Słuchajcie, patrzę na biznesradar a tam rekordowe wyniki za Q1 i Q2, podejrzewam że za Q3 może być podobnie. Czy jest tutaj szansa na 4zł i wyżej ? Wydaje się jakby kurs nie miał siły. Ja niestety jestem od covidu i mam te akcje bo kolega mówił i brałam po 9 i 10 zł, a później dużo dokupiłam po 3zł. 4zł mnie nie urządza ale wolę stratę realizować powyżej 4zł niż powyżej 3zł. Proszę o merytoryczne komentarze.
Ekspertem nie jestem ale jak bym mógł Ci doradzić to nie panikuj i trzymaj akcję i w miarę możliwości uśredniaj w dół. Wyniki będą coraz lepsze, spółka się rozwija i wypłaca dywidendę. Za rok już na pewno nie będzie na tym poziomie. Ja obstawiam że będzie to przedział 5-6zł no ale zobaczymy. Pozdrawiam
O ile się nie mylę, zakończenie budowy dwóch nowych zakładów zakończy się odpowiednio w 23 i 26 r. Nie sądzę, żeby giełda już w najbliższych miesiącach to dyskontowała, więc na znaczny wzrost kursu (nawet kilkukrotny) trzeba by poczekać kilka lat. Inna sprawa, że już przy obecnej skali działalności i przy obecnych wynikach akcje powinny być wyceniane na ok. 5 zł. Więc zależy jaki masz horyzont czasowy inwestycji, ale na pewno bym nie sprzedawał ani jednej akcji przy obecnym kursie.