Raczej tak. Nie chcę mi się wierzyć by kilka lat temu objęli akcje tej spółki za 5,5 mln. PLW obejmowało akcje raczej za maks kilkaset tysięcy w innych podmiotach. Każda kwota dobra by odciąć się od tej dziwnej firmy. Info na plus. Szkoda tylko że nie zrobili tego eczesniej wtedy też na fali uzyskaliby zupełnie inne kwoty
Na Twitterze info, że objęli akcje za 0.5mln zł. Zwróciło się więc z samej dywidendy.
Odcięcie się od spółki na plus. To, że za późno, in minus. Wielka strata, że PLW się nie scashował chociaż trochę w 2020/2021r. Prezes strasznie uparty, za dużo na tych swoich ideałach raczej nie zyskał. Mam nadzieję, że akurat w tej kwestii zmienił zdanie na stałe. Warto spytać na następnych pytaniach czy to jednorazowy strzał, czy była jakaś konkretna sytuacja która sprowokowała sprzedaż, czy mamy się liczyć z tym, że to jest zmiana podejścia. Oby to drugie.
Hej; ale bardzo łatwo wypominać prezesowi z perspektywy czasu; natomiast wtedy nie wiadomo było co będzie; widać widział argumenty żeby zostawić. To jest moim zdaniem zaleta prezesa że stara się tworzyć wartość a nie patrzy na spekulacyjna wartość. Jasne że tu stracił ale na dystansie myślę że zyskuje. Zyskuje też stabilność zespołów które czują wsparcie inwestora. To bardzo ważne. Tymczasem przy obecnej wycenie do ilu procent dywidendy się zbliżamy??? :)
Pozyskane środki ze sprzedaży nie powiększą dywidendy - poniżej szczegóły: "Pozyskane środki z transakcji zarząd emitenta planuje przekazać na inwestycje w obecne oraz przyszłe spółki i zespoły Grupy PlayWay" - napisano w komunikacie."