Tu coś o pozwoleniu na budowę
https://bip.bydgoszcz.uw.gov.pl/1514/obwieszczenie-wojewody-kujawsko-pomorskiego-z-dnia-2-sierpnia-2022-r-wiri78401472022mb-z.html
A tu wyjaśnienie co to za parametry rurociągu
https://stalesia.com/kolnierze-nierdzewne/kolnierze-stalowe-pn16
, Sredni koszt budowy to około 1950 zł netto za mb- ma być około 50 km , cena jednak przy takiej wielkości i pewnie w miarę prostym terenie rolniczym zapewne powinna być mniejsza
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://wodociagi.krakow.pl/media/file/srednie-koszty-budowy-netto-1-mb-sieci-wodociagowej-i-sieci-kanalizacyjnej.pdf&ved=2ahUKEwiCn7jJsqb7AhVxkIsKHfiIBlkQFnoECE0QAQ&usg=AOvVaw0RMRZqDHHzDOTdvXCZS-YP,
Ja tu widzę niezłą marzę!!!
Magazyny Ciepła Compremum ma umowę z Sunamp o umowie z Blaupunkt nie bylo informacji żadnej.
Umowę podpisali w Poznaniu CEO Sunamp Andrew Bissell oraz CEO Faradise Andrzej Laskowski. Faradise Energy będzie dystrybuować na polskim rynku baterie Sunamp Thermino do ciepłej wody, koncentrując się na modelach kompatybilnych z pompą ciepła i fotowoltaiką. Umowa dystrybucyjna jest pierwszym krokiem w kierunku stworzenia spółki joint venture produkującej baterie cieplne z materiałów zmiennofazowych w Polsce pod marką Sunamp.
Zgadza się ale jeszcze dodaj Hymona i mamy obraz potężnej spółki z olbrzymim kapitałem i prognozą zysków na wysokości Himalajów. Powinniśmy do grudnia zaliczyć 4zł
Nie ma żadnej informacji o nawiazaniu współpracy między Compremum a Hymon... byłbym chyba bardziej ostrożny w rzucaniu nazwami gdybym posiadal takie informacje.. choć współpraca z firmą Hymon wygladać mogla by ciekawie...
Tu musimy trzymać się faktów by nie skończyć jak fora innych spółek typu farm51.
Mamy wagony z jako takim zyskiem, FV która być może w tym roku zacznie generować niewielkie przychody ( bo przecież już jesień zima więc słońce nie daje tak jak wiosna i latem) jest ten rurociąg z zyskiem pewnie minimum 30 mln w 2 lata. Fabryka magazynów na razie nie będzie generowała przychodów , - mamy tu dużo projektów ale dochód z największych to pewnie nawet nie 2023.
Jednak wzrosty mam nadzieję że będą tu spore chociaż istotna jest geopolityka
Przychody z pierwszych farm fotowoltaicznych jsli bedą na sprzedaż pojawia sie duże w przyszłym roku jeśli pozostawia je dla siebie w celu zbudowania tej wirtualnej elektrowni to beda generować mniejsze przychody ale za to energia jest droga więc zysk też będzie niezly.
Przychody z wagonów w przylym roku przychody z remontu lini kolejowej pewnie tez sie zaczną no i rurociagi te beda szybko bo przecież Orlenowi/IKS Solino raczej sie spieszy by zrobic to w 5 kwartałów
Zakar, to nie powiesz jaki świetlany rok przed nami, ile przychodów i zysków będzie miało Compremum? Wszyscy niezdecydowani na to czekają. Przecież to twoje zadanie naganiać na zakupy akcji. Nie leń się bo ci nie zapłacą
Dnia 2022-11-14 o godz. 13:58 zakar napisał(a): > Przypominam że otwarcie dzisiaj bylo 2,195 kurs 2,50 to bylo bt ponad 15% po co nam takie skoki w górę ? Niech sobie spokojnie rośnie po kilka %
Dnia 2022-11-14 o godz. 15:07 ~Testie napisał(a): > Dnia 2022-11-14 o godz. 13:58 zakar napisał(a): > > Przypominam że otwarcie dzisiaj bylo 2,195 kurs 2,50 to bylo bt ponad 15% po co nam takie skoki w górę ? Niech sobie spokojnie rośnie po kilka % > > Szybko spadało to i szybko urośnie...
Zobaczymy na dogrywce czy wystawią pakiecik 100k czy będą chcieli zdołować. Raport już niebawem a kurs tak jak ktoś na forum napisał 15% czyli na 2,5 może być. To cena sprzed 6 miesięcy. Oddadzą ci którzy wtedy kupili i będą zadowoleni. Ale wolumen rośnie i spółka tez może skupić troszkę z rynku. Premie dla pracowników można dać w akcjach. Rajd Świętego Mikołaja trwa 30 dni do 22grudnia. To mamy jeszcze parę dni. Oczywiście należy pamiętać o raporcie. Pozdrawiam
Witam i na dogrywce kolejna próba zbicia ceny. Juz kurs jest obrany i nawet rakiety nie zatrzymają tego. Może zarząd sypnie jakąś informacją. Giełdy wariują a my musimy korzystać z internetowych informacji. Pozdrawiam
Kolego Morr, powoływałeś się na jakąś giga współpracę z Hymon. Od poniedziałku kurs miał wystrzelić... Moze bys jakoś uzasadnił swoje rewelacje, bo póki co to wygląda na zwykły trolling
Drogi Fanie powiedziałem ze jesli przekroczymy 2,5 zł to powinno wystrzelić. Czekaj spokojnie zobacz jakie obroty od poniedziałku. Ja obstawiłem wynik z przed roku i czekam. Jeśli jest okazja to dobieram. Szkoci tez to będą robić. Dlaczego Szkoci????? To już trzeba przeglądać Internet by nikt nie pokusił się o oskarżenie mojej skromnej osoby o troling Pozdrawiam
Szkoci z Sunamp nigdzie nie deklarowali że będa kupować akcje Compremum była mowa tylko o ewentualnym przyszlym rozszerzeniem współpracy na produkcje w Polsce w formie j.v.
Hymon to firma z Tarnowa z oddziałami w wielu mistach w Polsce.
Nigdzie nie bylo oficjalnej informacji o nawiązaniu współpracy pomiedzy Compremum a Hymon.
Oczywiście jeśli tylko wyciągasz wnioski z oficjalnych informacji to twój wybór. Uważam że jeśli nieoficjalna wypowiedź sasinka spowodowała wyparowanie z giełdy tyle kasy to również nieoficjalne wypowiedzi w spółkach mogą wpompować w cpr trochę kasy. Wydaje mi się ze jeżeli dziś pęknie obrót na 1,5 miliona to rajdu na północ juz nie przyblokują i będzie to sygnał o wejściu inwestora nieoficjalnego. Pozdrawiam
Ale jakie są te nieoficjalne wypowiedzi w spółkach ? Albo lepiej zadam pytanie jak sądzisz co się może wydarzyć :).
Widać że coś się dzieje - bo niby czemu rośnie tak nagle i z takimi niespotykanymi tu często obrotami
Dnia 2022-11-17 o godz. 11:21 ~Gahd napisał(a): > Ale jakie są te nieoficjalne wypowiedzi w spółkach ? Albo lepiej zadam pytanie jak sądzisz co się może wydarzyć :). > > Widać że coś się dzieje - bo niby czemu rośnie tak nagle i z takimi niespotykanymi tu często obrotami
No cóż nieraz tu już widzieliśmy że najpierw rosło a potem była informacja o podpisaniu umowy współpracy czy kontrakcie. Umowa o współpracy ze spółką taką jak Hymon była by logiczna bo Hymon ma już rozwiniętą siec sprzedaży kilkanaście biur terenowych na terenie kraju montuje fotowoltaikę to i magazyny ciepła czy magazyny energii mógłby brać of Faradise i je montować.
Co do zakupu akcji Compremum przez szkotów z Sunamp to raczej jestem sceptyczny. Kurs rośnie bo bardzo spadł a cena na poziomie 2,50 jest równie śmieszna jak poprzednia 2 zł podczas gdy wartość księgowa jednej akcji zbliża się do 6 zł a to przecież wyceniony jest tylko stary majątek firmy ten który już pracuje a nie nowe projekty które powstają.
Morr, ok - dzięki. To mi pachnie trochę z wiedzą z pogranicza insiderskiego..., albo sięgasz do źródeł, których ja w necie nie mogę znaleźć.
Sunamp był niusem opublikowanym już jakiś czas temu i nie było wielkiej reakcji (ani wspomnienia o jakimś innym inwestorze). Podążając Twoją logiką, coś się musiało więc wydarzyć w międzyczasie.
Twoje przewidywania co do wzrostu kursu, są póki co trafne, więc gratuluję!
Ponownie witam. Czy zwróciliście uwagę na działania i zabawę na kursie akcjami podczas notowań. Moje spostrzeżenie jest następujące. Przerzucanie małych pakiecików podczas dnia a pod koniec na dogrywce próby zbicia. Fajne i śmieszne ale chyba celowość tego działania już chyba jest daremna. Jeśli chodzi o przewidywania to zwróćcie uwagę na fakt że jeżeli wchodzi się do spółki to trzeba mieć wpływ na jej działanie. Jedynym sposobem jest posiadanie akcji. Na rynku w wolnym obiegu jest ich sporo więc teraz mamy powolny skup. Do puki inwestorzy z innych spółek nie zwrócą uwagi na CPR to akcje sa dość tanie w stosunku do ceny księgowej i ceny z przed roku. Jesli zacznie się szybkie podbijanie i chęć krótkoterminowego zarobku to okazja cenowa zniknie. Każdy wnioski musi wyciągnąć sam czy sie opłaca czy czekać jak inni sie rzucą. Pozdrawiam
Ha Ha na dogrywce wystawiono do kupna pakiet 40k po 2,7 przez 1minutę. I co i brak dużych pakietów do sprzedaży. Jakiś pajacyk przerzuca sobie w ciągu dnia po 1000-2000 akcji i zarabia parę groszy. Pociesza mnie fakt ze pękło trzysta tysięcy obrotu przy 2,5zł. Następna linia oporu przy moich wyliczeniach to 3,15zł. Jutro piątek czy zbliżymy się??? Pozdrawiam i zapraszam do komentarzy. Proszę jednak o merytoryczne spostrzeżenia i nie trolowanie.
Morr, na fixie akurat tu od jakichś 2 lat są różne podchody. Zazwyczaj ktoś wystawia na S paręnaście tysięcy akcji PKC, albo po innej niskiej cenie i przed końcem usuwa to zlecenie. Tym razem było solidniejsze zlecenie, ale z drugiej strony - na K. W obu przypadkach w mojej opinii chodzi o testowanie arkusza. Nikt się nie daje nabrać na to, że ktoś chce sprzedać nagle akcje PKC i to w takiej ilośc.
Witam ponownie. Zgodzę się z niektórymi którzy przewidują że przez najbliższe miesiące a nawet lata będziemy mieli w cpr zleceń pod dostatkiem. Jeśli zarząd zadziała strategicznie i z głową będą kierować spółką z innymi firmami to eldorado przed nami. Wspinaczka w tym tygodniu jest znakomita. Weekend podejmować będą znaczące decyzje i zobaczymy jak będzie. Powodzenia
No to znów zabawa w blokowanie poziomu 2,64 2,65 z ukrytych automatów. To znak że grube koty wchodzą do gry przy sporych obrotach. Krypto waluty padają to przerzutka kasy w cos pewnego. Oj będzie ciekawie. Do zobaczenia po dogrywce.
Witam ponownie. Jednak miałem rację wystawienie chęci kupna 35k po 7minut przed po 3,00 nic nie dało . Na 4 min przed po 2,70 też nic. Ale śmieszne było że wszyscy zamknęli zlecenia sprzedaży i przez chwile jakiś osiołek wystawił z ukrycia po 2zł. Przednia zabawa ale weekend da nam do przemyślenia i przeanalizowania wszystkich informacji oficjalnych i nieoficjalnych. Przed nami raport już niebawem więc będzie się działo. Ten kto ma słabe zawory niech czeka spokojnie. W tydzień 0,8 miliona zł czyli wielka zbiórka. Pozdrawiam
To jaki zysk z tych wagonów był? Rurociąg 30 milionów zysku w dwa lata? Czyli czekamy z zapartym tchem na wyniki 1 kwartału 2024 bo jakoś w 2023 nie można się doliczyć takich zysków.
Dnia 2022-11-18 o godz. 12:35 ~Morr napisał(a): > Podejrzewam ze dzisiejsza dogrywka będzie ciekawa. > Obstawiam 2,95 i blokada 3,05 przy 40k > Powodzenia
Jedna wielka porażka. Minęło 1,5 roku, a prognozy szlak trafił. Na dogrywce będzie podłoga.