Czy ktoś potrafi oszacować po ile można sprzedać takie farmy fotowoltaiczne jak buduje Compremum ? Czy wszystko będzie na sprzedaż czy może Compremum już zostawi sobie jakąś farmę dla siebie w ramach budowy tej wirtualnej elektrowni w skład której mają wejść farmy fotowoltaiczne wiatrowe i biogazownie ?
W tamtym roku WP.PL kupiła działającą już farmę fotowoltaiczną o łącznej mocy 3 MW za 12,4 mln zł czyli ok 4,13 mln za MW no ale to było ponad rok temu ceny energii nie były tak szalone jak obecnie. To dla tej pierwszej farmy była by to kwota ok 16,5 mln zł - 14 mln Capex czyli zarobek na czysto ok 2,5 mln zł Ale trzeba by poszukać jakichś transakcji w tym roku bo ceny energii elektrycznej szaleją.
Przecież Ty żadnej i tak merytorycznej wypowiedzi nie udzielisz, z wyjątkiem teksty nie jest to spółka dla ciebie, i dobrze bo na go.. Ciągle spadającym kto normanly to kupowałby
Z na wiem podaży macie haki na lata rozdane
Ale zasłużyliście na wp..
Naprawdę chcesz inwestowac w spókę i nie interesuje Cie to ile może ona w Twoim choryzoncie inwestycyjnym zarobić ?
Powiedzmy że chcesz zainwestować pewna kwote kasy na dwa lata... ineresuje Cie tylko obecny kurs akcji a nie to ile ta firma zarobi przez dwa lata i na jakim etapie rozwoju będzie ?
W tych trzech prokektach farm fotowoltaicznych ktore Compremum buduje jest 30MW. Nie chcesz wiedzieć ile może firma zarobic na MW sprzedanej farmy ? Przecież ten dochód moze być juz w przyszłym roku !
Rynek wycenia raczej konflikt w regionie i ogólnie niesprzyjające otoczenie dla rynków akcji z tym związane. Oczywiście że niezrealizowane z winy PKP przetargi miały w tym jakiś udział gdzieś przy tych pierwszych spadkach na kursie ale to nie jest główna przyczyna obecnej sytuacji.
Dnia 2022-10-21 o godz. 13:32 ~BobBudowniczy napisał(a): > Rynek wycenia raczej konflikt w regionie i ogólnie niesprzyjające otoczenie dla rynków akcji z tym związane. Oczywiście że niezrealizowane z winy PKP przetargi miały w tym jakiś udział gdzieś przy tych pierwszych spadkach na kursie ale to nie jest główna przyczyna obecnej sytuacji.
Z tymi konrakrakrami na remonty wagonów to ciekawa sprawa. Ten pierwszy na 74 mln realizują PKP Intercity podpisało umowę i przekazało pierwsze wagony do modernizacji. Ciekawe czemu z następnymi się nie udało.
Interesujące jest co zrobi teraz PKP Intercity z kolejnym potencjalnym kontraktem na remont 7 lokomotyw bo Compremum z Transtrain jest jedynym oferentem.
Pkp kasy nie ma na wagony na lokomotywy też nie bedzia miała
A sentyment na spółce macie spadkowy,, żadnych oznak odwrócenia trendu brak, jesteście w czarnej d
Wydaje mi się, że do bycia w czarnej dupie jeszcze trochę brakuje biorąc pod uwagę że część osób które tu się udzielają robiła zakupy jeszcze w covidowym dołku. Sentyment na spółce jest taki jak na całym wigu. Ja tam jestem spokojny...
Goń dalej swoimi bzdurami na spadki, ja właśnie od 2,2 spokojnie buduję pozycję z myślą o przyszłości. Sunex też kosztował 4,0 a jest gdzie jest !!! spokój i cierpliwość to podstawa. Komuś bardzo zależy na tej spółce.