Kolejne informacje z Niemiec: "Szybko rosnące ceny gazu i ropy sprawiły, że wiele osób poszukuje alternatywnych metod ogrzewania domów. Bardzo poszukiwane stały się piece do opalania drewnem – wielu modeli brakuje w sprzedaży, a terminy ich dostaw wydłużają się. W Niemczech jest obecnie w sumie 11 mln pieców grzewczych. „W ostatnich latach sprzedano ich około 150 tysięcy. W tym roku już ponad 200 tysięcy” – poinformował Guido Eichel ze Stowarzyszenia Budowniczych Pieców Kaflowych (HAGOS)."
Ceny energii się stabilizują i już mamy po boomie na produkty Ackermana. Tak jak było w szczycie pandemii na mercatorze. Uważajcie na zyski jak jeszcze macie. Takie profit przy najbliższej okazji
Szczyt "pandemii energetycznej" PP to dopiero jest przed nami. Popyt na produkty Ackermanna dopiero teraz rusza. Tak jak ktoś wcześniej pisał. To dopiero preludium...
Co z tego że ceny energii się stabilizują jak i tak są bardzo wysokie . Po rozmowach z nowymi sieciami ,widać ze zainteresowanie ich produktami jest wysokie.
on nie ma pojęcia, o czym pisze. stabilizacja jest, bo magazynu gazu są wypełnione. ale to zupełnie niczego nie oznacza zimą. zazwyczaj w październiku są wypełnione, a czasami już bywały problemy z brakiem.
Moim zdaniem inny IP tylko jak sprawdzałem to pod PP były niekiedy inne ! Sami zobaczcie .i jeszcze nie sprzedawjmy wajcie poniżej 34.6. 34.70 to szybciej się pozbądźmy tej blokady ! Albo wkoncu ktoś ja sam zdejmie ! Moim zdaniem trzymanie kursu po to by wyrwać jeszcze taniej akcjie przed wynikami za 3 kwartał . Tak ja to widze
Trzyma bo chciałby kupić taniej ale widać ze nie przynosi mu to skutku bo nikt taniej już nie chce oddawać .i z czasem przeniesie blokadę na wyższy kurs . Lub ja sciągnie Raźnie kombinują .