Konserwatywna bardzo ta rekomendacja Podniesienie ceny o 50gr wobec zysku spółki i kolejnych kwartałów wydaje się być asekuracyjne Liczyłem na okolice 8zł, ale cóż tam to tylko reko a jakby na to nie patrzeć to kurs w połowie wyceny z rekomendacji, ma więc sporo miejsca na podjazd;) Pytanie zasadne czy Prezes tego chce i oczekuje wobec skupu akcji czytam coś tam z konfy i radości tam nie widzę...inny prezio by skakał z radości i cieszył się z tego, że diametralnie poprawiły się wyniki i rentowność, że spółka ma górę gotówki na lokatach etc Realnie oceniłby sytuację i wskazał, że akcje są niedowartościowane i takie tam Nic jednak nie trwa wiecznie Panie Prezesie;)))
Dokladne tak jak piszesz, to juz podchodzi o dzialanie na niekorzysc spolki! Rekordowe wyniki a oni, ze przewiduja spadek gotowki??? Niech wprosct powiedza, zalecamy sprzedaz akcji :) Skoro prezes mowi ze bedzie gorzej, ja w poniedzialek sprzedaje PKC!
Dnia 2022-10-21 o godz. 20:15 ~Romb2000 napisał(a): > Dokladne tak jak piszesz, to juz podchodzi o dzialanie na niekorzysc spolki! Rekordowe wyniki a oni, ze przewiduja spadek gotowki??? Niech wprosct powiedza, zalecamy sprzedaz akcji :) Skoro prezes mowi ze bedzie gorzej, ja w poniedzialek sprzedaje PKC!
Dokładnie tak panowie nie po darmo prezesik wynajął wielonika z spółdzielni i ujada na forum od ponad roku :) to wojna to covid to Armagedon aby tylko ulica sprzedawała akcje a on zbierał po kryjomu :) Powiem tak prezesik działa na szkodę spółki cały czas i akcjonariuszy !! w wiadomym celu aby skupić jak najwięcej akcji !! a więc czas pogonić tą szajkę ...................teraz dokładnie widać że te wpisy na forum to prezia działania i jego świty :) ale sie zdemaskowali ale już o tym pisaliśmy wcześniej :) najwyższy czas panowie zebrać się i zrobić porządki na samej górze :) no to od poniedziałku panowie robimy swoje .............:) wszyscy sprzedajemy PKC :)))
Oczywiście ze wycena jest skrajnie zdołowana. Dlaczego marża ebitda w kolejnych latach jest mniej niż 10% podczas gdy nawet w covidowym 2021 roku była ponad 12%. Zysk za 2022 również zaniżony bo przecież dojdzie ponad 10 mln pln z umorzenia pożyczki z PFR+najlepszy 4 kwartał.
Dnia 2022-10-21 o godz. 17:30 ~asd napisał(a): > o monnari , bo kurs tani a gotówki sporo w kasie
Dokładnie tak jak pisał Kontraktowy spółka mega niedoszacowana ale to się zmieni szybko :) widać że ktoś skupuje akcje dodatkowo a to nie na rękę prezesa :) co już wiemy od dawna jak spółdzielnia jego tutaj nagania na spadki już rok czasu :) trzeba się zebrać i zbierać akcje a być może się ktoś jeszcze dołączy a wtedy zrobimy porządki większe :) temu panu chyba najwyższy czas podziękować :) spółką śpi na kasie zyski rekordowe z historii :) no ale to dla prezesa nie na rękę bo boi się że ktoś zacznie mocniej zbierać akcje a wtedy jego plan legnie w gruzach :))) kasy w spółce 100 baniek a przed nami żniwa 4Q będzie znów na dużym plusie a więc kolejna kasa dojdzie więc prezes i spółdzielnia jego tutaj na forum manipuluje swoimi wypowiedziami i chce obrzydzić akcje aby nikt nie kupował co widzimy od ponad roku :) dlatego panowie od poniedziałku zaczynamy skupowanie akcji i oby sypali tylko mocno :) bo jak nie to będziemy zbierać wyżej a wtedy minka zblednie im :) trzeba zebrać siły z panem Robertem F :)
Mam nadzieje że uda mi się skupić jeszcze 300 k i liczę na prezesa że nam nasypie poniżej 4 zł po co ma trzymać akcje skoro kasy ma być mniej to niech akcje nam sprzeda :)
rośnie dalej ale tak mozolnie że jest to męczące , ciekawe kiedy fundusze i znawcy giełdy na youtube zaczną chwalić monnarii. Długu nie ma i kasa na koncie ogromna w porównaniu do kapitalizacji tej spółki.