Ile Saule sprzedało już ogniw? Czy wie ktoś jakie mają umowy na przyszłość? Jakiś czas temu w internecie widzialem, że ich fabryka jest już w pełni operacyjna. To znaczy że produkują. Stąd te moje pytania.
Fabryka nie ma produkować ogniw tylko uwiarygadniać produkcję kitu. Ponieważ kit klei się co raz słabiej zapowiadana jest już druga fabryka, której zadaniem będzie utwardzanie kitu.
Nie, ale ja się poważnie pytam. Spółka deklaruje, że ma świetna technologie. Spółka deklaruje, że wie że jest na nią zapotrzebowanie. Spółka deklaruje że wybudowała fabrykę, która dostarczy konkretny produkt. Wszystko sie trzyma kupy. A sprzedaży nie ma. Zakładam więc że są jakieś kwestie techniczne potrzebne do rozwiązania aby produkcję jak i sprzedaż zacząć. Zdziwiłbym gdyby nie było, bo to nie jest tartak, tylko high-tech. Zakładam że na spotkaniach z inwestorami pani prezes o tym mowi i podaje konkretne daty uruchomienia fabryki i sprzedaży. Nie sledze spółki na tyle aby znadz szczegóły. Stąd moje pytanie.
mocno tu nie siedzę, ale z tego co wiem, to 0 słownie ZERO ;( i to jest największy problem spółki, ciężko znaleźć inwestora, bo ciężko skalować sprzedaz na poziomie O ale może się mylę..............
Poczekajmy na wypowiedź ama niech rzuci jakimiś argumentami chyba że zadnych nie ma to bedzie udawal że go nie ma chodź wypisuje posty co chwile które nie wnoszą żadnej wartości tylko śmiecą forum ale może tym razem ma jakiś argument ? Ama? Czekamy
1) Nic nie wnoszą na forum? Moje posty, jako jedne z nielicznych, odnoszą się do informacji o przetargach, informacji w mediów i innych publicznych newsów, których nawet nie jesteście w stanie sami znaleźć.
2) A "NICK" to nowy Bananowy? bo Ciebie tu jeszcze na forum nie było. Nowy spadkowy?
3) Termin przetargu na nową fabrykę nie został przełoży (4 poprzednie razy gdy termin zmieniali to było max na 10 dni przed datą, zatem jeśli dziś zmiany nie będzie to jest szansa, że wszystko tym razem się rozstrzygnięte). Od kilki dni jest jest zdecydowanie większy obrót. Widać, że papier jest trzymany w przedziale 3,2 -3,4 i tylko w tym przedziale już buja.
Ja dalej czekam na rozwój sytuacji i żaden troll spadkowy mnie nie wystraszy.
A po co zbiórka, skoro dostali 80 mln pożyczki na nową fabrykę:
https://www.gov.pl/web/nfosigw/nowa-energia-iii
a przetarg na opracowanie Studium Wykonalności wraz ze specyfikacją funkcjonalną i projektową, dotyczącego linii technologicznej do produkcji perowskitowych ogniw fotowoltaicznych trwa do 14 października:
https://sauletech.com/ne-1-09-2022/
To a propos tych niby bezużytecznych informacji, które wrzucam, ą których sami nie potraficie znaleźć.
Saper. Z ogniwami perowskitowymi jest tak jak z silnikiem Wankla. Istnieje, ale nikt nie stosuje go na masową skalę. Pożyczki 80 mln PLN nie dostali, a jedynie ich wniosek podobnie jak parę tysięcy innych spełnił warunki formalne i przeszedł do następnego etapu. W chwili obecnej Saule deklaruje, że jest w stanie wyprodukować 40 tys. mkw. ogniw, ale nie produkuję, bo przypuszczam, że kupców brak. Skanska testuje panel perowskitowy od 2017 roku i jakoś nie zapaliła się do tego projektu.