Ciekawe co huge zrobi z gotówką ani nic nie przyjmuje ani nie otwiera nowych projektów. Czy wyskoczą z dywidendą na początku przyszłego roku? tak tylko sobie spekuluję...
"nic nie przyjmuje ani nie otwiera nowych projektów" bo tu wszyscy skupieni są chyba na akwizycji. Dlatego wypłata dywidendy nie ma raczej sensu, bo spółka oddałaby inwestorom cash, który pozyskała od nich w IPO, minus prowizja na podatek. Lepiej ten cash "sprzedać" za 100% wartości potencjalnemu inwestorowi
Zauważyłem zw nawet kurs jest od sierpnia pilnowany zeby utrzymywał sie na podobnym poziomie , minęło 3 miesiace , czas juz coś zakomunikować , troche czasu minęło . Przypominam ze głowni akcjonariusze to prezes ( wraz z samą spółką którą zarządza ) ktory juz raz Huuuge sprzedał a drugi to bank inwestycyjny ktory pośredniczył w sprzedaży Chelsea Londyn Abramowicza , razem mają nieco ponad 50% akcji . Zarówno jeden podmiot jak i drugi zawsze zarabiali na tych sprzedażach .
miałem kupować już ten papier ale też pomyślałem, że jak to jest dystrybucja to zawisnę na haku na wieki... Ci co kupili na IPO chyba wiedzą o czym piszę :P
wszystko wskazuje tutaj na dystrybucję, stąd zmiana tytułu co by nie tworzyć nowego wątku. Przy wzrostach szerokiego rynku tutaj kiszonka, ktoś mega sypie papierem