• MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~VENDETTA [78.9.26.*]
    Przychody 3q22: 59,9 mln. zł/3q21: 46,1 mln. zł
    Zysk 3q22: 4,86 mln. zł/3q21: 1,62 mln. zł
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~VENDETTA [78.9.26.*]
    Budowa terminalu intermodalnego służącego do przeładunku kontenerów w relacjach drogakolej, lub kolej-droga, składowania kontenerów oraz czynności usługowych niezbędnych do funkcjonowania kontenerowego transportu intermodalnego. • 06.05.2022 – zakończenie budowy terminalu • 19.07.2022 – podpisanie umowy na dostawę dwóch ciągników terminalowych dla terminalu Balticon S.A. wraz ze świadczeniem usług serwisu z firmą Cargotec Poland Sp. z o.o. – planowany termin dostawy Q1 2023 r. • 11.10.2022 – dostarczenie pierwszego wozu przedsiębiernego do przeładunku kontenerów – Reachstacker marki KALMAR • 17.10.2022 – podpisanie umowy na dostawę dwóch naczep terminalowych dla terminalu kontenerowego Balticon S.A. z firmą CIMC Trailer Poland Sp. z o.o. – planowany termin dostawy Q1 2023 r. • 12.2022 – planowany termin dostawy drugiego wozu przedsiębiernego do przeładunku kontenerów – Empty Container Handler marki KALMAR.
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~OBSER [46.205.132.*]
    Wyniki bardzo dobre, mnie tylko dziwi jedna rzecz. Jakoś nie mogę się doszukać informacji o nabyciu akcji przez Wiceprezesa Zarządu Adriana Kiedrowskiego ??? Ma więcej akcji, a komunikatu nie widziałem ... Nie spina mi się ilość akcji pomiędzy tymi raportami kwartalnymi. Kupujemy akcje, a nie informujemy ???
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~VENDETTA [78.9.26.*]
    Ile kupil? kilkaset sztuk chyba
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~OBSER [31.60.234.*]
    Między raportami za II, a III kwartał jest 600 szt. różnicy. W zeszłym roku zbył akcje (nie wiem czy wszystkie), a po tem były dwa infa o nabyciu. W sumie około 1300 akcji, a gdzie reszta ??? Być może czegoś nie widziałem w tych komunikatach …
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~OBSER [46.205.132.*]
    W raportach kwartalnych od I do III są takie informację o posiadanych akcjach przez Wiceprezesa:
    Ilość akcji:
    I kwartał 3900
    II kwartał 4400
    III kwartał 5000

Jakoś nie mogę znaleźć informacji o nabyciu akcji w tym roku. Ostatnia informacja o nabyciu to:
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/41132473,balticon-sa-11-2021-nabycie-akcji-przez-osobe-pelniaca-obowiazki-zarzadcze

• duzy zysk wynika ze sprzedazy działki ... Autor: trzyd [77.255.139.*]
    W obszarze pozostałych przychodów i kosztów operacyjnych w III kwartale 2022 roku w porównaniu do III kwartału 2021 roku znaczący wzrost nastąpił w pozycji „Zysk z tytułu rozchodu niefinansowych aktywów trwałych”, co wynika ze sprzedaży nieruchomości przy ul. Hutniczej w Gdyni. Szczegóły transakcji Emitent podawał w raportach ESPI 1/2022 oraz 6/2022.

Zysk z tytułu rozchodu niefinansowych aktywów trwałych 4 048 539 zł
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~OBSER [31.60.243.*]
    Miałem w planach zebrać wszystko jak leci do 13 zł. Niestety jak widzę te obroty to mi się odechciewa. Tu się zacznie coś dziać jak wiceprezesi będą mieli tanie akcje zakupione w cenie 9 - 11 zł. Na razie mają wywalone na kurs spółki. Pamiętam poprzednie wzrosty na Balticonie. Zakup przez wiceprezesów akcji, wzrost kursu o ponad 150 - 250% i sprzedaż akcji. Balticon dobra spółka, ale z takim podejściem do drobnych akcjonariuszy to ja dziękuję.
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~OBSER [31.60.245.*]
    28 grudnia ostatni dzień na optymalizację podatkową. Bardzo słaby mieliśmy rok na Balticonie jeśli chodzi o kurs. Pod tym względem to było niemile rozczarowanie. Patrząc na kurs ATCCARGO czy OTLOG to myślę, że minimum tutaj powinno być 13 - 14 zł (w tym roku), a nie ledwie 11,6 zł. Tym co zostali i są w posiadaniu akcji tej perły, życzę zdrowych i spokojnych Świąt !
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~abc [78.88.25.*]
    Super prezes szykuje chyba wycofanie tego śmiecia z giełdy
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~Cwaniak [77.252.45.*]
    Co mam zrobić żeby kupić ?
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~OBSER [5.184.112.*]
    Ustaw zlecenie kupna na 12 - 12,5 zł to kupisz. Być może uruchomi się automat.
  • Re: MOCNE WYNIKI BLT Autor: ~OBSER [5.184.120.*]
    ATCCARGO pnie się do góry, a BALTICON tragedia. Niech zarząd zrobi wezwanie bo, aż wstyd trzymać tą spółkę na NC.
[x]
BALTICON 0,00% 19,50 2026-04-02 11:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.