• ESPI: Cyrk z chorwackim allianz trwa nadal Autor: ~tomaslfc14 [5.173.233.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,522410

• Re: ESPI: Cyrk z chorwackim allianz trwa nadal Autor: ~Żyd [185.185.132.*]
    Dnia 2022-11-09 o godz. 14:46 ~tomaslfc14 napisał(a):
    > https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,522410
    >

Poczuli zapach szekli, będą mogli się tylko oblizać, szalom.
  • Re: ESPI: Cyrk z chorwackim allianz trwa nadal Autor: ~Max [89.228.97.*]
    Mogliby ogarnąć już ten spór ,trochę to już trwa , blokuje to wzrosty
  • Re: ESPI: Cyrk z chorwackim allianz trwa nadal Autor: mac41 [109.206.213.*]
    Myśleli że przechytrzą AZ wypowiadając umowę, ale przed lokalnym arbitrażem taka sztuczka nie przejdzie.

Spółka będzie musiała zapłacić 70 mln zł, a posiada kilkanaście mln zł. Postępowanie upadłościowe już zostało uruchomione, AZ działa powoli ale skutecznie. Q1 2023 zapowiada się bardzo ciekawie.
  • Re: ESPI: Cyrk z chorwackim allianz trwa nadal Autor: ~tomaslfc14 [5.173.233.*]
    Dnia 2022-11-09 o godz. 15:12 mac41 napisał(a):
    > Myśleli że przechytrzą AZ wypowiadając umowę, ale przed lokalnym arbitrażem taka sztuczka nie przejdzie.
    >
    > Spółka będzie musiała zapłacić 70 mln zł, a posiada kilkanaście mln zł. Postępowanie upadłościowe już zostało uruchomione, AZ działa powoli ale skutecznie. Q1 2023 zapowiada się bardzo ciekawie.

Boże, ale brednie... XD
    "AZ działa powoli ale skutecznie" - co w tym skutecznego jest? Bo złożyli papiery do sądu? :D
    Złożyli pozew, więc sąd musi się tym zająć. Po tym ocenia się skuteczność.
    Podpisz się imienim i nazwiskiem i podaj adres, to też Ci podeślę pozew np. o zniesławienie. Będzie to taka sama "skuteczność" jaką póki co osiągnął allianz... Czyli wysłali papierek z absurdalnymi roszczeniami.
    <face_palm>
  • Re: ESPI: Cyrk z chorwackim allianz trwa nadal Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    Cyrk, nie cyrk, to się miało wydarzyć (to normalny etap tego sporu, zarząd spodziewał się tego ruchu), więc trzeba z pokorą czekać na rozstrzygnięcie. Plusem jest to, że sądy arbitrażowe z zasady działają jednak szybciej niż sądy powszechne.

I rację trzeba oddać OTL, że działania Allianz są niekonsekwentne (bo albo upadłość i zgłoszenie wierzytelności w tym postępowaniu, albo postępowanie arbitrażowe - te działania nie powinny występować równolegle). Może więc przesądzi już to ostatecznie sprawę wniosku o ogłoszenie upadłości i będzie można się skupić na istocie sporu w postępowaniu arbitrażowym.
  • Re: ESPI: Cyrk z chorwackim allianz trwa nadal Autor: mac41 [31.61.189.*]

Dnia 2022-11-09 o godz. 15:28 ~tomaslfc14 napisał(a):> Dnia 2022-11-09 o godz. 15:12 mac41 napisał(a):> > Myśleli że przechytrzą AZ wypowiadając umowę, ale przed lokalnym arbitrażem taka sztuczka nie przejdzie.> >> > Spółka będzie musiała zapłacić 70 mln zł, a posiada kilkanaście mln zł. Postępowanie upadłościowe już zostało uruchomione, AZ działa powoli ale skutecznie. Q1 2023 zapowiada się bardzo ciekawie.>> Boże, ale brednie... XD > "AZ działa powoli ale skutecznie" - co w tym skutecznego jest? Bo złożyli papiery do sądu? :D > Złożyli pozew, więc sąd musi się tym zająć. Po tym ocenia się skuteczność. > Podpisz się imienim i nazwiskiem i podaj adres, to też Ci podeślę pozew np. o zniesławienie. Będzie to taka sama "skuteczność" jaką póki co osiągnął allianz... Czyli wysłali papierek z absurdalnymi roszczeniami.>

Boże ale brednie... XD
    Napisałem że AZ działa powoli ale skutecznie, a tutaj kolega ubrany po 20 zł odezwał się jak przysłowiowe nożyce, że złoży pozew o zniesławienie :)))
    Co zniesławiającego jest w stwierdzeniu że AZ działa powoli ale skutecznie ? Sam nie widzisz że AZ działa skutecznie? A dywidendę kto zablokował? Przecież ja chwalę a nie zniesławiam.
    Wracając do meritum, moim zdaniem polskie cwaniactwo z wypowiadaniem umowy nie przejdzie, arbitraż chorwacki faktycznie będzie szybki, ale nie z takim wynikiem na jaki liczą tutejsi ubrani po 20 zł.
  • Re: ESPI: Cyrk z chorwackim allianz trwa nadal Autor: ~tomaslfc14 [89.64.14.*]
    Akurat średniej możesz mi pozazdrościć, bo moja średnia to niemalże okrągłe 10 zł, pisałem to tutaj wielokrotnie.
  • Re: ESPI: Cyrk z chorwackim allianz trwa nadal Autor: ~tomaslfc14 [5.173.232.*]
    Lol... Bankier uciął 3/4 mojego posta...
[x]
OTLOG -1,70% 13,88 2025-10-17 16:04:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.