Jesli Playway będzie kontynuować rosnącą dywidendę, to aktualna cena to okazja inwestycyjna. Fundy wala na oślep, a tutaj wyniki za 1st półrocze są lepsze niż rok temu, dywidenda za 2022 będzie w okolicach 22-28 zł.
Ale po co się tak ograniczać. Proponuję 140 za akcję od razu, przy USD/PLN między 5 a 6 PLN to wszystko będzie się trzymało kupy w przyszłym roku. Równanie trolla: ZO x kurs/akcję = constans. Oczywiście nic nie jest wykluczone na gpw w zależności od sytuacji geopolitycznej przede wszystkim, ale co to za teksty z d**y typu "fundusze już wiedzą, że będzie (tu wstawić dowolną kwotę) za akcję"? Co to za argumenty są? Pozdrawiam LT, za nami i przed nami kilka dywidend.
Jak inwestujesz pod dywidendę, to kurs w krótkim terminie nie ma znaczenia, dla mnie spoko, bo można kupić dobrą spółkę taniej. Po jakimś czasie wycena wróci do normy.
jakby kurs był wyżej i rosnął to nie byłaby taka dobra inwestycja :) co mnie interesuje kurs dzisiaj? byleby był dobry do zakupu i tyle. W dłuższym terminie będzie lepszy. Spółka nie obciążona kosztami energii, węgla, gazu - na walutach zarabia.
tak tak, i po 4 latach z akcjami kurs kosztuje prawie tyle co w momencie zkaupu :D ZAJEBISTA inwestycja - nawet te dywidendy po drodze tego nie lagodza
cztery lata temu kurs był na poziomie 130 zł. Jeśli różnica prawie 100% + dywidendy, czyli 25% średniorocznie to dla Ciebie marna inwestycja to cóż, faktycznie to nie dla Ciebie spółka. Ja z pocałowaniem ręki wezmę i mam nadzieję, że ten trend zostanie utrzymany
dlaczego mam CI WRZUCAC i tym bardziej grzebac ta slaba inwestycje, najslabszy durny argument z molwicyh. Chetnie Ci oddam calosc za okolo 600 zl pasuje?
i reasumujac, to co tu sie odwala nie jest normalne, 11bit g pokazuje - projektu 8 nie widac nawet na horyzoncie a utryzmuje stala wartosc. To tak jkaby playway ciagle siedzial na 650 zl(i to malo bo bit nie powieksza zysku a frostpunk nie sprzedal sie w wiekszej ilosci niz twom)
to nadal nie rozumiem, taka kiepska inwestycja, a Ty dalej te akcje masz? weź wywal w rynek kup co potrzebujesz i daj spokój :) a Ty chcesz to co masz opylić za 600 zł
owszem chce opylic za GODNA cene, tak kiepska inwestycja. Nie nie wyrzucam za bezcen w rynek jestem na tyle uparty i zatwardzialy przez co trace ze trzyamam akcje spolek ktore wybralem i sprzedaje po latach jak stwierdzam ze cena mnie zadowala teraz to cofniecie na poczatek ....w imie czego mam sprzedawac prawie po cenie zakupu
Zarówno thommat i ktoś paradoksalnie mają rację w tym co piszą ... I tyle w temacie ... Ja tez jestem zmęczony tym co się wyprawia i na kursie i nagieldzie i w Ukrainie i polskim rządzie . To wszystko ma wpływ . Ale jestem tu od początku . Wkurzam się strasznie ale akcji nie sprzedaje . Z dywidendy się ciesze pomimo że mi ją inflacja zjada ... Jeśli tylko świat się nie zawali po wymianach jądrowych ciosów ... To wydziemy na swoje jeśli oczywiście wcześniej krew nas nie zaleje jak widzimy co się wyprawia !
Jestem tu od 2018, do tej pory tylko czytałem wpisy na forum.
W przypadku PLW ważne jest, że ten wskaźnik jest bardzo bliski stopie zwrotu z dywidendy.
W roku 2023 jak na razie celujemy w dywidendę na poziomie 22-28zł (to oczywiście wróżenie z fusów, ponieważ mamy wyniki tylko za 2kwartały).Jednak spółka na pewno jest nie tylko dywidendowa ale również wzrostowa, więc obecna wycena to okazja mimo wojny/ kryzysu/inflacji/ i co tam jeszcze chcecie dopisać. Nie słuchać trolli.