Liczę, że skoro przetarg w toku, przetarg na studium wykonalności też w toku (wyniki do końca października), dostali pożyczkę 80 mln na budowę fabryki, Olga ma udzielić pożyczki firmie (zakładam, że to na część do wkładu własnego) to niebawem to ogłoszą budowę kolejne fabryki.
Nie dostali żadnej pożyczki, a tylko ich wniosek z 2021 roku przeszedł do kolejnego etapu. Po co im nowa fabryka, skoro w już istniejącej o wydajności 40 tys. mkw ogniw rocznie nie produkują nic na sprzedaż. Niedługo będzie raport za 3Q i wtedy się okaże w jaki stanie jest SLT.
Jak się widzi co się chce widzieć. Widać fabryki są nie aby coś w nich produkować tylko pisać o ich budowach i otwierać w espi nowe. We Wrocławiu oni Nic nie budowali. To jest wrocławski Park technologiczny i tam się wynajmuje powierzchnie. W części zwanej przez sekciarzy fabryka saule nie dzieje się nic. Ale wystarczy wkleić ogłoszenie że przyjmą do pracy i już się jarają ze im ludzi brak tyle mają pracy. Niech sobie każdy widzi co widzi ale inwestując 100 czy 200 k wyzygalbym te 3 czy 5 k na jakiegoś detektywa żeby coś się dowiedział o ludziach czy ich interesie .
Tu nie potrzeba żadnego detektywa. Wystarczy przejrzeć raporty i inne dostępne w Internecie dokumenty pomijając wywiady z insiders, aby zorientować się, że spółka nic nie sprzedaje i nie ma pieniędzy, a w związku z tym żaden przetarg na linię technologiczną nie dojdzie do skutku. Po prostu przystępujący do przetargu na dostawę urządzeń sprawdzają zamawiającego, a zwłaszcza jego kondycję finansową.
Ja wiem ale skoro tak pieją o tej fabryce wrocławskiej to niech się tu bujna i zobaczą a w zasadzie nie zobaczą nic. Tam nikogo nie ma. To nie las Vegas ani tokyo można podjechać
Wcześniej pisałem, że nic nie będzie z tego przetargu z prostej przyczyny nikt nie będzie się w angażował w sytuacji, gdy zamawiający nie ma finansowania inwestycji.