• Dlaczego to tak leci???? Autor: ~konrado [165.225.206.*]
    Może mi ktoś wyjaśnić?
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~ktos [37.120.156.*]
    spoadlo 100 zl bez powodu w miesiac, to juz powoli nawet nie jest parodia gieldy
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~Ryszard1 [46.134.78.*]
    To jest polska PIS ... nie ma się co dziwić
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~Śmieć [31.61.254.*]
    Pewnie jakiś fundusz wywala, bo musi obsłużyć umorzenia, a to jest płynny papier. W funduszach jak maja przewagę umorzeń nad nabyciami to nie patrzą na fundamenty tylko wywalają co tam jest pod ręką
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~Tj [37.30.8.*]
    Fundy nie miały dużo plus minus 150 000 akcji i moim zdaniem bez nich będzie lepiej. Dywidenda przy takiej dywersyfikacji ryzyka na poziomie 10% i rosnącym biznesie oraz dolarze po 5 zł to PROMOCJA jedna z większych na bananie, szkoda tylko, że zacząłem zbierać 3 dni za szybko.
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~Śmieć [31.61.254.*]
    Ja o 2 dni za szybko, niech każdy robi co chce i swoje analizy, ale IMO spółka wskaznikowo jest obecnie skrajnie tania
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: extans [89.64.90.*]
    Poleci jeszcze bardziej.

Zbliża się koniec roku, spodziewajcie się PlayWaya w okolicach 200zł najbliższych miesiącach.
    Więc moim zdaniem to zaczęliście zbierać nie o parę dni za wcześnie, ale o jakiś miesiąc.
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~szmmato [37.30.4.*]
    Bo tak chcesz golasie peroniarzu? Dywidenda w spółce gamingowej z taką dywersyfikacją ma być 12-15%, fundy mają tylko 150k akcji, jeśli od miesiąca one sypały to zostało może ok. 50k. Tutaj jest zupełnie innym akcjonariat jak w innym spółkach.

Spokój i noga na nogę, z każdym rokiem coraz większa dywidenda, rozwój, najlepszy prezes na GPW i prędzej czy później PLW trafi na Mincrafta.
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Dziwna ta słabość w ostatnich dniach.
    Nawet dzisiaj przy takiej dobrej sesji też spada.
    Dlaczego niby fundy miałyby uwalać akurat PLW
    a nie np 11 bit ?
    Jakiś powód musi być .
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~Tj [37.30.4.*]
    Dostały wezwanie do umorzenia i tyle, nie patrzą na wyniki bo to nie ich pieniądze. Tutaj jest bardzo mały FF i mały udział fundów, dla mnie lepiej jak teraz te akcje trafią chociażby do takich ludzi jak ja co myślą o bardzo długim terminie. dywidenda 10 % w spółce gamingowej to ewenement. Prezes Kostowski do dodatkowa wartość dodana.
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~Śmieć [31.61.246.*]
    A niech leci do 200, to dokupię jeszcze więcej, spółka się rozwija cały czas, w przyszłym roku dywidenda 20-25 zł, a nie mam zamiaru tego sprzedawać przez pare najbliższych lat
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Wątpię żeby to fundy uwalały bo mają niewiele akcji
    nic tu za wiele nie zyskają na umorzenia.
    Np na 11 bit 3 fundy przekroczyły próg 5 % a 3 kolejne są
    tuż pod progiem i jakoś nie wywalają a mieli by co wywalać.

• Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: extans [89.64.90.*]
    Dnia 2022-10-14 o godz. 10:35 ~Śmieć napisał(a):
    > A niech leci do 200, to dokupię jeszcze więcej, spółka się rozwija cały czas, w przyszłym roku dywidenda 20-25 zł, a nie mam zamiaru tego sprzedawać przez pare najbliższych lat

Ale ja z taką myślą właśnie piszę, a wszyscy minusują.
    Niech zleci na 200, dokupimy a potem po nowym roku niech śmiga w górę.
    A tutaj buraki po prostu pękają z nerwów...
  • Re: Dlaczego to tak leci???? Autor: ~mati [62.133.137.*]
    odbilo
[x]
PLAYWAY 1,96% 286,00 2025-09-23 17:03:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.