Jaki to ma sens, po pierwsze sprawdź sobie kurs w czerwcu 2022 bo już było, po drugie miesiąc mają od 1-30/31 dni
A po trzecie wytrzymasz tyle z tym kopciuchem tyle, Wiejesz jak zobaczysz 2.5:)
Dnia 2022-10-30 o godz. 22:09 ~Rop napisał(a): > Teraz to nakręcanie na kupno przed raportami a może być dołek na jakieś 1,75zł
To sprzedaj teraz i nie martw się odkupisz w dołku. Czy to że ktoś się zastanawia jak wzrost kursu USD o ponad 10% wpłynie na zyski to jakieś przestępstwo ? Przecież to nie jest tajemnicą żadną że rośnie export Compremum do USA jest to opisane w każdym raporcie kwartalnym od ponad roku !!
Grudzień 2022: 3,5 PLN Czerwiec 2023: 5,0 PLN Grudzień 2023: od 6,0 PLN w górę
... ale wszystko będzie zależeć od tego jak się będzie dziać w spółce i wokół spółki. na KPO nie ma co liczyć, nie wiadomo kiedy ruszy fabryka i kiedy sprzedadzą pierwsze OZE. Kurs USD owszem na plus, ale jeśli nie wydarzy się coś nadzwyczajnego to górka USD już była (było ponad 5PLN jest 4,75PLN). Wyższe prądy i gazy też wpłyną na wyniki, bo o ile budów nie trzeba ogrzewać + dostarczać prąd to już do zakładu produkcji stolarki i owszem. Herkules w kontrakcie dla PKP też się zachwiał, więc nie jest to pozytywne dla wpływów kasy dla COMPR, ale z sytuacji da się zapewne jakoś wyjść i temat zakończyć pozytywnie, choć widać, że te aneksowanie i waloryzacja z PKP nie wyglądają tak różowo jakby z ustaw i rozporządzeń wynikało, pomimo że przy takich ruchach cen materiałów i robocizny należy się to i tyle.
Ale widać zasadniczo więcej plusów na horyzoncie niż minusów. Teraz jest ubijanie dna, straszenie itd ... choć powiem szczerze nie sądziłem, że zjedziemy poniżej 3,50PLN, ale stało się ... wojna, jak to mówią sentyment na giełdach i dołowanie kursu zrobiły swoje. Nie ma nic pewnego na 100% ;) A teraz kto wierzy w spółkę i może to niech kupuje/dokupuje, a kto marudzi i wątpi to niech szuka innych spółek. Ja obstawiam teraz zmianę trendu na rosnący, bo spadkowy długoterminowo, średnioterminowo i krótkoterminowo w moim odczuciu dobiegł końca. A jak będzie ... zobaczymy. To jest mój osąd aktualnej sytuacji na kursie, nie naganiam, róbcie jak chcecie.