No widzę optymizm na każdym kroku. Zasada jest prosta. Kiedy wszyscy kupują ty sprzedawaj kiedy wszyscy sprzedają ty kupuj. Sprzedajemy optymistą kupujemy od pestymistów
"Oszacowana na bazie wyceny porównawczej wartość akcji Unimotu mieści się w przedziale 116,4-181,4 zł, z wartością centralną na poziomie 146,5 zł na akcję."
Co to sa za mądrości z podręcznika dla początkującego inwestora. Slogany. Poczekamy, zobaczymy. Jestem na tej spółce długoterminowo od wieeeelu lat. Tyle możliwych asów w rekawie w życiu tutaj nie widziałem. Czas pokaże. Zobaczymy tez czy i jak się podziela.
Wyobraźcie sobie dwie rzeczy w kwietniu / czerwcu 2023.
1/ potencjalna dywidenda przy takich wynikach spokojnie może wynieść nawet 8-10 zł
2/ potencjalna premia dla zarządu przeznaczona na zakup akcji może wynieść kilkanaście mln pln ! Pomyślcie co się wydarzy jak te pieniądze wiada na parkiet !
Pewnie po wynikach za III kw. BOŚ podniesie cenę docelową do 120PLN. Teraz to czekamy już chyba tylko na jakieś ekstra info o małych reaktorach jądrowych, albo o rozwoju technologii wodorowych.
Ciekawe czy ostatnia rekomendacja uwzględniała zakupy wagonów ?? a tu jeszcze doszły lokomotywy :-) Zobaczymy, czy po finalnych - lepszych od prognoz DM BOS wynikach, podniosą rekomendacje??
A nie mówiłem ;-)
I to pewnie nie jest ostatnie słowo, bo w pierwszym kwartale znowu podniosą wycenę. Po fantastycznych wynikach za 4 kwartał i po pierwszych miesiącach już z asfaltami z Lotosu nie będą mieli wyjścia.