Chciałem się dowiedzieć co myślisz o sytuacji w Moviegames? Wiem, że kiedyś miałeś tą spółkę w portfelu. Czy uważasz że nadal jest to dobra inwestycja? Czy mają dobre perspektywy przed sobą czy lepiej zamykać tą pozycję. NIe ukrywam, że mam ją kupioną na poziomie 75zł i zastanwiam się czy sprzedać czy warto jednak poczekać.
Niestety nie doradzam w kwestii kupna bądź sprzedaży akcji danej spółki. Co do samej spółki to czekam aż pokażą zyski operacyjne. Na razie po udanym DDSie nie widzę nowej gry przynoszącej spółce istotne zyski. Może to będzie DDS2? Tego nie wiem. P.s. Nie warto pozwolić sobie na aż tak dużą nawet wirtualną stratę.
Hej, ja obserwuję spółkę bardzo mocno i jestem akcjonariuszem. Pozwolę sobie przedstawić kilka faktów o które pytasz. 17 października Movie prezentuje DDS2 z Narcos (Netflix). Przypominam, że w sierpniu 2023 rusza czwarty sezon serialu Narcos. Natomiast ATS planują 7 grudnia. Oczywiście może być info o przesunięciu na 1Q2023, jeśli tak się wydarzy to nic nie poradzimy. Na razie nic nie wskazuje na przełożenie. Marketing intensywny ma ruszyć na 3 tygodnie przed premierą. Mając na uwadze sukces DDS1 to nie wyobrażam sobie żeby DDS2 przy wsparciu Netflixa nie pomógł kursowi. Do tego dojdzie wiele innych gier w 2023. Np Brewpub, czy Beyond Sunset (ta ostatnia to pierwsza gra zagraniczną z USA, którą Movie wyda). Movie oprócz produkcji własnych chce wydawać zewnętrzne ciekawe tytuły. I takim jest własnie Beyond Sunset. Przy odrobinie szczęścią i sukcesie DDS2 wrócimy na poziomy kursu 3cyfrowego.