Dnia 2022-10-31 o godz. 12:13 ~LL napisał(a): > Kto to wie? Najważniejsze żeby zacząć w końcu kupować bo inaczej to my nie zarobimy.
Pytanie jest do tych co wiedzą . To niby - kto ma kupować , żeby " my " zarobili ? Ci " my " - to kto ? Centrala się prosi - by spółka wyladowała na fixingu - bo nie koresponduje z inwestorami . Zero informacji - co sie w firmie dzieje .
Dnia 2022-10-31 o godz. 13:58 ~LL napisał(a): > My to Ci co kupili akcje na znacznie wyższych poziomach
Naiwne . Musi być idea , by akcje rosły . Wpięcie sie spółki w program atom - byłoby świetna okazją . Przypominam , że skrót BIZ - to biuro inwestycji zagranicznych . Czy lepszej okazji potrzeba ?
Dnia 2022-10-31 o godz. 12:05 ~adamp26 napisał(a): > Czy BIZ ma szanse uczestniczyć w przygotowaniach dokumentacji pod budowe elektrowni atomowych w Polsce?
Litości... bo monitor sobie oplułem. Ja kurna rozumiem, że bieda tej spółczyny nas tu wszystkich dusi, ale aż taki odlot z tego przyduszenia? Dokumentację, psiakrwie, atomową... jądra, znaczy jaja sobie chyba robisz.
Dnia 2022-10-31 o godz. 15:56 ~atomek napisał(a): > Dnia 2022-10-31 o godz. 12:05 ~adamp26 napisał(a): > > Czy BIZ ma szanse uczestniczyć w przygotowaniach dokumentacji pod budowe elektrowni atomowych w Polsce? > > Litości... bo monitor sobie oplułem. > Ja kurna rozumiem, że bieda tej spółczyny nas tu wszystkich dusi, ale aż taki odlot z tego przyduszenia? > Dokumentację, psiakrwie, atomową... jądra, znaczy jaja sobie chyba robisz. >
To poczytaj sobie i wesołku - co wchodzi w zakres takiej dokumentacji - to zrozumiesz czemu powstaje ona przez 6 do 8 lat i jakich tematów dotyczy . Chodzi o lokalizację , pozyskanie terenu , setki uzgodnień i formalności , plan finansowy , harmonogramy itp
Dnia 2022-10-31 o godz. 16:20 ~adamp26 napisał(a): > Dnia 2022-10-31 o godz. 15:56 ~atomek napisał(a): > > Dnia 2022-10-31 o godz. 12:05 ~adamp26 napisał(a): > > > Czy BIZ ma szanse uczestniczyć w przygotowaniach dokumentacji pod budowe elektrowni atomowych w Polsce? > > > > Litości... bo monitor sobie oplułem. > > Ja kurna rozumiem, że bieda tej spółczyny nas tu wszystkich dusi, ale aż taki odlot z tego przyduszenia? > > Dokumentację, psiakrwie, atomową... jądra, znaczy jaja sobie chyba robisz. > > > > To poczytaj sobie i wesołku - co wchodzi w zakres takiej dokumentacji - to zrozumiesz czemu powstaje ona przez 6 do 8 lat i jakich tematów dotyczy . Chodzi o lokalizację , pozyskanie terenu , setki uzgodnień i formalności , plan finansowy , harmonogramy itp
Czyli to - co teraz robi zespół Horały pod CPK . Już wydał kilkaset milionów
Dnia 2022-10-31 o godz. 16:25 ~baca napisał(a): > Dnia 2022-10-31 o godz. 16:20 ~adamp26 napisał(a): > > Dnia 2022-10-31 o godz. 15:56 ~atomek napisał(a): > > > Dnia 2022-10-31 o godz. 12:05 ~adamp26 napisał(a): > > > > Czy BIZ ma szanse uczestniczyć w przygotowaniach dokumentacji pod budowe elektrowni atomowych w Polsce? > > > > > > Litości... bo monitor sobie oplułem. > > > Ja kurna rozumiem, że bieda tej spółczyny nas tu wszystkich dusi, ale aż taki odlot z tego przyduszenia? > > > Dokumentację, psiakrwie, atomową... jądra, znaczy jaja sobie chyba robisz. > > > > > > > To poczytaj sobie i wesołku - co wchodzi w zakres takiej dokumentacji - to zrozumiesz czemu powstaje ona przez 6 do 8 lat i jakich tematów dotyczy . Chodzi o lokalizację , pozyskanie terenu , setki uzgodnień i formalności , plan finansowy , harmonogramy itp > > Czyli to - co teraz robi zespół Horały pod CPK . Już wydał kilkaset milionów
To ma sens . Ale ja musze niszczyć mądrzejszych - więc pisze bzdety
Dnia 2022-10-31 o godz. 16:20 ~adamp26 napisał(a): > Dnia 2022-10-31 o godz. 15:56 ~atomek napisał(a): > > Dnia 2022-10-31 o godz. 12:05 ~adamp26 napisał(a): > > > Czy BIZ ma szanse uczestniczyć w przygotowaniach dokumentacji pod budowe elektrowni atomowych w Polsce? > > > > Litości... bo monitor sobie oplułem. > > Ja kurna rozumiem, że bieda tej spółczyny nas tu wszystkich dusi, ale aż taki odlot z tego przyduszenia? > > Dokumentację, psiakrwie, atomową... jądra, znaczy jaja sobie chyba robisz. > > > > To poczytaj sobie i wesołku - co wchodzi w zakres takiej dokumentacji - to zrozumiesz czemu powstaje ona przez 6 do 8 lat i jakich tematów dotyczy . Chodzi o lokalizację , pozyskanie terenu , setki uzgodnień i formalności , plan finansowy , harmonogramy itp
No wspaniale, ale co z tym wspólnego ma Biztech? Iloma podobnymi opracowaniami, analizami może się pochwalić, planami finansowymi, i co tam jeszcze wymieniłeś? No chyba, że w grę wchodzą jakieś rodzinne koneksje i to takie rodem z Pcimia... Nie udało im się załapać na jakikolwiek program UE, wejść w informatyzację gmin, samorządów, w jakichś poważnych przetargach startowali, czy coś przeoczyłem?
I żeby nie było, ja naprawdę bym chciał żeby kurs poszedł w górę, wyjść z tego bez straty a nawet lekko na plusie, to moje pragnienie od prawie dwóch lat, ale zachowajmy jakiś realizm.
wy tak na poważnie, ten zarząd tu administruje a nie zarządza. Brak jakiejkolwiek inicjatywy w kwestii rozwoju, te same kontrakty co rok i sak sobie dłubią. Nadzieja w przejęciu tej padliny, ewentualnie spekuła może się tym zajmie.
Dnia 2022-10-31 o godz. 22:22 ~Corn7 napisał(a): > To tylko spekulacje. > > Spolka nigdy nic nie podawała tzn informacji zero. > > A tak na marginesie to kurs leży i kwiczy więc odbicie pożądane
Odbicie dla samego odbicia, tylko dlatego, że padlina od dawna nie odbiła, to słaba perspektywa dla aktualnych posiadaczy, bo bardzo szybko spowoduje zatrzymanie się odbicia na pierwszym lepszym akceptowalnym poziomie dla chcących jak najszybciej pozbyć się przeterminowanego papieru i ponownie spółka wróci do stanu sprzed odbicia, gdyż podaż w tym wypadku przewyższy popyt, no bo kto miałby kupować, skoro nie ma racjonalnych przesłanek do wzrostów. Bez jakiegoś dużego kontraktu/umowy/kooperacji/etc, o czym oczywiście nie omieszka poinformować zarząd, Bizek nie ruszy z miejsca.
Dnia 2022-11-01 o godz. 12:35 ~skubs napisał(a): > Dnia 2022-10-31 o godz. 22:22 ~Corn7 napisał(a): > > To tylko spekulacje. > > > Spolka nigdy nic nie podawała tzn informacji zero. > > > A tak na marginesie to kurs leży i kwiczy więc odbicie pożądane > > Odbicie dla samego odbicia, tylko dlatego, że padlina od dawna nie odbiła, to słaba perspektywa dla aktualnych posiadaczy, bo bardzo szybko spowoduje zatrzymanie się odbicia na pierwszym lepszym akceptowalnym poziomie dla chcących jak najszybciej pozbyć się przeterminowanego papieru i ponownie spółka wróci do stanu sprzed odbicia, gdyż podaż w tym wypadku przewyższy popyt, no bo kto miałby kupować, skoro nie ma racjonalnych przesłanek do wzrostów. > Bez jakiegoś dużego kontraktu/umowy/kooperacji/etc, o czym oczywiście nie omieszka poinformować zarząd, Bizek nie ruszy z miejsca.
Nie mam nic przeciwko powtórce podbicia z kwietnia, wyjdę cicho zamykając drzwi;) A potem jak pobiegnę krzycząc radośnie... Tylko, że takie podbicie jest mało realne patrząc na jakim poziomie jesteśmy od kilku miesięcy. O zarządzie precyzyjnie wypowiedział się Mefisto, tutaj niczego nie można już dodać. Znaczy można, ale od urągania tym zgredom i tak się nic nie zmieni. Naprawdę myślisz, że jeśli nie zrobili niczego (ja pierd... NICZEGO) przez ostatni rok to nagle im wróci energia, podniosą się z wypierdzianych foteli i wrócą z kontraktami, umowami, wygranymi przetargami? Oni w ogóle tam żyją? Może dzisiaj jest ich święto? A, raport za tydzień i jeden dzień.
Dnia 2022-11-01 o godz. 13:14 ~atomek napisał(a): > Dnia 2022-11-01 o godz. 12:35 ~skubs napisał(a): > > Dnia 2022-10-31 o godz. 22:22 ~Corn7 napisał(a): > > > To tylko spekulacje. > > > > Spolka nigdy nic nie podawała tzn informacji zero. > > > > A tak na marginesie to kurs leży i kwiczy więc odbicie pożądane > > > > Odbicie dla samego odbicia, tylko dlatego, że padlina od dawna nie odbiła, to słaba perspektywa dla aktualnych posiadaczy, bo bardzo szybko spowoduje zatrzymanie się odbicia na pierwszym lepszym akceptowalnym poziomie dla chcących jak najszybciej pozbyć się przeterminowanego papieru i ponownie spółka wróci do stanu sprzed odbicia, gdyż podaż w tym wypadku przewyższy popyt, no bo kto miałby kupować, skoro nie ma racjonalnych przesłanek do wzrostów. > > Bez jakiegoś dużego kontraktu/umowy/kooperacji/etc, o czym oczywiście nie omieszka poinformować zarząd, Bizek nie ruszy z miejsca. > > Nie mam nic przeciwko powtórce podbicia z kwietnia, wyjdę cicho zamykając drzwi;) A potem jak pobiegnę krzycząc radośnie... > Tylko, że takie podbicie jest mało realne patrząc na jakim poziomie jesteśmy od kilku miesięcy. > O zarządzie precyzyjnie wypowiedział się Mefisto, tutaj niczego nie można już dodać. Znaczy można, ale od urągania tym zgredom i tak się nic nie zmieni. Naprawdę myślisz, że jeśli nie zrobili niczego (ja pierd... NICZEGO) przez ostatni rok to nagle im wróci energia, podniosą się z wypierdzianych foteli i wrócą z kontraktami, umowami, wygranymi przetargami? Oni w ogóle tam żyją? Może dzisiaj jest ich święto? > A, raport za tydzień i jeden dzień. >
Ad1/ Tyle, że tym razem tych chcących skorzystać z takiej opcji wyjścia może być znacznie więcej jak wtedy (nauczonych właśnie tamtym doświadczeniem), tak więc te drzwi, przez które będziesz chciał po cichu wyjść mogą okazać się zbyt wąskie i do tego niemiłosiernie skrzypiące. Ad2/ To raczej kwestia marzeń aniżeli prawdopodobnego wydarzenia, gdyż tak samo jak Ty, widzę co się dzieje w spółce od strony PR, więc trudno zakładać, że to ulegnie zmianie, bez odpowiednich zmian w samym zarządzie, który najwyraźniej jest mocno niekompetentny w swoich działaniach.
Dnia 2022-11-01 o godz. 13:25 ~skubas napisał(a): > Dnia 2022-11-01 o godz. 13:14 ~atomek napisał(a): > > Dnia 2022-11-01 o godz. 12:35 ~skubs napisał(a): > > > Dnia 2022-10-31 o godz. 22:22 ~Corn7 napisał(a): > > > > To tylko spekulacje. > > > > > Spolka nigdy nic nie podawała tzn informacji zero. > > > > > A tak na marginesie to kurs leży i kwiczy więc odbicie pożądane > > > > > > Odbicie dla samego odbicia, tylko dlatego, że padlina od dawna nie odbiła, to słaba perspektywa dla aktualnych posiadaczy, bo bardzo szybko spowoduje zatrzymanie się odbicia na pierwszym lepszym akceptowalnym poziomie dla chcących jak najszybciej pozbyć się przeterminowanego papieru i ponownie spółka wróci do stanu sprzed odbicia, gdyż podaż w tym wypadku przewyższy popyt, no bo kto miałby kupować, skoro nie ma racjonalnych przesłanek do wzrostów. > > > Bez jakiegoś dużego kontraktu/umowy/kooperacji/etc, o czym oczywiście nie omieszka poinformować zarząd, Bizek nie ruszy z miejsca. > > > > Nie mam nic przeciwko powtórce podbicia z kwietnia, wyjdę cicho zamykając drzwi;) A potem jak pobiegnę krzycząc radośnie... > > Tylko, że takie podbicie jest mało realne patrząc na jakim poziomie jesteśmy od kilku miesięcy. > > O zarządzie precyzyjnie wypowiedział się Mefisto, tutaj niczego nie można już dodać. Znaczy można, ale od urągania tym zgredom i tak się nic nie zmieni. Naprawdę myślisz, że jeśli nie zrobili niczego (ja pierd... NICZEGO) przez ostatni rok to nagle im wróci energia, podniosą się z wypierdzianych foteli i wrócą z kontraktami, umowami, wygranymi przetargami? Oni w ogóle tam żyją? Może dzisiaj jest ich święto? > > A, raport za tydzień i jeden dzień. > > > > Ad1/ Tyle, że tym razem tych chcących skorzystać z takiej opcji wyjścia może być znacznie więcej jak wtedy (nauczonych właśnie tamtym doświadczeniem), tak więc te drzwi, przez które będziesz chciał po cichu wyjść mogą okazać się zbyt wąskie i do tego niemiłosiernie skrzypiące. > Ad2/ To raczej kwestia marzeń aniżeli prawdopodobnego wydarzenia, gdyż tak samo jak Ty, widzę co się dzieje w spółce od strony PR, więc trudno zakładać, że to ulegnie zmianie, bez odpowiednich zmian w samym zarządzie, który najwyraźniej jest mocno niekompetentny w swoich działaniach.
Trudno, jak się nie uda po cichu to razem z zawiasami i całą futryną. Spojrzałem jeszcze raz na tamten wzrost - poszło wtedy nawet z 0.23-026-0.34, ale to było wybicie w trendzie spadkowym z 0,58 a teraz jest kiszonka od miesięcy...
Mam wrażenie, że poprawili PR na Fb, sporo wpisów od sierpnia się pojawia. Strona za to wygląda jak wyglądała, czyli jak z zakurzonej krypty. Sorry, ale dzień zobowiązuje;)
No nic, akurat mogę te akcje przytrzymać, chyba z przyzwyczajenia albo sentymentu (syndromu sztokholmskiego, współuzależnienia?), nad dobieraniem jednak się zastanawiam czy warto. Może kiedyś się tutaj coś zadzieje...
A póki co rower, bo szkoda tego słońca i nerwów dla zarządu-zombie.