• Niestety wszystko jest już w cenach :-( Autor: bartsson [193.43.77.*]
     Zyski jakich się spodziewać każdy wie, dywidendy mniej więcej też, stąd brak czynników wzrostowych, została tylko ulica która skamle.
    Rok temu ogłosili wysokość dywidendy w czerwcu, do tego czasu kupę czasu, kto będzie mroził gotówkę, jak są inne spółki które rosną.
  • Re: Niestety wszystko jest już w cenach :-( Autor: ~nowy [188.147.76.*]
    dokładnie
  • Re: Niestety wszystko jest już w cenach :-( Autor: ~Analityk [37.47.85.*]
    Już zaczynasz trollowac,bo kółko wyszło I znowu chcesz skupić po 18?. Cienki bolek jesteś
  • Re: Niestety wszystko jest już w cenach :-( Autor: ~Bonanza [213.134.167.*]
    racja trzeba sprzedać akcje i przenieśąc się na balony bez zysków :)
  • Re: Niestety wszystko jest już w cenach :-( Autor: bartsson [193.43.77.*]
    tak i dlatego pisze, z zarejestrowanego konta :-) stwierdzam fakty, jeśli się nie zgadzasz podaj argumenty, a nie obrażasz !
  • Re: Niestety wszystko jest już w cenach :-( Autor: ~Bonanza [213.134.167.*]
    Akurat tutaj na Arcticu pieniądze są bezpieczne, firma ma zyski i na razie nic nie wskazuje na to że inaczej nie będzie, takich perełek na gpw jest w tych burzliwych czasach bardzo mało. JAK CHCESZ RYZYKOWAĆ KAPITAŁ NA BALONACH BEZ ZYSKU TWOJA SPRAWA.
  • Re: Niestety wszystko jest już w cenach :-( Autor: ~Analityk [37.47.85.*]
    I co z tego, że piszesz z zarejestrowanego konta? Jesteś lepszy? Uczciwy czy jak?
    Argumenty? Ok parę podam:
    1) dywidenda na poziomie 2-5 zł w zależności od zarządu,ale pewno 40% z zyski czyli ponad 4 złote.
    2) zysk za 2022 10-12 zł, czyli w niecałe 2 lata = Kapitalizacja spółki.. wg ciebie słabo? Jak tak, To dobry jesteś..
    3) wk to 34 zł.. a cena na rynku to 19zl...
    4) brak sygnałów pogarszania się rynku dla arctic, obawy są, ale na ten moment brak spadku sprzedaży i cen.
    5) od października podwyżka cen produktów.
    6) brak długów, a o własnych źródłach energii nie będę wspominał.

Itd itd.
    Skończ trollowac. I teraz ty podaj argumenty obalające moje, i podaj dlaczego spadnie na 15.
    Bo ja wiem, że chcesz zakręcić koło Jak ostatnio na 16. Skupić a potem wypisywać bzdety typu, teraz będzie rosło do 25..
  • Re: Niestety wszystko jest już w cenach :-( Autor: bartsson [193.43.77.*]
    Wszystko to co piszesz jest prawdą, ale giełda wycenia przyszłość, a tu przyszłość jest znana. Takich spółek jest masa, zyski rosną, dywidendę płacą, a kurs dołuje, patrz Wittchen, TiM itd
  • Re: Niestety wszystko jest już w cenach :-( Autor: ~analityk [194.146.4.*]
    Jeżeli spółka wypłaca dywidende po 2-5 zł, to kurs może stać na 20 przez 10 lat, i tak będą na plus co roku o 10-25% w zależności od dywidendy...
    gdzie sa kontrargumenty? napisałeś, że opowiadam bujdy i naganiam.. takze czekam o Twoje argumenty dlaczego z Mexxem uważacie, ze spółka spadnie do 12, bo wam pasuje takie kółka kręcić?

No dajecie te argumenty. czekam, i nie zmieniaj tematu jak polityk, tylko odpowiadaj na pytania, ja na Twoje odpowiedziałem, a tego wymaga dojrzała dyskusja. także czekam o przesłanki spadku kursu arcitca do 12zł.
[x]
ARCTIC -0,12% 8,45 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.