Gratuluję, Obaj jesteście optymistami i wszystko wiecie, więc tak dla kompletu, uświadomcie mnie ilu PBG zatrudnia pracowników, bo się już pogubiłem w liczeniu !!!
Mieli "kupę nadzorców" i dozorcę na 1/2 etatu /kupowałem w 2020 r./ Pytam o obecny stan, bo wszystko wiesz, tak jakby z pierwszej ręki !!! /bo chyba mld. długu nie znikły/.
Jak patrzę na pomysły polskich polityków i wydawnictwo kasy itd to mnie już nic nie zdziwi. A co do braku pracowników to teraz nie jest problem w miesiąc zebrać ekipę najemników tak więc luz. PO CO CIAGLE ODWLEKAJA TERMIN sprzedaży rfk pakietu? Myślę że nadchodzi czas ostrej podbitki ... Nawet jeżeli to ma być zdechły kot to obstawiam 50gr też byłoby miło.
Ta zaciężna "niby armia" pracowników ZLIKWIDUJE DŁUG ? Kto im da gwarancje, KUBA ? Kilkadziesiąt mln. za Rafę coś pomoże ? Chyba że znów "rozmnożysz" podobno wielkie aktywa i wspomnisz o "BAJKOWEJ PRZYSZŁOŚCI" !!! /te setki Firm dobrze pamiętają Nowakówkę/.
520 mln. mniej i co to zmienia, więc nie "naciągaj" faktów !!! /nic nie robią, a dług "wierchuszka" swoimi poborami pomnaża, nic nie robiąc, oprócz zamiatania placu przez dozorcę/.
Nic nigdy nie pisałem, że jest to okazja !!! Kupiłem, bo lubię mieć od czasu do czasu, parę ryzykownych walorów w portfelu. Był to 2020 i była podstawa do kupna, jak i wielu innych walorów !!!
Dnia 2022-11-02 o godz. 15:35 krosno2020 napisał(a): > Gratuluję, Obaj jesteście optymistami i wszystko wiecie, więc tak dla kompletu, uświadomcie mnie ilu PBG zatrudnia pracowników, bo się już pogubiłem w liczeniu !!!
jak sprzedadzą RFK to PBG znika, po co reanimować trupa, jak wystarczy całkiem nowa spółka bez długów której PBG sprzeda papiery, spłaci część wierzycieli a potem kaput... przestańcie wierzyć w bajki... ja sprzedałem po 0.036, kusiło mi kilka razy dokupić, ale jak człowiek realnie pomyśli to już jest gnijący trup
no i z tego co piszesz wynika że nie ma podaży trupa.....a siedzi na nim grono poważnych akcjonariuszy. Nowy podmiot w biznesie nie wchodzi w grę przy takiej akcji jak ma miejsce. Tu trzeba podmiotu z historią z martyrologią narodową (Narodowy + Gazoport+ Toruń)....jak to mówią, nie takie ze szwagrem klepalim....wobec takiego kontraktu, oddłużenie to pikuś i wskazanie winnych takiego stanu rzeczy (wiecie kogo się ma wtedy na myśli....). Tak że piłka jeszcze będzie w grze, spokojnie
Dnia 2022-11-03 o godz. 14:27 ~Kakao napisał(a): > jak sprzedadzą RFK to PBG znika, po co reanimować trupa, jak wystarczy całkiem nowa spółka bez długów której PBG sprzeda papiery, spłaci część wierzycieli a potem kaput... przestańcie wierzyć w bajki... ja sprzedałem po 0.036, kusiło mi kilka razy dokupić, ale jak człowiek realnie pomyśli to już jest gnijący trup
Masz słuszną rację i "pudrowanie" nic nie pomoże. Jeszcze trochę zostało do S, ale najważniejsze, że na razie bez strat. Kupowany był "fuks" do "plejady" spółek w 2020 bo była podstawa.
Nie wiem, moim zdaniem nie po to tyle czasu utrzymują spółkę na GPW. Trzymają akcje wdowa Wiśniewska i reszta po to żeby sprzedać Rafako i zbankrutować . Jakoś mi się nie wierzy,
Dnia 2022-11-05 o godz. 12:46 ~chamcynik napisał(a): > to powiem że ursus wykończyła normalna konkurencja, czego się nie da naprawić, natomiast pbg niepotrzebnie "wykończył" system, co jest naprawialne....
Piszesz "o systemie", który doprowadził 1000-ce Firm budowlanych do bankructwa ?
Tak on mówi o tym systemie który też postawił polimex na nogi oraz o tym systemie który utrzymuje spółkę 10 lat na giełdzie .... Zadłużenie realne mamy coś koło 380 mln a nie mld ....i tyle w temacie ..... Kilka spraw w sądzie oraz cały czas mamy Rafako co wielu od dwóch lat go już sprzedawało . ..
Niech się Wam poszczęści i zróbcie "grubą kasę", nie jestem pieniaczem. Natomiast ja straciłem w nią wiarę i dalej sprzedaję /ale nie jak samobójca/ i jedyne co mnie może spotkać, to że nie zdążę, jakby ZDARZYŁ się CUD !!!
Wszystko można zrobić z tym papierem, bo to promil w portfelu, dla każdego kto to kupił. Tylko około 60% myślało, że z dnia, na dzień staną się milionerami !!!
No to wróćmy do początkow skoro nie jestes pieniaczem. Skoro to promil w portfelu to po co sprzedajesz? Co Ci zmieni,ze sprzedasz i będziesz miał na paczkę fajek? Tylko z sensem jak bym Cie mógł prosić,a nie jak dotychczas.
Dnia 2022-11-07 o godz. 00:18 ~Noniewiemniewiem napisał(a): > No to wróćmy do początkow skoro nie jestes pieniaczem. > Skoro to promil w portfelu to po co sprzedajesz? > Co Ci zmieni,ze sprzedasz i będziesz miał na paczkę fajek? > Tylko z sensem jak bym Cie mógł prosić,a nie jak dotychczas.
Promil z ilości akcji PBG !!! Czy pisząc "paczka fajek", myślałeś o palecie ? /obecnie już trochę mniej/.