W 2023 r min 1150 tys. sprzedaży i 44 mln netto zysku wycena z 50 z PLN, chyba że PIS wygra oni nie lubią jak ktoś zarabia , a coś się rozwija bez ich rodzin w zarządach, Stadnina w Janowie kwitnie za ich władzy
44 mln zysku netto w 2023 :-) możliwe, Jak napisałem, że kwartalnie będzie 10 mln zysku netto to biołoczerwony mnie mocno studził i straszył wysokimi cenami prądu, gazu i wysokimi stopai procentowymi. Uważam, że 44 mln zysku netto jest w 2023 jest bardzo prowdopodobne, ale czy kurs przebije 50 zł, to zależy od sentymentu na szerokim rynku i do e-commers. Osobiście uważam, że będzie dobrze. A dno to było przy 16 zł :-)
Mimo wszystko wolę być sceptykiem i być pozytywnie zaskoczony nie rozczarowany :) Wiele też zależy od tego ile wydadzą na marketing bo to jednorocznie obniży zysk choć zaprocentuje w przyszłości...
... wszystko pięknie, kiedy czytam Wasze posty ... tylko ALE ...
Co na to FED i Dolar ? Widzicie co dzisiaj się zadziało z USD ? Ktoś obserwuje? Ja tak. Mam dolary, i to grubo. Spadki w USA na giełdzie. Podwyżka 75 pb. była w cenie, ale dane dziś i wcześniej jakie pojawiły się z USA oraz dzisiejsza konferencja Powella od 19:30 nie dają nadziei póki co na Pivot ... !
Zobaczymy jutro GPW. Przewiduję Spadki. I nie trzeba być tu prorokiem. Kiedy USA ma katar, to Europa ma grypę ... znacie przecież to powiedzenie.
A to dopiero Wstęp. I z jednej strony mnie to martwi (ANR), a z drugiej cieszy (USD). Dlaczego? Bo odbicie może być tylko korektą wzrostową. Nie chwal dnia ... itd.
Przepraszam Cię, ale to wszystko co napisałeś jest oczywiste. Póki co, z gospodarki napływaja same negatywne sygnały. Tylko że giełda reaguje z wyrzedzeniem około 2-3 kwartałów. Jełśi przyjąć, że recesja skończy się za 2-3 kwartały, a jest to wysoce prawdopodobne, to właśnie możemy mieć koniec bessy. Poza tym, Answear wcale nie musi zachowywać się tak samo jak cała giełda. Jeśli bussines będzie im dobrze szedł, a póki co bardzo ładnie się rozwijają, to kurs może rosnąć, nawet gdzy WIG będzie spadał. Dzisiaj otworzyło się wszystk nisko, ale cały czas powoli odrabia. A Answear wczoraj przy wzroście miał wysokie obroty, dzisiaj przy spadku obroty sa symboliczne. Nie jestem hurra optymistą, ale nie wygląda to źle. Natomiast w perspektywie 3-4 kwartałów, może nawet trochę dłużej, jestem przekonany że Answear mocno urośnie. Na pewno lepiej niż rynek.
Nie obserwuje USD, a ani giełdy w USA bo mnie to nie interesuje i nie ma wpływu na moje inwestycje w Answear! Po wyjściu po ponad 30zł i ponownym wejściu poniżej 20zł jest to dla mnie inwestycja na long'a! Czekam aż sentyment się zmieni, a wiem ze się zmieni. Za pół roku, za rok czy dwa ale się zmieni. W międzyczasie wyjdzie z akcjonariatu nielubiany przez instytucje Czechowicz i na no też czekam, aż fundy zaczną lubić Answear! Mam czas i czekam na swój target!
Dokładnie, aktywnie spekulując trzeba patrzeć do powie Powell i po ile jest dolar. Ale inwestując fundamentalnie patrzę na perspektywy rozwoju dalej spółki. A z czasem zysk przyjdzie.