Widzisz przyznaj się bo to nie jest wstyd, że dzisiaj tak zdezorientowali że sporo osób wywaliło, też miałem chwilę zwątpienia ale na szczęście nie sprzedałem ,A dlaczego mówię na szczęście zobaczysz jutro.
Rozumiem, że obstawiasz mocny wzrost? To umówmy się tak, skoro piszesz o wstydzie itp. Jeśli zamkniemy się min. +5% to ja wrócę i przyznam Ci rację, ale jeśli zamkniemy się jak ja obstawiam 19-19.5 zł to Ty wrócisz i przyznasz się się myliłeś, ok?
Dzisiaj -9% jutro +5%, a za trzy miechy 30. Trend wzrostowy niezagrożony. Dzisiejszy spadek spowodowany wypowiedziami Pinokia. Godz. 11 PKC ponad 20 tys akcji, to samo było na JSW, PGE, UNIMOT, Bogdanka. Działanie mafii pisowskiej, a i tak wiadomo, że z tego nic nie wyjdzie. 50% podatek Sasina poszedł do piachu, Morawieckiego też pójdzie. Zyski Arctica w przyszłym roku pewne na podobnych poziomach, jak w tym. Przyszły rok będzie b. trudny dla konkurencji, ale nie dla Arctic. Mam nadzieję na inwestycje w dalszą niezależność energetyczną i oczywiście na wysoką dywidendę. Przebicie 10 zł zysku na akcję pewne (już mają 550 mln zysku, przy 69 mln akcji), a i 11 zł całkiem realne. Dzienne ruchy mnie nie interesują, inwestuje w Arctic od długiego czasu i nigdy się nie zawiodłem.
W ramach zabawy też sobie obstawie wynik jutrzejszej sesji: +2,5%. Nic mnie taki "test intuicji" nie kosztuje, mam mieszane uczucia i dlatego raczej akcji nie kupię, ale obstawie sobie wyraźny plus, gdybym miał w coś celować.