• Obecne C/Z Autor: ~Malyksiaze [85.221.139.*]
    Obecnie c/z to 9.96 z trzech kwartałów po dzisiejszym kursie. Poprzednio bylo to 14.5 więc sugeruje to duże wzrosty w najblizszym czasie. Ciekawe jak wyniki przełożą sie na zainteresowanie spółką. Liczę ze ten i nastepny rok to będzie prawdziwy popis beeina ktorego przychody z eksportu w europie byly obecnie na poziomie 32% a w ocenie spółki mają stawac sie coraz ważniejszą częścią przychodów.

Ciekawostką jest tez fakt ze w ocenie zarządu spółka nie widzi przed sobą żadnego ryzyka, wiec jest bardzo duza szansa wg mnie ze ostatni raport z tego roku również bedzie rekordowy.

Wycena wg mnie powinna wynieść na koniec roku ok 50mln złoty, ale potencjał jest wyższy.
    Jestem zadowolony z raportu
  • Re: Obecne C/Z Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Ja bym się nie spodziewał rekordowych wyników w 4q22.
    10 mln przychodów i 1 mln zysku netto to byłby dla mnie bardzo satysfakcjonujący poziom .
    W 4q22 już szczyt popytu na pompy minął ( październik pewnie jeszcze jakiś popyt był , w listopadzie i grudniu montować będą deweloperzy wiec będzie ich mniej niż w 3q) . Pozytywnie może wpłynąć zwiększenie popytu przez Pagra sp. z o.o. ( podmiot ten się bardzo dynamicznie rozwija a Beein dostarcza im panele ) . Cieszy 32% eksportu - pokazuje to pewne bezpieczeństwo jeśli chodzi o dywersyfikację geograficzną.

Cały rok jakby zakończyli w okolicy 3,4 mln zysku czyli około 3 zł na akcje - byłoby świetnie

Pamiętajmy , że w 1q23 mają finalizować farmę więc w następnych kwartałach powinny się z tego pojawić przychody/zyski.
  • Re: Obecne C/Z Autor: ~Piter [37.248.216.*]
    Spółka powinna mocno rosnąć. Niestety jest mało akcji w obrocie i to odstrasza inwestorów.
[x]
BEEIN -4,29% 6,70 2026-05-18 10:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.