Oczywiscie ze teraz jest najlepszy moment na wezwanie.
Tylko jaka cena bedzie skuteczna
Trzeba pamietac ze 5% jest w silnych rekach.
Zycze cierpliwosci
Wszystko zależy od tego na jakim poziomie dogadają się z PZU. Na razie widać że obie strony okopały się na swoich pozycjach. Fakt jak ma skupowac to tylko teraz. Po nowym roku będzie już tylko drożej
Dnia 2022-10-11 o godz. 11:38 ~Paul napisał(a): > Wszystko zależy od tego na jakim poziomie dogadają się z PZU. Na razie widać że obie strony okopały się na swoich pozycjach. Fakt jak ma skupowac to tylko teraz. Po nowym roku będzie już tylko drożej
Ja uważam, że jeżeli będzie wezwanie to dopiero na wiosnę przyszłego roku. Teraz będą jeszcze zbijali kurs przez 5 miesięcy, żeby średnia z 6 miesięcy była poniżej 20 zł.
na wiosne przyszlego roku BV orla bedzie w okolicy 31PLN juz wyniki za 3Q 22 listopada pokaza ze orzel generuje co kwartal silna ebitda jak wezwanie robic to teraz na wiosne kurs moze byc wyzej zreszta tutaj srednia nie ma nic do wezwania. liczy sie wartosc godziwa wyliczona przez niezalezna instytucje i udostepniona akcjonariuszom. zycze cierpliwosci
Niska średnia im nic nie da jeśli PZU się nie zgodzi. A w funduszach wyceny robi sie wg różnych metod i bieżacy kurs wcale nie jest najwazniejszy. Bez tego pakietu nie ma sensu ogłaszać wezwania a bessa kiedyś musi się skończyć.
Patrząc na średnią wycenę dla recyklingu 2 wk to Orzeł osiągnął dno. Jak teraz nie zdecydują się na sciągniecie z giełdy to poczekamy 2-3 lata do kolejnej bessy, ale mnie też się nie spieszy a wtedy wartość może być już 50 i więcej.
Debiutowali w czasie bańki przed Lehman. Wtedy ceny były z kosmosu i większość spółek ma takie albo gorsze "zwroty". Teraz jest przynajmniej realnie do zakupów dlatego myślę że finał jest blisko.
Ostatnie sztuki w obrocie
Kto wytrzyma do konca ten zarobi fortune
Wartosc godziwa w okolicy 40 pln
Wartosc 2xBV w okolicy 60 pln
Potencjal wzrostu jest duzy
ZAP nie jest na reke ciagniecie wyceny do gory
Swiadomie wprowadzili orla na 2fixy
Tylko ci co pozostali wiedza jaka jest wartosc tej spolki w strategii ZAP
Skuteczne wezwanie tutaj bedzie powyzej 40 pln
Zycze cierpliwosci
Gdyby chcieli zrobić średnią to by zrobili przy tej płynności. Tu chodzi jaką cenę zaakceptuje PZU. Mam nadzieję że atrakcyjną dla mniejszosciowych. Czekamy na wyniki
Zachowanie kursu wskazuje ma to ze ZAP dogadal sie z PZU.
Pytanie. Jaka umowa jest na stole.
Moim zdaniem przedzial ceny 40-50pln
Pozostaly w obrocie ostatnie sztuki.
Wlasnie przy inwestowaniu na gieldzie jest potrzebna wiedza zarowno tachniczna jak i fundamentalna.
Tutaj mamy do czynienia z silnymi fundamentami spolki jak i ukladem technicznym pod oporem historycznym na 27 pln
Radze trzymac bedzie silny ruch w gore.
Pozdrawiam
Ja tam czekam do samego końca -swojego lub orła na giełdzie jak chyba większość tutaj. Analizy mają drugorzędne znaczenie a najważniejsze jest na jakim poziomie skupu dogadają się główni udziałowcy
Ktos dzisiaj zaparkowal ladny pakiecik.
Zbieranie trwa
Ukryte zlecenia kupna
Czekam na zlamanie oporu na 27 pln.
Wtedy dopiero zacznie sie jazda
Wartosc godziwa do wezwania to min. 40 pln.
Zycze cierpliwosci