Jeśli będą decyzje w tej sprawie, jestem przekonany, że ELT będzie robił perymetrie. Co do zasady ma to być zrobione szybko i sprawnie. SP w tym zakresie może podpisać umowy bezpośrednio z firmami, bez przetargu.
Elektrotim ma doświadczenie. Warto, żeby wszystko na granicy z Białorusią dobrze poszło. Realizacja ta będzie dobrą rekomendacją dla Elektrotim pod kolejne zlecenia
Sensownie dla Straży Granicznej (Państwa) byłoby zakończenie etapu z Białorusią. Dokonanie analizy działania, wyeliminowanie słabych punktów, korekty techniczne, ewentualne udoskonalenie rozwiązań lub poprawa pod kątem ekonomiczno-technicznym. Tak bym to widział - czyli najwcześniej wiosna 2023. Ale czy takie projekty się taką logiką kierują to ja nie wiem - mam nadzieję że tak. Ten sam wykonawca i podobne rozwiązania techniczne mają też swoje zalety (ale i wady o czym trzeba też mówić). Jednak dla sprawnego zarządzania i nadzoru wydaje się sensowniejsze by było to analogiczne rozwiązanie. Nie czarujmy się, że różni szatani są tam czynni i może być wiele zaskoczeń. Timing by się zgadzał - tak koło raportu rocznego...