• Braki surowca w EU Autor: ~Longterminvest [46.227.240.*]
    Niemcy płacą już za drewno opałowe tyle co za węgiel czyli ok. 3 tys zł. Kolejne kraje wprowadzają ograniczenia w eksporcie peletu chroniąc swoich obywateli przed zimnem. Po mega wzrostach w budowlance teraz energetyka kluczową dla utrzymania fantastycznych wyników KPPD i sektora.
  • Re: Braki surowca w EU Autor: ~Drobny_Lolek [77.65.120.*]
    Witam.

Tylko mała uwaga, KPPD nie produkuje ani pelletu, ani brykietu opałowego.
    Tartacznictwo praktycznie pracuje na 30-40 %, tak jest również w KPPD.

Pozdrawiam.

• Re: Braki surowca w EU Autor: ~Longterminvest [46.227.240.*]
    Jasne. Nie chodziło mi o to że produkuje to. Tylko o duży wzrost popytu na drewno ogółem i pochodne drewna. Głównym driverem tego wzrostu może być obecnie energetyka, głównie rozproszona choć nie tylko.
    Witam ponownie.

Obawiam się, że nie ma Pan zbyt dużej fachowej wiedzy o branży drzewnej. Popyt nie spowalnia, a w zasadzie staje.
    Proszę poczytać i zejść na ziemię, inni czytają Pana wywody i wyciągają błędne wnioski.

www.money.pl/gospodarka/rozpacz-w-fabrykach-pracuja-po-3-4-dni-w-tygodniu-wkrotce-w-ogole-przestana-6822318161726304a.html

Pozdrawiam.
  • Re: Braki surowca w EU Autor: ~Longterminvest [83.23.206.*]
    Nie obawiaj się o moją wiedzę.
    Popatrz szerzej. Poszerz horyzonty. Coś stoi coś się rozwija. I zastanow się nad europejskimi rynkami surowca.
    Witam.

Przepraszam, jeśli Pana jakoś dotknąłem. Nic mi do Pana wiedzy, i nie martwię się o jej stan.
    Jednak martwię się o tych którzy to czytają. Troszkę mniej zorientowani niż Pan mogą wziąć za dobrą monetę to co Pan pisze i zainwestować w KPPD w nieodpowiednim momencie.

Spółka sama w sobie jest OK, w moich oczach ma długoterminowe pozytywne perspektywy.
    Jednak inwestowanie w nią w ciągu najbliższych 6-9 miesięcy uważam za błąd.
    Sięgnie dna na poziomie 35-45 zł. w ciągu najbliższych 6-9 miesięcy (jeśli wcześniej to znaczy, że to nie będzie jeszcze dno, i będzie niestety jeszcze niżej).
    Sierpień - październik 2023 według mnie to będzie moment odwrócenia trendu i potencjalny moment za inwestycje.

Ale, pożyjemy zobaczymy.

Pozdrawiam.

• Re: Braki surowca w EU Autor: ~kaowuael [5.173.30.*]
    Dlatego, zbieram kapuste na zakupy w okolicach 29 PLNa..
    tam przyatakuję. :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [169.150.196.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.249.132.*]
  • Re: Braki surowca w EU Autor: ~ObserwatoRtwo [198.8.85.*]

DITIX rusza, spółka warta zainteresowania, kapitalizacja 3mln, przegląd opcji strategicznych do 30 września. Wykres pokazuje zmiane trendu zasięg 25gr
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.41.26.*]
[x]
KPPD 7,91% 30,00 2025-09-17 15:30:22
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.