Chciałbym się szczerze podzielić moimi uwagami odnośnie przedsięwzięcia Longterm games S.A. Po pierwsze dobrze, że próbuje Pan swoich sił prowadząc firmę na rynku publiczny. Osobiście życzę Panu sukcesu. Natomiast nie podoba mi się kwestia tworzenia kapitału spółki. Z dokumentów emisyjnych wynika, że założyciele obejmowali akcje za 10 groszy. Natomiast w emisjach prywatnych sprzedawane były po 12,5 i 23. Dobrze byłoby aby założyciele też kupowali po takich cenach. Świadczyłoby to o ich profesjonaliźmie. Dlatego mam pytanie czy Pan jako głowny akcjonarisz kupowałakcje tylko po 10 gr czy również po 12,5 zł i 23 zł?
to ty Mario masz być DAWCĄ KAPITAŁU więc proste te akcje są warte 50gr do 1 zł (to taki bonus za zrobienie gry) która poniesie sromotną klęskę sprzedaży.
Może się sprzeda po $4.99 ale nie po $20 za sztukę.
Kto robi debiut jak gra jeszcze nie jest gotowy ?
Tylko Rokicki i ten typ co KBT położył bo widać jaki jest kurs KBT.
Dnia 2022-10-11 o godz. 10:15 ~Mario napisał(a): > Chciałbym się szczerze podzielić moimi uwagami odnośnie przedsięwzięcia Longterm games S.A. Po pierwsze dobrze, że próbuje Pan swoich sił prowadząc firmę na rynku publiczny. Osobiście życzę Panu sukcesu. Natomiast nie podoba mi się kwestia tworzenia kapitału spółki. Z dokumentów emisyjnych wynika, że założyciele obejmowali akcje za 10 groszy. Natomiast w emisjach prywatnych sprzedawane były po 12,5 i 23. Dobrze byłoby aby założyciele też kupowali po takich cenach. Świadczyłoby to o ich profesjonaliźmie. Dlatego mam pytanie czy Pan jako głowny akcjonarisz kupowałakcje tylko po 10 gr czy również po 12,5 zł i 23 zł?
Gdyby KNF nie dopuszczała do rynku NC spółek, których w ramach oferty publicznej dopuszczała tylko podmioty, których akcjonariusze założyciele musieli by sprzedać akcje założycielskie o wartości nominalnej 10 gr., a nie robili to w trybie niepublicznym to nie doszło by do sytuacji takiej jakie widzimy na rynku NC. O profesjonalizm pytaj polityków uchwalających prawo o obrocie oraz urzędników, którzy to prawo stosują. Takie numery robią wszyscy inwestorzy, na wszystkich spółkach, w tym Skarb Państwa reprezentowany przez politycznych cwaniaków. Przykładów takiego działania jest cała masa.
Jakby akcja byla po 0,20 to juz Albercik zarobil x2. Cos czuje, że po nieudanej premierze tego szykujacego sie gniota kurs poleci a on wyprzeda sie z akcji mimo lock-upu. A tak serio - on o inwestowaniu ma takie pojecie jak szaman wróżący z wnętrzności kozy.
Dnia 2022-10-11 o godz. 13:45 ~mistrz napisał(a): > Jakby akcja byla po 0,20 to juz Albercik zarobil x2. Cos czuje, że po nieudanej premierze tego szykujacego sie gniota kurs poleci a on wyprzeda sie z akcji mimo lock-upu. > A tak serio - on o inwestowaniu ma takie pojecie jak szaman wróżący z wnętrzności kozy. > > Zrobili was w konia. > Powiem więcej, zrobili was w konia i w człona.