kryzys, recesja , spadek popytu na towary z Ket , wzrost kosztów energii itd , być może spadek zysków o połowę w przyszłym roku, 4 kwartał napewno słabszy niż rok temu, to nie sią powody do wzrostów chyba że mamy już dołek za pół roku Obligacje rządowe 8,7 % i jeszcze trochę jesteśmy blisko bankructwa jako kraj a to wpływa na spółki
Możesz się ustawiąć nawet na 100 zł... Tutaj rządzą fundusze. Beda musiały pokazać wynik na koniec roku, szach, mat i zaraz zrobi się 600zł... A ty zostaniesz z tym nadstawionym kapeluszem, w który ci fundy narobią.
Tak sobie tu gaworzycie, chciałbym dodać swoje 3 grosze, mam dostęp do analiz płatnych i oglądałem ostatnio analizę kilku spółek w tym Kęty też, i wynika z tego, że na Kętach , może, powtarzam, może być niżej, przecież spółka jest w trendzie spadkowym, są analizy dostępne też darmowo i tam powstrzymują się z oceną kierunku cen akcji. Jeżeli ktoś wie o czym mówię, to "trader21" mówił ogólnie o spółkach z GPW, to jeszcze nie czas na zakupy. Giełda jest przeceniona, to oczywiste, ale czy to już koniec spadków?
Trader mówi różne rzeczy, kupuję od maja i już mam część zielonych spółek po wypłacie dyewidendy. Coraz więcej odbija.. dużo tez na minus ale to są małe minusy. A między czasie wpadły dywidendy. Złapanie dołka jest niezłym fartem, a moim zdaniem pociag na gpw zaczął ruszać. Może jeszcze ze 2x się cofnie ale to chyba już jest rozruch. To co miało spaść to spadło po czarnym Sasinie.
Dnia 2022-10-22 o godz. 09:34 ~Popelin napisał(a): > Możesz się ustawiąć nawet na 100 zł... Tutaj rządzą fundusze. Beda musiały pokazać wynik na koniec roku, szach, mat i zaraz zrobi się 600zł... A ty zostaniesz z tym nadstawionym kapeluszem, w który ci fundy narobią.
>? Ustawiłem rozchylone poślady do słońca z włosem krótkim ,grubym i nieczystym i jest bardzo fajnie.