• Wyniki za 3Q Autor: bialoczerwony1972 [79.191.86.*]
    Lizną 40 baniek przychodów czy nie lizną? Oto jest pytanie :) No i na jakiej marży, skoro dolar drogi, w też USA podobno biznes idzie świetnie...
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~fanpli [213.134.164.*]
    może i lizną?
    hehe, a ty b-cz możesz sobie liznąć parę akcyjek po taniości....
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: bialoczerwony1972 [79.191.86.*]
    Bierem, bierem! Małą chochlą gdy inne akcje uda się dobrze, sprzedać :)
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~qwerty [185.151.75.*]
    Marża będzie dobra, a wyniki pewnie rekordowe - czy lizną 40 mln - to dość wysoki pułap ;) nie miałem czasu teraz analizować, jak rozkłada się praca nad Wiedźminem, ale chyba sporo będzie księgowane w 3Q, plus mieli dużo kontraktów podpisanych w 2Q, gdzie główna część realizacji przypadała właśnie na 3Q, plus ta spóła z USA. Nie wiem jak ogarniają moce przerobowe :) ale faktycznie na papierze (a papier wszystko zniesie) można pokusić się o prognozę 40 mln - to wtedy wynik byłby kosmiczny; a w 3 kwartały tego roku mieliby większy przychód niż za cały zeszły rok, dynamika marzenie.
    Ja wiem czy wysoki pułap... 20% dynamiki przychodów przy takiej inflacji, cenie $ i z tego co piszą dobrej passy spółki amerykańskiej to moim zdaniem powinno być minimum ;) No i z 6 -7 baniek zysku netto należy się jak psu buda przy takich przychodach :)
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~Kosa [198.16.70.*]
    Wiaderko na głowę Panowie, bo się nakręcacie, a potem będzie zaskoczenie
    Chyba ty się nakręcasz.... Skoro prezes twierdzi, że spółka w USA daje radę to albo mu wierzyć i trzymać akcje, albo nie i je wywalić. Do tego dolicz inflację i cenę $, presje płacową więc wszystko co poniżej 40mln to będą moim zdaniem słabe wyniki...
    Kosa napisz lepiej jakich wyników ty oczekujesz...
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~Kosa [80.151.80.*]
    Dzieki za wezwanie :) Zgadzam sie z Toba oraz PLI, oczekuje podobnych wynikow z wymienionych przez was powodow. Mysle, ze bardzo duzo sie dzieje. W obecnych warunkach rynkowych nie ma sensu komunikowac tego jeszcze do rynku, spojrzmy chociaz jak zareagowal kurs Blo na wiesci o SH2 itd., lepiej robic swoje i dac miazdzacy update wtedy kiedy takie info wygeneruje ruch na kursie. A poki co mozna sobie dobierac akcje :)
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~Kosa [80.151.80.*]
    a czekaj, ten Kosa wyzej to nie ja, mamy tu dwa razy "kosa". Ja jestem tym Kosa z dawnych postow...
    hehe, szkoda byłoby rekordowych wyników dal takiego nędznego sentymentu dla spółki jak obecnie
    ale, może właśnie świetne wyniki zmienią podejście drobnych do inwestowania w pli?
    bo duży tu się niezbyt nakupi.....
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: bialoczerwony1972 [79.191.16.*]
    Najpierw niech wynik będą rekordowe i potem niech utrzymają podobną dynamikę. O dużych się nie martw. Będzie im zależało to sie obkupią, a potem jeszcze ulica się rzuci i wtedy trzeba będzie się zwijać ;)
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~Kibic [31.0.85.*]
    Reasumując, czekamy na frajerów, którzy wywindują kurs PLI w kosmos po to żeby tutejsze żłoby trzymające od 5 lat akcje mogły w końcu wyjść bez strat.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.191.16.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~Qwerty [83.5.233.*]
    Nie ma 40 baniek przychodu, ale wynik rewelacja - przede wszystkim poprawa marż (widać skalowalność biznesu - na poziomie poszczególnych komponentów kosztowych). Sky is the limit
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~Kosa [23.106.249.*]
    Dużo nie zabrakło, ale uprzedzałem żeby nie odjeżdżać z oczekiwaniami. Zawsze lepiej trochę sobie je zaniżyć :)
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: bialoczerwony1972 [31.61.185.*]
    Jest dobrze... Będzie jeszcze lepiej! To jakie mamy obecnie c/z xD

Czekam na komentarz jednego głuptaka co to zdziwiony, że na giełdzie kupujesz od niedowiarków lub wystraszonych tanio, a opychasz komuś chciwemu drogo xD
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~Kibic [31.135.171.*]
    Proszę Pana, ale odpaliło po tych rewelacyjnych wynikach. Wazelina musi zwiększyć wydajność naganianie bo frajerów do kupowania jakoś mi ma.
    platige - za ost 4 kw c/z 8
    dla spółki z takiej branży i na tym etapie swojego rozwoju - tanio
    cieszyć może trend w biznesie i stała progresja r/r
    nie lubię porównań, ale przypomnienia tak:
    przypomnę więc, że
    np taki cdr ma dziś c/z ponad 60
    hehe, a ost reko z anualizacją to wyceny z c/z 40
    ps> co zaś do mov to żbik, który kiedyś o sobie powiedział, że jest takim ''menadżerem od oceny ryzyka'', trafnie ocenił sytuację i aby projekt dalej się toczył to część akcji ig odsprzedał anshar studios
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: bialoczerwony1972 [79.191.127.*]
    @kibic
    Ktoś coś pisał o odpale, czy sobie tak to z nudów wymyśliłeś, bo chciałbyś już zejść z haka lebiedo bo uwiera tyle czasu?
    Skąd wiem? Bo czuć jak czekasz na ten odpał, jak zawiedziony jesteś i jak szybko sie pojawiłeś by sprawdzić czy już podali wyniki, gdybyś leszczu nie miał akcji to by cię tu nie było!

Reszta postu nie do ciebie bo i tak nie ogarniesz ze swoim ilorazem inteligencji!
    Widać robotę Żbikowskiego! Już nie łapią się za wszystko, tylko liczą koszty i ile można zarobić. Z serwisu pewnie dużo więcej już się nie da wyciągnąć kwartalnie. może jeszcze z 1mln, może 2mln więcej w najlepszym kwartale. teraz czas coś takze pokazać w 4Q2022 i 1Q2023 bo tam było tragicznie. Wiem, wiem księgowanie, ale jakaś poprawa tam też musi być! No i żeby ta sprawa o Fatimę miała prawomocny wyrok to byłoby też elegancko!
    @fanpli
    To było pytanie retoryczne z tym c/z kolego ;)

Dlatego tak jak napisałem wyżej mus poprawić wyniki za 4Q2022 i 1Q2023 wyciągnąć chociaż po 1-1,5 bańki i mamy c/z =7 przy kursie 28zł xD

b-cz
    z serwisu wyciągnie się sporo więcej
    ponieważ widać panowanie nad kosztami i wzrost marży to wyniki zależeć będą od przychodów
    te r/r rosną spokojnie po 20%
    >>> warto zauważyć jaki potencjał tkwi w samym serwisie: dziś ebitda za 3 kw jest taka jak w całym roku 2019 albo 2020!
    no dobrze, a kiedy rynek zacznie wyceniać ip nad którym spółka uczciwie pracuje?
    swoimi wynikami pokazuje, że zasługuje na wiarygodność
    dzięki serwisowi ogranicza ryzyka związane z ip, jednak jak te zatrybią to wyniosą platige na inny szczebel rozwoju i zysków
    ps> zgadzam się, że fatima to świetny projekt i warto byłoby tę sprawę doprowadzić do końca

• Re: Wyniki za 3Q Autor: ~eye_of_beholder [88.156.139.*]
    W wynikach za Q3 2021 był jednorazowy pozostały przychód operacyjny z tytułu umorzenia dotacji => przyrost powtarzalnego wyniku za Q32022 w porównaniu do ubiegłego roku jest jeszcze lepszy, niż to wygląda na pierwszy rzut oka.
    Co niektórych poniosło trochę haha
    "Platige Image notuje historyczny wynik w III kwartale 2022 r.
    W trzecim kwartale 2022 roku przychody ze sprzedaży Grupy Kapitałowej Platige Image wyniosły ponad 100 mln zł, zaś skorygowana EBITDA 15 mln zł."

https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20221109/platige-image-notuje-historyczny-wynik-w-iii-kwartale-2022-r 

hehe, powinno być - po trzech kwartałach
    ale, ważne, że troszkę tekstów o platige dziś pojawiło się w sieci:
    https://www.wnp.pl/tech/platige-image-mocno-stawia-na-sztuczna-inteligencje,642830.html
    użycie sztucznej inteligencji do usprawnienia procesów produkcyjnych bardzo mi się podoba
    poza tym:
    https://www.parkiet.com/technologie/art37382521-platige-image-z-mocnymi-wynikami
    https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20221109/platige-image-notuje-historyczny-wynik-w-iii-kwartale-2022-r
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: bialoczerwony1972 [31.61.185.*]
    Sternik amunicją ci się kończy :)
  • Re: Wyniki za 3Q Autor: ~żuk [31.61.189.*]
    https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/platige-image-z-mniejszym-wzrostem-wplywow-5-6-mln-zl-zysku-netto
    pewnie niewielu po lekturze świetnego raportu zadało sobie pytanie jak wpłynął on na
    całą sytuację fundamentalną platige?
    warto więc się zalogować w minutę na biznesradar i wziąć na tapetę spółkę
    https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/PLATIGE-IMAGE
    jest tam wszystko: wszelkie wskaźniki i ratingi i można sobie popatrzeć
    i wyciągnąć swoje wnioski np jak tanie dziś wydają się akcje pli
    > na przestrzeni 3 lat zadłużenie łącznie spadło o połowę, a netto o jakieś 10 mln i wynosi dziś zaledwie 3 mln
    >> rating z BB- wzrósł do AA+, a wsk altmana ponad 8 świadczy o świetnej kondycji płynnościowej i braku zagrożenia np upadłością
    >>>wskaźniki na przestrzeni 3kw 2019 i 3 kw 2022 zdecydowanie wszystkie się mocno poprawiły, do tego są podane
    versus ówczesne kursy akcji i widać na tym porównaniu jak nieefektywna bywa nasza giełda - dziś w najlepszej sytuacji biznesowej pli wycenia akcje pawie najniżej
    hehe, wraca stare porzekadło - po jakiej cenie czy....kiedy kupić akcje?
    ps> ost podał wyniki 11bit, , ale jest jakieś 4 razy wyżej wyceniony wg c/z nie mówiąc o kapitalizacji - wow, 13 razy wyższej niż platige!
    >>> to takie kilka uwag, warto samemu pomyśleć co i jak oraz w czy warto wrzucić dziś do portfela spółkę z racławickiej? <<<

• Re: Wyniki za 3Q Autor: ~fiskus [89.64.46.*]
    to kto wciąga batona po 26
    Oj blokują wzrostu blokują. Jak nigdy takie wolumen na sprzedaży :) Bo przecież tak łatwiej sprzedać jak wywalisz w 4 zleceniach 5k na S xD
[x]
PLATIGE 0,00% 6,70 2026-05-29 16:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.