• Słaby ten raport i strata Autor: ~Niezadowolony [92.40.183.*]
    Spodziewałem się trochę lepszego.
  • Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~se [89.151.32.*]
    Słaby to jest Twój post.
  • Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~Jerzy [46.204.108.*]
    Niestety kolego chciałem popisać się tym postem a popisałeś się brakiem wiedzy w inwestowaniu i tym bardziej analizach…
  • Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~Www [37.109.33.*]
    Daj im rozliczyć Kontrakty bo na pozycji przychodów już jest rok rekordowy w historii firmy a jeszcze najlepszy kwartał przed nimi
  • Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~xyz [89.64.98.*]
    Uprzejmie przypominam, że przed wynikami za III kw pisałem, że spodziewam sie mozliwej straty. ..Cóż. Taka z=specyfika branży.. Pozdrawiam cierpliwych:):)
  • Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~Jerzy [46.204.108.*]
    Dlatego Ty jako cierpliwy masz szanse zarobić. A ze reszta nazywa się inwestorami którzy po raporcie ,,a nie wiem ale strata ale inni mówią ze słabo to sprzedam” to nic dziwnego ze całe życie są na minusie na giełdzie i tylko narzekają ze nasz banan taki zły
  • Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~xyz [89.64.98.*]
    nie wiem czy zarobię ale tego Panu życzę. Jedyne co mnie martwi to fakt, że w zeszłych latach nie dochodziło do strat kwartalnych. Po drugie - de facto 20% akcji jest w rekach właścicieli - to mało. Istnieje pokusa, że nie będą zainteresowani zwiększeniem wartości akcji a zarobkiem bezpośrednio świadcząc usługi dla Spółki. To tak a propos ryzyk :):)
  • Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~www [84.40.131.*]
    To prawda po części bo nigdy nie mieli takiego portfela zamówień i trzeba poczekać na roczny raport tam zostaną rozliczone kontrakty na które zaczyn poszedł w poprzednich kwartałach . Głównych akcje nie są dopuszczone do obrotu i dają 31.26% na walnym zgromadzeniu głosów .

• Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~asafa [5.226.81.*]
    Ale czy Wy sprawdziliście, że w Q3 firma rozliczała kontrakt podwykonawcą, a w Q4 będzie rozliczać kontrakt z zleceniodawcą.
    Mówimy tutaj o kontrakcie 12mln PLN, z czego 6 mln PLN dostaje podwykonawca. Czyli ponieśli własne koszty, rozliczyli w znacznym stopniu podwykonawcę, a Wy się dziwicie stracie ;-)
    Zysk pojawi się w Q4. Jestem tylko ciekaw ilu z Was odkupi akcje które przez ten tydzień wywalicie w rynek ;-)
  • Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~Gutek123 [37.47.110.*]
    Dobry czas na zbijanie kursu bo większość rośnie więc 1-czy 2 tys jak ktoś ma może wywalić i szukać szczęścia na wig Ukraina np bo rośnie nie wie pod co ale rośnie a tu sobie ktoś będzie kręcił jeszcze troszkę kursem
  • Re: Słaby ten raport i strata Autor: ~www [84.40.131.*]
    oczywiście posiłkuję się wypowiedzią Pani Prezes odnośnie ostatniego raportu

"- Kluczowym czynnikiem wpływającym na końcowy wynik w trzecim kwartale były koszty związane z podwykonawstwem realizowanych kontraktów. Taka jest charakterystyka rynku budowlanego, najpierw trzeba ponieść koszty w celu zrealizowania konkretnego etapu, aby otrzymać płatność od kontrahenta zgodnie z przyjętym harmonogramem. – mówi Alicja Gackowska, prezes zarządu Eco5Tech – Ponadto na bieżąco realizujemy kontrakty już pozyskane i intensyfikujemy działania mające na celu pozyskiwanie nowych zleceń. Myślę, że wkrótce będziemy mogli poinformować o pozyskaniu dużego kontraktu. – dodaje prezes."

[x]
ECO5TECH -3,03% 1,60 2025-11-07 16:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.