Taj jak pisałem ,można liczyć na dywidendę w czerwcu ok,2,5 zł przy cenie akcji 9,5 zł to daje ,,lokatę 8 miesięczną oprocentowana na 26 %,,.Tak wiec wybieram sie dzisiaj na zakupy i za kasę leżącą w banku kupie trochę akcji.Tyleże żeby kupić 2000 akcji trzeba dać po 9,70 zł,ale myslę że małymi porcjami da się kupić do 10 zł.Do 10 zł i tak się opłaca.Najlepszego.
W tym tygodniu powinniśmy odbić w okolice 9,8 zł, a może i nawet powyżej 10 zł. Niedługo wstępne dane o przychodach netto ze sprzedaży oraz wyniki finansowe emitenta za III kwartały 2022 r. Będzie ciekawie !!!
Nie pij tyle będziesz mniej agresywny.A z ofertami zlecenia jedna wielka ściema.Oferty po kilkadziesiąt akcji byle wydłużyć listę ze zleceniami sprzedaży..Oferta sprzedaży 45 akcji po 13,40 z 13 października.Kto uwierzy w te oferty,Kilka po tysiąc.Niech wiszą jeść nie wołają.Ale do 10 zł można dokupić akcji w ramach ,,ośmiomiesięcznej lokaty na 25 %,,.Najlepszego.
Nie ma co się nakręcać. Będzie moment to szybciutko przebijemy 10 zł. Bardzo ładnie papier zebrany. Słaba płynność na całej GPW. W tym tygodniu zbiorą resztę akcji do 10 zł. Widać, że nie ma kto oddawać. Bowim i Cognor dwie ciekawe spółeczki na najbliższe miesiące. Oczywiście dla cierpliwych !!
Szanowny OBSER(VER?) ja się nie nakręcam,tylko pomimo upływu WIELU lat nie mogę się nadziwić takiej agresji w wielu wypowiedziach.A jak już ktoś ma odmienne zdanie to już nie zamienisz słowy by nie próbował cię obrazić lub zaatakować.Podejrzewam że to niestety nadużywanie alkoholu powoduje zmiany charekteriologiczne.No ale dziś nie dzień na psychoanalizę.Przedstawiłem mój punk widzenia na temat korzyści z zainwestowania w kupno akcji Bowim dziś po 9,5 zł z perspektywą oczekiwania na dywidendę 2,5 zł ? za osiem miesięcy.Wydaje mi się to dosyć oczywiste i logiczne.Ale chętnie poczytam odmienne zdanie pod warunkiem że od kogoś choć trochę obytego z kontaktami z ludźmi.Był Bowim Po 16 ?to i będzie.
Dnia 2022-10-17 o godz. 11:57 ~Kupiec_wenecki napisał(a): Przedstawiłem mój punk widzenia na temat korzyści z zainwestowania w kupno akcji Bowim dziś po 9,5 zł z perspektywą oczekiwania na dywidendę 2,5 zł ? za osiem miesięcy.Wydaje mi się to dosyć oczywiste i logiczne.
Porównywanie lokat z akcjami to jak porównywanie żuław wiślanych z himalajami. Także traktuj moją poprzednią prośbę jako himalaje eufemizmu, na które nie do końca zasłużyłeś.
Pamiętam, że fajnie udało Ci się sprzedać bowima na ostatniej górce, możliwe że odkupiłeś w dołku, ale, jak pokazuje historia, troszkę się pośpieszyłeś. Czekaj cierpliwie a wypisywanie tekstów o lokatach daruj sobie i nam wszystkim.
Przy zaliczce 0,6 zł tak liczę że może łączna dywidenda bedzie na poziomie 3,04 zł.Przy cenie 9,12 zł to dokładnie 33 % zainwestowanego kapitału.Przy niskiej cenie akcji jeszcze bardziej atrakcyjne.Ja tam kupuje a wy jak uważacie i czekam na wyniki do końca czerwca.Firma porządna dywidendę płaci i to solidną nie żadne tam 15 groszy.
Ja dopiero w poniedziałek będę kupował. Założyłem sobie, że maksymalna cena zakupu to 9,3 zł. Na razie widać, że jeszcze jest trochę czasu. Udanych zakupów !!
A ja dzisiaj pięknie wybroniłem 9.10 i za średnio mniej niż 9.11, przybylo mi 1320 akcji, jutro liczę na dalszą próbę zbijania kursu i czekam już na 9.06
No popatrz ,popatrz nie wiem kiedy zrobiło mi się + 20 % z zakładanych 26 %.A do lokaty 8-misiecznej jeszcze daleko. Plus po drodze wpadło trochę zaliczki(5,5 %).Może kupię za to trochę Cognora? Tam akcje idą (i będą szły) do góry. A i znów dają pieniadze na Cognorze-dywidendę to może dla odmiany dokupię Bowimu....
No i jak powiedziałem tak zrobiłem. Za pieniadze z zaliczki (5,5 %) ceny akcji kupiłem akcji Cognora Od 30.01 + 16 %.W tym czasie cena akcji Bowimu zjechała o 0,4 zł ale tym się nie przejmuje bo do czerwca jeszcze trochę czasu.A za dywidendę z Cognora pewnie kupie trochę Bowimu Jak bedzie poniżej 14 zł.
Dnia 2023-03-03 o godz. 19:15 ~Kupiec_wenecki napisał(a): > No i jak powiedziałem tak zrobiłem. > Za pieniadze z zaliczki (5,5 %) ceny akcji kupiłem akcji Cognora > Od 30.01 + 16 %.W tym czasie cena akcji Bowimu zjechała o 0,4 zł > ale tym się nie przejmuje bo do czerwca jeszcze trochę czasu.A za dywidendę z Cognora pewnie kupie trochę Bowimu > Jak bedzie poniżej 14 zł.
OK i jeszcze nam zdradź na jakim poziomie planujesz dystrybucję Bowim - liczę na prawdomówność tak jak do tej pory
Ok.Ale to nie takie proste. Nie mam sztywnych założeń.Wszystko zależy od aktualnej ceny Bowimu i ogłoszonej wysokości dywidendy.Im dłużej niska cena i dywidenda (2,5 zł?) Tym bardziej skłaniam się do....trzymania akcji do wzięcia dywidendy. Gdyby kurs urósł wyżej szybciej (wątpliwe) sprzedałbym już po 14-15 zł. Ale zapewne poinformuję o podjętych decyzjach zwłaszcza że nie ma to komletnie znaczenia na wynik kursu i dla nikogo innego poza mną.
Pewnie będziesz zaskoczony ale podjąłem decyzje o SPRZEDANIU całości Bowimu i kupna Cognoru. I tu i tu perspektywa dywidendy ale coś mi się wydaje (takie jest moje przemyślenie) że Bowim będzie się jeszcze powoli bujał.Dlatego zmieniłem decyzje na korzyść kupna Cognoru.Piszę tak jak obiecywałem teraz a nie za dwa miesiące. Wiem trochę to wolta do poprzedniego wpisu ale tak zdecydowałem. Powodzenia w inwestycjach.
To już wiemy kto dzisiaj puścił akcje z rana. Tak myślałem, że ktoś zrobił przesiadkę na Cognora. Ciekawe jak na tym wyjdziesz ??? Zysków życzę @Kupiec_wenecki !!
Hejka kupiec_wenecki. Wszedles dodatkowo w Cognor mimo, ze podejrzewamy, ze jest na nim jakas spoldzielnia. Mialbys czas troche opowiedziec o dzialaniach takich spoldzielni dla niedoswiadczonego leszczyka? ja swoj Bowim trzymam :)
Nie przeszkadza mi to że sprzedałeś - twój kapitał twoja sprawa. Też rozważałem kupno Cognor ale ostatecznie po tych sporych wzrostach raczej się wstrzymam. Wolne wzrosty na Bowim specjalnie mi nie przeszkadzają. Wycena akcji jest ok posiedzę dłużej.