Patrząc r/r po 9 miesiącach - przychody większe prawie o 40% - zysk większy prawie o 50%
Porównując natomiast do samego Q3 2021: - przychody większe o 30% - zysk większy o 37% Przypomnę że w zeszłym roku w Q3, wykręcili super wynik - myślałem, że cięzko będzie temu dorównać, a tu przebili to z taką nawiązką!
Q4 może już w ogóle pobić rekordy. Świetnie to wygląda!
Wyniki wręcz super spółka naprawdę powinna być notowana na rynku głównym ja też jestem tego samego zdania chociaż zaledwie 12% akcji znajduje się wolnym obrocie więc towar wręcz niszowy.Wyniki i zysk netto szacun dla zarządu cały czas firma się rozwija wręcz skokowo.
Raport jest naprawdę bardzo dobry wręcz Super ponieważ widać to po dynamice zysku netto.Co do przenosin na rynek główny tak ta firma dawno już powinna tam być Akcji jest bardzo mało wolnym obrocie bo zaledwie 12% więc posiadacze wiedzą jaki cenny walor mają,liczę również na dywidendę w następnym roku .
Moimzdaniem najbardziej interesujący jest wzrost transportów lądowych o ok 700% z 1 do 7 mln, ich celem hest rozwój tej nogi i jak wiemy tym zajmują się nowi właściciele.
Po godzinie w zasadzie widać, że wywalania nie ma. Ktoś żałosnymi zleceniami po 2 i 3 akcje chciał zbijać kurs na 13,65 zł, ale widać, że ssanie jest dużo większe. :)
Technicznie jest to miejsce na korektę na D, W, MN. Wczoraj były w tych okolicach również ukryciaki. Fundamentalnie kurs zachowuje się jakby w raporcie była strata.
Obecnie środki pieniężne na koniec okresu to 43,8 mln pln, a więc jest to ok. 48% kapitalizacji wynoszącej 90,5 mln.
Też mam takie wrażenie. Ktoś chciał wykorzystać moment na wyjście (dobre wyniki, większy wolumen), ale wolumen się nie pojawił, to sprzedaż trochę większego pakietu powoduje takie spadki...
Ewentualnie ten grubas co zbierał przed wynikami, chce zebrać jeszcze więcej po niższym kursie i tak zbija ten kurs.
Sektor jest wyżej niż wczoraj. W przyszłym kwartale ponownie spodziewam się zysku, w tym obszarze ważne są długoterminowe umowy. Jakby miał kurs być na tym poziomie, to znowu zwiększy się proporcja pomiędzy wolnymi środkami, a kapitalizacją. Długo taka sytuacja się nie utrzyma, choć zależy od tego jaką kto ma definicję słowa "długo". Sporo środków na dywidendę.
Technicznie kurs zachowuje się poprawne i trzeba tylko dać ludziom czas na wyjście.
Panowie , ktoś kupił akcji za 3 mln po kursie 14, sprzedawanie poniżej 14 ma sens tylko jeśli komuś na gwałt kasy potrzeba, otherwise okazja do zarobku
a moim zdaniem wszystko wskazuje na przygotowania do wezwania i próbę ustalenia jak najniższej średniej. pytanie czg dogadali się z chinczykami i pzu ktorzy razem mają 20% akcji
Dnia 2022-11-16 o godz. 10:45 ~qwerty napisał(a): > a moim zdaniem wszystko wskazuje na przygotowania do wezwania i próbę ustalenia jak najniższej średniej. pytanie czg dogadali się z chinczykami i pzu ktorzy razem mają 20% akcji --------------------------------------------------------------
Poruszałem tutaj kilka miesięcy temu kilkukrotnie tą teorię to pod moimi postami pojawiało się po 10-20 czerwonych łapek w dół xD A tak szczerze? Niech już robią to wezwanie po 14 zł i niech spadają, wymęczyła mnie ta spółka niemiłosiernie...
"Uspokajam" że z PZU dość trudno będzie im się dogadać, tzn pzu naprawdę tanio nie odda, co spowoduje 2 rzeczy: proces będzie trwał dlugo ale cena będzie lepsza...
Przykre, że na polskim bananie liczy się spekulacja i moda na pewne branże, przez kursy hajpowane są nawet i po xxx%, a tam gdzie są fundamenty i dowożone są co kwartał rekordowe wyniki inwestorzy dostają liścia i spadek ceny o prawie 20% w tydzień... :/
Na polskim bananie liczy się psychologia i zasady podaży / popytu. Raporty okresowe to jedno z miejsc w czasie, gdzie następuje wymiana inwestorów, tj. jedni odchodzą, a inny przychodzą.
Zerknij chociażby na świecę miesięczną. Mamy wzrost na dużym wolumenie. Na niższych piętrach widać korekty bez których nie ma wzrostów. Od ok. 6 lat spółka jest w trendzie wzrostowym, nie nazwałbym tego spekulacją. A najciekawsze jest to, że ciągle poprawia swoje wyniki. Brak długów i koszty produkcji mieszczące się w przychodach operacyjnych.
Tak jak wcześniej pisałem, Trzeba dać ludziom na spokojnie się wymienić.
A technicy mogą się dopatrywać tworzenie formacji flagi, zakres bez szału 15.5 PLN. Atc może to zrobić w 1 dzien, wtedy będzie chorągiewka LOL. Kupujemy?
Dnia 2022-11-24 o godz. 08:26 ~Moimzdaniem napisał(a): > A technicy mogą się dopatrywać tworzenie formacji flagi, zakres bez szału 15.5 PLN. Atc może to zrobić w 1 dzien, wtedy będzie chorągiewka LOL. Kupujemy?
Miesięczna świeca zamknęła się jak trzeba. Tygodniówka również.
A statki z prezentami płyną: https://www.facebook . com/atccargo/posts/pfbid02Vj4MNtEJsmPv6Cn2Mn8Rf7uwL6tzgacKVUZar991cPnuQLiZFYP2o4R94MocDtFyl
"W najnowszym raporcie McCown skorygował swoją prognozę zysku za cały 2022 r. do 223 mld USD z 244,9 mld USD (przewidywania z połowy roku), co nadal stanowi 50,6% powyżej rekordowych zysków z 2021 r."