A możesz napisać co powinno takie zażalenie zawierać? Nie chce wydawać pieniędzy na adwokata, który mi napisze odwołanie a czym więcej będzie odwołań to może ktoś się za to weźmie.
Nie jestem prawnikime, masz interent tak jak ja więc mozesz sobie poszukać. Generalnie czego nie sprawdziła prokuraturatura i co powinno zrobć KNF a czego nie zrobiło.
Szkoda, że dopiero teraz ktoś o tym informuje jak postanowienie jest z 30.09.2022 r. To znaczy, że nikt nie jest zainteresowany kontynuowaniem tej sprawy.
Sprawa jest prosta: od końca 2010 roku krawczyki wyprzedaja akcje bez podania wymaganych prawem komunikatów, a KNF pierwsza decyzję wydaje i informuje rynek o tym w czerwcu 2013r. czyli tak po upływie 2,5 roku. Sprawę wszczyna w czerwcu 2012 r.
Dnia 2022-10-18 o godz. 11:45 ~Jaś napisał(a): > Czytam uzasadnienie i tylko powtarza się "spółka nie dopełniła", "pomylono", "brakło uzasadnienia", "nie opublikowano" itd. itp. > > ...i nikt za to nie odpowiada. Parodia.
z tego co się orientuję to było zawiadomienie przeciwko organom państwowym: gpw, knf... umarzają, bo jakby przyznali, że te organy nie dopełniły obowiązków, to można by skarżyć skarb państwa o odszkodowanie.
Wiadomo, ze wina jest KNF. Dwa lata nic nie robili to tak jak by Policja wiedziała kto morduje i czekała jak wymorduje wszystkich żeby go złapać. Skoro jest naruszenie prawa to działa się odrazu a nie patrzy jak ktoś łamie prawo. Brali łapówki żeby nie widzieć co się dzieje i tyle.
Jakbyście zapoznali się z aktami, to wiedzielibyście jak działa albo raczej nie działa po blisko 20 latach funkcjonowania (1991-2010) KNF, łapówki mogą nie mieć nic do tego.