• Takie coś znalazłem Autor: ~Mario [178.43.243.*]
    https://dziennikbaltycki.pl/uszczelnia-granice-polskorosyjska-sa-pieniadze-na-budowe-zapory-na-calej-granicy-z-kaliningradem-kiedy-rusza-prace/ar/c3-16942831
  • Re: Takie coś znalazłem Autor: ~MrOizo [85.14.115.*]
    Jeśli będą decyzje w tej sprawie, jestem przekonany, że ELT będzie robił perymetrie. Co do zasady ma to być zrobione szybko i sprawnie. SP w tym zakresie może podpisać umowy bezpośrednio z firmami, bez przetargu.
  • Re: Takie coś znalazłem Autor: ~Mario [178.43.243.*]
    Elektrotim ma doświadczenie. Warto, żeby wszystko na granicy z Białorusią dobrze poszło. Realizacja ta będzie dobrą rekomendacją dla Elektrotim pod kolejne zlecenia
  • Re: Takie coś znalazłem Autor: ~ktk [83.20.240.*]
    Sensownie dla Straży Granicznej (Państwa) byłoby zakończenie etapu z Białorusią. Dokonanie analizy działania, wyeliminowanie słabych punktów, korekty techniczne, ewentualne udoskonalenie rozwiązań lub poprawa pod kątem ekonomiczno-technicznym. Tak bym to widział - czyli najwcześniej wiosna 2023. Ale czy takie projekty się taką logiką kierują to ja nie wiem - mam nadzieję że tak.
    Ten sam wykonawca i podobne rozwiązania techniczne mają też swoje zalety (ale i wady o czym trzeba też mówić). Jednak dla sprawnego zarządzania i nadzoru wydaje się sensowniejsze by było to analogiczne rozwiązanie.
    Nie czarujmy się, że różni szatani są tam czynni i może być wiele zaskoczeń. Timing by się zgadzał - tak koło raportu rocznego...
[x]
ELEKTROTI -0,58% 60,45 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.