• Witam na pokładzie!! Autor: ~romario [109.231.6.*]
    Uważam że Trakcja znajduje się w ciekawym położeniu i doszedłem do wniosku. Czas na zakupy, dziś ostro zbierałem, po rocznej przerwie jestem na pokładzie.
  • Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~jj [89.66.103.*]
    a ja sprzedałem w mid oct, za mniej niz 1,7PLN, przeszedłem na PKN, odrobiłem z czesc strat.. w kazdym razie powodzenia bo tu ch.. wie co bedzie
  • Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~romario [109.231.6.*]
    Jaka ironia Ja sprzedałem oczywiście część PKNORLEN I JSW kupiłem Trakcje zobaczymy co z tego będzie na razie - . Ale pożyjemy zobaczymy ;)
  • Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~Proko [83.9.251.*]
    Czekam na wypłatę, żeby dokupić jeszcze kilka akcji na promocji...
  • Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~jj [89.70.54.*]
    Nie wyglada to dobrze
  • Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~kruczek [62.87.156.*]
    Mam trochę i obserwuję , ... Dzisiaj także i Orlen cienko...
    Nie wygląda tu, ani dobrze, ani źle. Wszystkie karty w rękach PLK i teraz pytanie czy mają zamiar zdjąć Trakcje z giełdy czy pozostanie? Czy mają dużo czasu na skup tych 5% czy śpieszy im się, czy powoli będą wyciskać jak cytrynę?
  • Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~Jano [88.220.46.*]
    No niby mówią, że nie chcą jej zdjąć z giełdy. Proszę zauważyć, że zdjęcie z giełdy nie daje im już możliwości taniego kredytu w postaci emisji. Jeżeli chcieliby zdjąć ją z GPW to trzymać i nie oddawać tanio. Z giełdy zdejmuje się tylko kurę znoszącą złote jajka żeby nie dzielić się zyskiem z innymi!
  • Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~Jj [89.70.54.*]
    Nie wiem, trk, to zbyt mały wolumen, nic się nie dzieje. W każdym razie, lepiej się czuję na Orlenie, z czesciowo odrobiona strata i potencjałem wzrostu, niż tu z wiecznym narzekaniem że goście raportujak300kk PLN strat per kwartał. Nie żałuję i życzę powodzenia
    Na Orlenie dobrze gra się ale nie mogę jego wyczuć, Mi lepiej na JSW tam dopiero fajne odjazdy. Trakcja na razie taka bagienna ale poczekaj jeszcze będą zabijać się o ten papier. Na razie trzymam po nowym roku na spadkach zacznę jeszcze dokupywać.
  • Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~Jano [156.67.113.*]
    Ja wysiadam. Dzisiaj wyrzuciłem wszystko co miałem. Wolę PKN Orlen, PZU i okazje. Co do TRK po miesiącu gnicia mam dość. Poza tym poczytałem trochę o wezwaniu na te akcje. Wygląda to podobnie jak na Cyfrowym Polsacie. Na zlecenie właściciela ktoś zrzuca systematycznie akcje. Po co? Po to żeby zniechęcić do tych akcji i żeby ustalić jak najniższą cenę w wezwaniu.

• Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~Luj [37.248.63.*]
    A gzie poczytałeś o wezwaniu ,bo z tego co pamiętam w info o 2 poprzednich wezwaniach napisali że nie zamierzają Trakcji zdjąć z GPW
    Mam jeszcze takie przemyślenia, PKP wyszarpało akcje Hiszpanom po 1,7zł i chcą rok zamknąć po niżej tej wartości żeby im nie było żal. Później może jakieś przetargi, powoli rozkręcimy się, z drugiej strony jak nas garstka zostanie to mogą wyciskać, aż każdy machnie ręką i powie szkoda czasu. Na razie szału nie ma.
  • Re: Witam na pokładzie!! Autor: ~mar [83.7.196.*]
    środa 28 grudnia jest ostatnim dniem kiedy można rozliczyć stratę z giełdy
[x]
TRAKCJA 1,05% 3,84 2026-05-19 13:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.