• A co tu się wyprawia? Autor: ~biszkopt [178.252.19.*]
    Duża zmienność od kilku sesji
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~Wyrocznia [156.17.159.*]
    Znając życie może być dobry raport oraz być może informacja o trwałym finansowaniu testów na profilaktykę nowotworową nie z MZ tylko z NFZ, o czym prof. Lubiński wspominał z nadzieją w ostatnich artykułach z wakacji. To tylko moje hipotezy, ale w takich przypadkach na ogół ktoś wie coś wcześniej, dlatego próbują wytrzepać leszcza z akcji na tym poziomie. Pożyjemy zobaczymy.
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~AkcjonariuszRDG [5.173.224.*]
    Jak widać, ktoś być może coś już wie w sprawie komercjalizacji patentów onkologicznych ? Akumulacja papieru widoczna jak na dłoni. Ktoś próbował łamać wsparcia podczas optymalizacji, ale było to zbierane, a teraz jeszcze do 3,0 będzie konsolidował, aby odebrać papier zmęczonym. Inna sprawa, że do 3,0 papieru jak na lekarstwo ! Więc jeśli pojawi się kilku nowych graczy, chcących zebrać np. 50 kg papieru, to wskakujemy bez niczego na 4,0 jeśli pozostali nie oddadzą zbyt wiele. Podsumowując, robi się ciekawa sytuacja na papierze.
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~olender [89.69.220.*]
    Dnia 2023-01-02 o godz. 17:50 ~AkcjonariuszRDG napisał(a):
    > Jak widać, ktoś być może coś już wie w sprawie komercjalizacji patentów onkologicznych ? Akumulacja papieru widoczna jak na dłoni. Ktoś próbował łamać wsparcia podczas optymalizacji, ale było to zbierane, a teraz jeszcze do 3,0 będzie konsolidował, aby odebrać papier zmęczonym. Inna sprawa, że do 3,0 papieru jak na lekarstwo ! Więc jeśli pojawi się kilku nowych graczy, chcących zebrać np. 50 kg papieru, to wskakujemy bez niczego na 4,0 jeśli pozostali nie oddadzą zbyt wiele. Podsumowując, robi się ciekawa sytuacja na papierze.

To tak patrząc po grze giełdowej ale z drugiej strony każde badania i wnioski kiedyś się kończą. A jak zostanie ogłoszony komunikat to raczej nie spodziewam się papieru w dobrej cenie. Nie chcę mówić jaka cena jest dobra bo to jest medycyna i walka z rakiem a tutaj z definicji luzie nie oszczędzają na lekarstwach
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~AkcjonariuszRDG [5.173.156.*]
    Trudno się nie zgodzić z tym co Kolega napisał. Dlatego dobrałem wczoraj, a jeśli inny papier mi jeszcze odpali to znów dobiorę, bo do 3,0 tutaj nie ma praktycznie akcji. No,ale każdy decyduje za siebie.
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~AkcjonariuszRDG [5.173.156.*]
    Faktycznie w arkuszu do 3,0 kompletna pustka. Może jutro ktoś coś dołoży ? Ale dzisiaj maksymalnie 5 kg widzę. Jeśli pójdzie Espi o skierowaniu wyników badań nad wpływem selenu w onkologii do celów komercjalizacyjnych, wtedy ulica się obudzi. I ten schemat powtarza się od lat w kasynie. Ulica wchodzi w trakcie dystrybucji, a mądrzy inwestorzy w czasie akumulacji. No, ale każdy ma swój rozum.
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~Onkolog [5.173.113.*]
    Póki co dyskretna akumulacja i 2,9 jako techniczny "opór" jeśli 2 kg można nazwać oporem, ale tu do 3,2 będzie takie podbieranie, aby zmęczyć, a potem zależy jak zachowają się Ci którzy mają papier. Jak Sejm klepnie wczorajszą ustawę o Sieci Onkologicznej to wtedy może być bardzo ciekawie i dynamicznie na tym papierze :) Spokojnie czekajmy.
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~NOWY [5.173.49.*]
    2 kg to opór? :) Mała płynność, dlatego jest jak jest :) Mały zakup tak samo jak mała sprzedaż powoduje sporą zmiennosc :) Papier nie dla "ulicy" jak na razie :) co nie oznacza, że nagle może się to zmienić:) Warty obserwacji wg mnie :)
    Użyłem określenia opór, w cudzysłowie :) No, ale co do obrotów to prawda, z tym zastrzeżeniem, że do 3,0 nikt normalny tego nie sprzeda i dopiero handel zacznie się od 3,2 wtedy można mówić o obrotach rzędu 20 kg, co jest całkiem spore jak na taki papier. Większe obroty, czyli rzędu 40 kg po odpowiednim Espi, albo jak papier będzie w odpowiednich rękach.
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~Piotrek [178.235.191.*]
    Pytam z ciekawości ile macie akcji . Ja mam 16700 akcji . Spółka mało płynna ale z dużym potencjałem
    Na takie pytania nikt normalny Ci nie udzieli odpowiedzi i nie uzna Twojej za prawdziwą. Pamiętaj o starej zasadzie ludzi dobrze wychowanych: Nie zagląda się do cudzego portfela !!!
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~Piotrek [178.235.191.*]
    Możliwe, jednak nie pytam po ile ktoś kupił, a bardziej o rozpoznanie akcjonariatu czy ktoś się udziela mając 1000 akcji czy 10 . Na orlenie jest gość co jeździ na walne i ma 10 akcji chyba bardziej żeby zjeść darmowe ciastko i wypić herbatę
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~psychiatra [94.254.172.*]
    Ktoś się zlitował i kupił po 3h 10 akcji. Brawo. Popatrzcie na arkusz kupna ilu jest chętnych.
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~NOWY [193.56.104.*]
    Do koszyka też nikt przez cały dzień nie raczy wrzucić zbyt wiele :)
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~AniołStróż [94.254.177.*]
    Tak się akumuluje papier i widać, że Ci co optymalizowali, jak zwykle zostali ne peronie bez akcji. Teraz jest uzasadniona konsola akumulacyjna w paśmie 2,7-2,8 do 3,0-3,2, potem jak ogłoszą klepnięcie przez Sejm 5 mld na onkologię w ramach KSO może być tutaj naprawdę ciekawie. Jak będzie, zobaczymy.
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~Jarosław [94.254.176.*]
    Ja na walne jednej ze spółek rejestrowałem 1akcje mając np 100tys szt - to nic nie znaczy.
    Prawdziwa ilość wychodzi na jaw w momencie wypłaty dywidendy
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~Piotr [31.60.81.*]
    Tam była to prawdziwa wartość, ale rozumiem że tak można było zrobić.
    Spółka ciekawa , jednak dużo zależy od tego czy dostaną się do tych programów rządowych. Niski FF też nie jest do końca super , fundusze na niego nie patrzą. Przy inwestorze będą drukować akcje czyli znowu średnio.
    Jak ktoś chce to drukuje niezaleznie od tego czy tamtego:) Tu bym się tego nie obawiał:) Natomiast kluczowe dla mnie to dostanie się do "programu" :), kluczowe teraz bo zysk do ryzyka dla mnie przy obecnej cenie jest ok :) Takie szanse lubię wypatrywać i :) Jak się już dostaną to już cena i ryzyko bada inne :) Zobaczymy :)
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~RED [77.222.235.*]
    Problem to brak płynności, ciężko wejść z czymś konkretnym. Panie profesorze 100 lat, Pani profesor też, oboje bardzo życzliwi :)
    Zgadza się:) ale często zdolowana cena idzie w parze ze smiesznymi obrotami ( Jeśli ktoś chce to może przeanalizować choćby taki Genomtec gdzie za 4 czy 5 zeta ciężko było coś kupić bez sporej zmiany kursu bo obroty były tak samo marne a po jednym i drugim info mamy co mamy ) Czy tu sie pojawi cenotwórcze info ? Można tylko gdybac :) Jeśli faktycznie na onkologię pójdą tak duże pieniądze to kto wie :) W każdym razie wydaje mi się, ze warto warto obserwować:)
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~biszkopt [178.252.19.*]
    Volumen to największa zmienna na rynku
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~arkuszzleceń [185.18.179.*]
    Dnia 2023-01-05 o godz. 15:27 ~Piotrek napisał(a):
    > Możliwe, jednak nie pytam po ile ktoś kupił, a bardziej o rozpoznanie akcjonariatu czy ktoś się udziela mając 1000 akcji czy 10 . Na orlenie jest gość co jeździ na walne i ma 10 akcji chyba bardziej żeby zjeść darmowe ciastko i wypić herbatę

A co powiesz o gościu, który miał dość dużo akcji pewnej spółki (zdecydowanie powyzej procenta) ale nadal za mało by rządzić w głosowaniach a pojechał na WZA z zaświadczeniem z drugiego rachunku, gdzie miał malutko akcji - tylko jako "bilet" na WZA traktując te akcje i by móc zadać pytania Zarzadowi i sprawdzić, czy w ogóle mu odpowiedzą? Tam jeszcze chodziło o to, że zaświadczenie blokuje akcje do sprzedaży a on nie wiedział czy i ile będzie sprzedawał przed WZA.
    Jaki z tego wniosek - jak ktośpokazuje zaświadczenie o 10 akcjach nie oznacza, że ma tylko ich 10. To oznacza tylko, że nia ma ich tyle, by decydować o głosowaniach
  • Re: A co tu się wyprawia? Autor: ~arkuszzleceń [185.18.179.*]
    PS
    w wypadku ORLENU wydaje mi się, że wplyw na decyzje firmy akcjonariusza z 10 akcjami i 10 tysiącami akcji jest taki sam, zresztą 100 000 akcji da niewiele więcej.
    A gdyby ktoś miał milion akcji ORLEN, to też mógłby wziąc zaświadczenie o 10 akcjach, bo w sumie może to i bezpieczniej nie ujawniać się jako multimilioner. A w głosowaniach ORLENu milion akcji....

Noi ciastko nie darmowe - zaświadczenie o akcjach na WZA kosztuje więcej niż herbata/kawa z ciastkiem.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.235.191.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
READGENE 0,39% 5,18 2026-04-13 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.