Ktoś mnie oświeci co tu się dzieje? Dopiero interesuje się to spółka od kilka dni pod kątem portfele dyw. Ale to są jakieś zwały pod dobry raport. Wychodzi fund ? Czy jakieś bananowe gierki . ? Są tu jakieś long termy ? Z większą wiedzą ?
bananowe gierki, tutaj to norma.. nie bój nic, moze spasc jeszcze z 10% alet tego nie wiesz.. jedno jest pewne zysk za 2022 10-12 na akcje. polityka dywidendowa 20-40%, zero długów.. odpowiedz sobie sam..
przy 20 zł to masz niezłą dywidende.. a ze kółka tutaj kręcą.. i swoimi akcjami się wymieniają zbierając to co jest na rynku..
34, to było dobre parę msc temu... dzisiaj 34 to WK.. .tutaj wpadnie nowe reko o wiele wyższe.. NIE NAGANIAM,, niech inwestorzy raz w życiu pomyślą.. i nie dają się robić spekule... ja dzisiaj jeszcze dobrałem :D po 21 kupowac.. po co jak można dobrać po 19.. :)
Nie po to matematykę ze szkół zdejmowali, aby ludzie potrafili sami liczyć.. ja miałem maturę z matmy, to wtedy nie była obowiązkowa... i ludzie wybierali przedmioty typu biologia itp.. to widać teraz efekty..
O studiach nie wspomnę.. a dzisiaj i tak pełno ludzi, co po studiach w excelu nie potrafią wypełnić prostych poleceń.. i potem inwestują na fali gdy zielono..
Lepiej uciekaj z porządnych spółek, najlepiej brać spółkę z długami ale z fejkowymi rewelacyjnymi espi, wtedy może zarobisz jak wcześnie wejdziesz, tyle że jest problem z szybkim wyczajeniem takiej spóki wydmuszki.
Patrząc na to czary mary na kursie to już jestem akcjonariuszem Arctica Dobrego dnia życzę wszystkim i nie dajcie się wyleszczyc, Dobre akcje zawsze na siebie zarobią..wchodzę na longa..dziękuję za informacje o spółce..
Witam w klubie, long z ładnymi dywidendami i będzie dobrze przez parę lat, jakby większość akcjonariuszy tak postąpiła, to nie byłoby tyle miejsca dla spekuły która kręcie kursem po pare zł, niestety. kolejne koło kręcą, coś skupili z rynku i pewno przy 20,50-20,80 zaczną sypać.