• 32K przychodu miesięcznie? Autor: hoossa [185.212.107.*]
    Na czysto po odjęciu kosztów marketingu firma zarobiła 32000 pln.
    Do utrzymania:
    Dwie lokalizacje: Warszawa, Gdańsk
    Prezes, członkowie zarządu, rada nadzorcza, pracownicy, strona internetowa, koszty giełdowe itp
    Kapitalizacją 17mln.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Ziomek [37.47.216.*]
    Co boli hossa , że na androida we wrześniu więcej pobrań niż w lipcu i sierpniu razem wzięte.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: hoossa [185.212.107.*]
    Piłeś? Nie pisz.
    Wklejam ci cytat z dzisiejszego raportu:
    Instalacje organiczne na platformie Android w miesiącu wrzesień znacząco się poprawiły,
    co widać w liczbie nowych instalacji, nie wpłynęło to jednak na proporcjonalne zwiększenie
    przychodów w porównaniu do poprzedniego miesiąca ze względu na fakt, że pobrania
    organiczne wzrosły w krajach posiadających mniejszy potencjał monetyzacyjny (takich jak
    Meksyk czy Brazylia).

To są kraje 3 świata nie generujące przychodu, są tam instalacje bo gra jest darmowa. W USA. Germany, Francja przychody leżą.

• Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Zygzag [5.203.175.*]
    Sprzedałeś nie marudź. Zamknij forum i już nie pisz, szkoda nerwów.
    Hossa a ty rozróżniasz przychód od dochodu. Bo przychodu wychodzi ponad 60k. Po co ściemniasz w tytule?
  • Re: 22K przychodu netto miesięcznie? Autor: hoossa [185.212.107.*]
    Podałem przychód na czysto po odjęciu kosztów marketingu.
    A ,racja, zapomniałem odjąć z 32 tys dolę dla PlayWaya.
    Zazwyczaj PLW zgarnia minimum 30% czyli w zaokrągleniu zostaje 22 tys.
    Teraz się zgadza? Czy dalej wypierasz rzeczywistość?
  • Re: 22K przychodu netto miesięcznie? Autor: ~Ziomek [37.47.216.*]
    Po odjęciu kosztów to jest dochód, a nie przychód. Nie szarp się już za późno.
  • Re: 22K przychodu netto miesięcznie? Autor: hoossa [185.212.107.*]
    Masz rację już za późno.
    3 mln z emisji na produkcję gry nigdy się nie zwrócą.
    Nie ma sensu się spierać o te grosze.

• Re: 32K dochodu netto miesięcznie? Autor: ~Ziomek [37.47.216.*]
    Nawet grosze trzeba umieć przeliczyć. Nie ma co czarować, nie doceniasz ludzi.
  • Re: 22K przychodu netto miesięcznie? Autor: ~Yeti [79.185.142.*]
    22 tysiące to dla buca tylko wystarczy. Reszta przejdzie na wolontariat.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Rogal [89.79.108.*]
    Po co tu dalej siedzisz?
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Greg [109.255.124.*]
    To lecimy w poniedzialek dalej a mialem promyk nadziei ale ten promyk zgasl...czas na ewakuacje...przychody slabna tak jak i firma. Jak myslicie z czego maja sie uttzymac jak nie maja gier przynoszacych znaczacy kapital...moze przy 30gr bedzie adekwatnie do dzialan spolki...mam 45kilo oddam po 80 groni z czysta przyjemnoscia prosze chetni sie ustawic w poniedzialek
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: hoossa [185.212.107.*]
    Dnia 2022-10-21 o godz. 22:22 ~Rogal napisał(a):
    > Po co tu dalej siedzisz?

Pytasz. Odpowiem.
    Mam przeczucie (pewnie się mylę), że tu ktoś z ....... niedługo zacznie się pozbywać akcji. To może być podobna zagrywka jak kiedyś z Marmu..m i jemu podobnym.
    Przeanalizujcie ESPI/EBI z poprzednich lat zrozumiecie kim dla tej firmy są akcjonariusze.
    Po wypowiedziach ludzi z forum można wywnioskować, że drobni akcjonariusze to raczej spoko ludzie więc ich ostrzegam.
    Mnie kiedyś ktoś tez ostrzegł. Posłuchałem ,sprawdziłem i uratowałem pieniądze. Ten dług tu oddaje.
    Sprawa zakończona.
    Napiszę tu dopiero 15 listopada.

Kiedyś ktoś mnie uratował i teraz ja wszystkich Was uratuję. Panowie mamy mesjasza na pokładzie. No teraz to hossa popłynąłeś.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~ja [87.207.197.*]
    Dnia 2022-10-22 o godz. 00:11 ~Ziomek napisał(a):
    > Kiedyś ktoś mnie uratował i teraz ja wszystkich Was uratuję. Panowie mamy mesjasza na pokładzie. No teraz to hossa popłynąłeś.

ale taka jest prawda ten buc nic nie ogarnia i jest zadufany w sobie bo kiedyś mu sie powiodło ale teraz to tylko buc nie na tym stanowisku nic nie umie i nic nie rozumie jak go nie zmienią to źle życzę spółce i osobą co tam pracują
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Dice [109.178.195.*]
    Hoossa, jak ty chcesz cokolwiek tu upłynnić. Popatrz na pełny arkuszu zleceń. Możesz tą spółkę wyzerować już w poniedziałek mając lekko ponad 23k PLNów. Tutaj to tylko pakietowi poza rynkiem mogą czegoś w sensownej ilości się pozbyć: i nawet jeśli, to ze stratą i pod warunkiem że ktoś ten gorący kartofel musiałby też chcieć kupić.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Yeti [31.61.188.*]
    Gra nie zarabia na waciki.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Ziomek [178.19.179.*]
    Mimo znacznego obniżenia kosztów marketingu, nastąpił dwukrotny wzrost pobrań CMSR.
    Gra zaczyna napędzać się samodzielnie. Po przekroczeniu progu 500k dopiero zacznie się prawdziwa zabawa.
    Teraz czekam na ogłoszenie tytułu kolejnej mobilki Powinni pójść za ciosem..

• Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Rogal [89.79.108.*]
    Ale liczby na androida wyglądają dobrze, rośnie gdzie trzeba i spada gdzie trzeba, a że Ty myślisz, że spółka się utrzymuje tylko z CMSR to nie ostrzeganie, tylko straszenie
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Bankroll [37.225.75.*]
    Daj sobie gosciu spokoj z gielda jak Ty nie potrafisz odroznic przychodu od dochodu. Widac ze w szkole bykes oslem skoro nie znasz podstawowych pojec w ekonomii.

Co do gry, trzeba dac jej czas, ja sie zawiodlem na ECC, ale coz, takie ryzyko inwestycji.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Yeti [79.185.141.*]
    Typ napisał wam przychód 32k bo nie odjął kwoty należnej PLW. Ubranie już was ciśnie w dekle.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Dice [109.178.199.*]
    Spółka bez długów, z pierwszą tak naprawdę grą która zaczyna mieć jakiś potencjał na zyski. Nie odrazu z warzywniaka, Lidla zrobili
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Yeti [79.185.141.*]
    Kiedy sprawdzałeś ostatnio że bez długów? Przecież jadą na stratach drugi rok.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Jw [31.61.188.*]
    Ursus, Getin, ....?.....
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Sonny [89.64.55.*]
    Znaczących przychodów jeszcze nie ma, ale jest tendencja - dwukrotny przyrost instalacji i aktywnych graczy miesiąc do miesiąca przez kolejne 3 okresy raportowania. Jestem przekonany, że październik podtrzyma tą tendencję patrząc na przekroczony próg 10,5k opinii na Android co odpowiada co najmniej 200-250k instalacji. Przy utrzymaniu trendu podwajania ilości graczy produkt zacznie zarabiać proporcjonalnie coraz większe pieniądze. Konkurencyjne gry wyglądają biednie przy CMSR i nie mają zdaje się takich wyścigów w rozgrywce. jakie ma mznaczenie skąd jest najwięcej pobrań i najlepsze oceny. Gra zarabia głównie na reklamach. Z tego co patrzyłem na wykresy to jedną z największych grup użytkowników stanowi Polska, której nie zaliczam (jeszcze) do krajów 3-go świata. Wysoko stało też UK, a ostatnio Brazylia. Koszt wytworzenia dodatków jest znikomy w porównaniu z samą grą i powinien jedynie cieszyć, bo pozwola na rozwój gry, utrzymanie dotyczasowych graczy i przyciągnięcie nowych.
    Co do DRIFT-a na konsole to miał juz wyjść, bo niby port był gotowy, ale stanowisko Wydawcy i ECC jest takie że nie data jest kluczowa, a jakość produktu. Jak 505 da pożądny marketing to konsole powinny podnieść też zainteresowanie wersją PC i sprzedaż generalnie. Gwarantowany przychód z konsoli to 500k EUR czyli 2,5 miliona PLN plus oczywiście jakiś tam udział ze sprzedaży. Wydaje mi się że w przypadku gier samochodowych jest więcej freak'ów konsolowych z odpowiednimi urządzeniami peryferyjnymi (zintegorwane kierownice z całym osprzętem) niż PC-towych. Tu gra idzie o przyszłość, a mniej o to co tu i teraz
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Jw [31.61.188.*]
    Niby wszystko ładnie tylko pieniędzy nie ma.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~Rtr [31.61.185.*]
    Tu nie ma marketingu i nie ma zysków z gry było to już na drifcie i nic się nie zmieniło.
  • Re: 32K przychodu miesięcznie? Autor: ~As [79.185.220.*]
    "Tu nie ma marketingu i nie ma zysków z gry było to już na drifcie i nic się nie zmieniło."

Aha i dlatego siedzisz tu i wypacasz swoje posty..:] Się was tutaj narobiło..
[x]
ECCGAMES 2,40% 0,19 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.