Krótkoterminowo i Średnioterminowo trend się zmienił na wzrostowy - tak oceniam. W mojej ocenie jedziemy do 30zł. Potem odreagowanie w dół do 27,5zł i odbicie po czym przebicie 30zł Kolejnym etapem będzie powrót do 30zł już jako linii oporu i dalszy postęp w górę zależnie od sytuacji która się dzieje lub będzie sie dziać w TIM ... tu mam na myśli wyniki 3 kwartał, prognozy dywidendy, jakieś inne dane dot prognoz polityki, inne To oczywiście kwestia najbliższego kwartału, a nie dni. A czy tak się rzeczywiście stanie ... zobaczymy ;) Póki co jest dobrze
Zwyczajne Walne Zgromadzenie TIM SA upoważnia Zarząd do podejmowania wszelkich czynności faktycznych i prawnych zmierzających do realizacji Programu Nabycia Akcji Własnych i nabywania Akcji Własnych zgodnie z postanowieniem niniejszej uchwały, w tym w szczególności do określenia szczegółowych zasad nabywanie Akcji Własnych. Wezwanie jedna z trzech opcji?
Po co maja wzywać?
Jak zamierzają skupować to mogą tego dokonywać bezpośrednio na GPW i będą tylko informacje o pakietach zakupowych lub po zakończeniu całej operacji. Po co maja wzywać do skupu? Tym bardziej ze to dodatkowe procedury i koszty …
Nie wiem po co ale mogą...np. Cormay zorganizował kiedyś taki skup, gdzie cena była 2lub3 x wyższa od giełdowej i trzeba było zapisać się przez wyznaczone do obsługi biuro. Następnie policzyli ilość zgłoszonych akcji i kwotę jaką mieli na skup w ten sposób zredukowali zapisy proporcjonalnie. ale jak ktoś miał 1MLN akcji to sprzedał np. 200tyś z nich po 3xwyższej cenie. Zarządzajacy chcieli zarobić i ich słupy zapewne te akcje sprzedali.