Jak zamkniemy sesje na zielono to wg mnie będzie szansa na wzrosty, hehe pozytywna dywergencja na tyg MACD potrzebuje obrotu i przyciśnięcia strony popytowej
Masz dwa podejścia do analizy fundamentalna i techniczna, wypowiedzi w stylu tu technika nic nie ma do spółki są co najmniej na poziomie laika giełdowego, ale zgodzę się z częścią wypowiedzi, że czekamy na impuls
Nie no szklana kula brzmi lepiej dobra dzieciaki … wiadomo jakbym był dobrym inwestorem to by mnie tu nie było, wyczułbym naganianie na wzrosty przez Karol, a tak kisze tu się z Wami
Mamy klasyczną formacje odwrócenia trendy na tyg i dziennym wykresie indexu NC, wieksze obroty przy lewym dołku terez mamy mniejsze, ale w momencie powinny być większe, EKIPA zaraguje z opóźnieniem, ale ruszamy na północ to najważniejsze
Wykres szerokiego indexu NC bliski wybicia z formacji trójkąt kończacy spadki, dobry czas dla małych spółek … tak się wydaje, potrzebny jest jednak większy obrót bo jak na razie obroty jakieś mizerne
Dzisiaj jedna ze spółek z NC ponad 18% do góry, przy obrocie 1,8 mln …ach pamiętam jak nasza EKIPA tak rosła, gruby sprzedawał myśmy kupowali :) było minęło (na szczęście to była 1/3 portfela która dotknęła nas straszliwie) było minęło. Ale wracając do tej spółki, bez nazwy, żeby nie było - wg. mnie to dobry prognostyk, bo jak wcześniej wspomniałem, mamy wybicie górą z trójkąta kończącego spadki, obrót taki sobie, ale nie przy takim mizernym obrocie spadaliśmy
Poszedł obrót na wykresie dziennym indexu NC, także mamy potwierdzenie małe spółki wracają do łask … hehehe, a tu czekamy jak na rybach, dobrze, że ja wędkarz jestem
To jak w rozkładzie jazdy pkp, spóźniony osobowy do Szczecina :) - stary co ja wróżka, jakbyśmy wiedzieli, że to się tak spitoli to byśmy w te akcej nie wchodzili, a tak patrzymy, czekamy, dokupujemy od niecierpliwych. Spadło więc będzie rosło, wg mnie wkrótce - moja opinia i będę się jej trzymał
6 szybciej niż myślisz nadmieniam, że skup oparty jest na średniej obrotów z kilku sesji więc wg mnie paliwo jest pod 6 szybciej niż myślisz. Jutro po wzrostach może, może pójść sygnał kupna na przecięciu średnich SMA 9, 26 i wtedy wejdzie tu gruby z portfelem, moja ocena sytuacji