Cześć. Zeszły tydzień i poniedziałek tego (ostatnie dni miesiąca) to wg. mnie wyciąganie świecy miesięcznej. Jeśli wytrzymają dzisiaj (lub jeszcze pójdą up), to namalują formację objęcia hossy, która może oznaczać początek nawet mocnych wzrostów. Osobiście uważam jednak, iż ten tydzień (po święcie) to co najmniej korekta ostatniego rajdu. Powodzenia, Inwestorzy.
Witam Wszystkich, Eaer dzięki za otwarcie wątku, dzisiaj zrobiłem sobie wolne,:) Zgadzam się z Tobą co do założenia, jeśli dzisiaj nie będzie zamknięcia fw20 poniżej 1512,9 to mamy objęcie na miesiącu i tkm:)
Oni chyba cieszą się z tego, że ekonomiści w końcu nie są zaskoczeni i udało im się trafić, a nawet jest niższa o 0,1 %. No nie ma co, powazny powód do rajdu.. :)
Ty to rozumiesz? bo ja już zgłupiałem.. Czyzby dalszy ciag wykorzystywania wszystkiego co się da pod up. Moze teraz zaczniemy grac pod pogodę... Grajdol jednak pozostanie grajdołem.. Cóż zobaczymy o 17ej jaki bedzie kurs..
Wg mnie to ubieranie. Ktos upycha az furczy wykorzystując dane. Pojawił sie w necie raport o polskich bankach i jakie beda wyniki. Nic nowego czego my nie wiemy ale lampka sie powinna zaświecić. Wig banki na wykupieniu, wyciąg nim zrobili to teraz bankami wrócą do realnych poziomów. Opór mamy na 1570 z marszu przy takiej sytuacji byliby szaleństwem go przejść- ale banan to banan.
Dnia 2022-10-31 o godz. 11:06 tamtam napisał(a): > na tych poziomach koncepcja o ubieraniu lekko słaba > ide to poszlo od dolka 10% z groszami ... > > ubierali to na 2400 korekta sie nalezy juz wszyscy ja wieszczyli od 1800 a mamy 1500...
Jeżeli wcześniej gra szła o ruchy po ok. 100 punktów, to teraz potencjalny ruch może być nawet większy. Do 1347 jest prawie 180 punktów... A jak mają być dalsze minima, to można złapać 200 pkt...
Dnia 2022-10-31 o godz. 13:20 7777777777777 napisał(a): > Złożyłem zamianę resztek akcyjnych na obligi :) > > W środę będzie hasło > > Wyleszczeni razem że mną do raportu :) ?
Czekaj, 77777, żebym dobrze zrozumiał...
Punkt 1 wskazuje, że chyba misiowo. Punkt 2 jeśli uwierzyłeś w to, że Twoje hasło do wzrostu zawsze działa odwrotnie, bo tak Ci mówi Koleżeństwo z forum, wskazuje, że chyba misiowo. Punkt 3 jest wezwaniem tych, którzy są z S i to niżej? Przyznaję, że ja, ale jeszcze mnie to nie stresuje i wręcz jestem mentalnie przygotwany na odrobinę ruchu w górę, gdzie mam zamiar dobrać S (po którym spadek).
Czy dobrze Cię odszyfrowuję? Przepraszam, ale do mnie trzeba wprost i wielkimi literami. Najczęściej mam kłopoty z domysłem, co autor miał na myśli przy wypowiedziach zawoalowanych. :-/
Za przewidywanie formacji kanapki dostałem sporo czerwonych łapek :)
Ciekawe czy ktoś zajrzał choć jak wygląda taka formacja :)
Tak na trzech ostatnich dołkach miałem 90% akcji teraz będę miał 90% obligacji więc spodziewam się korekty
Wszyscy wyczekują na korektę ostatnich wzrostów lecz spadki były nad wymiar więc może odbicie też takie będzie ja L zostawiam chodź przy poziomie 1620 będzie mnie mega kusić żeby je odwrócić o ile tam dojdziemy w najbliższym czasie
Jakoś dziwnie to zaczęło wyglądać... Jeszcze rano na wykresie o TF mieliśmy rysowaną formację objęcia hossy (przynajmniej na XTB).
A obecnie ona kompletnie się zmieniła. Nie wiem, jak XTB rysuje (może o 9:00 w dniu 30 każdego miesiąca przeskakuje), ale obecnie nie ma mowy o jakimkolwiek objęciu na TF: MN.
Zielony korpus zasłania cały czerwony formacja zmiany trendu listopada potwierdzi lub nie nie potwierdzi będzie kanapka potwierdzi grudzień tak czy siak zmiana trendu nadciaga jak1.5 h wytrzyma
Wspaniałą sesja zaprzeczająca wszystkim prawidłowosciom
1. Usd w dół gielda powinna iść w dół a tu na odwrót
2. Inflacja najwyższa, gielda powinna iść w dół a idzie na północ
3. Stopy zaraz w usa w górę, a giełdy też w górę
Trzeba umieć dymać ulicę. Powiem ze takie anomalie są cały czas tu.