• Porównajcie sobie rozwój MIRBUD vs POLIMEX-MOSTOSTAL za ostatnie 5 lat Autor: ~Pyra [83.27.24.*]
    Noooooooooooo, niech będzie 4 lata, bo 2017 to niby reset, hehe ;))

Mirbud rozwinął się... 3-4 razy? :)) A wy? 30-40%? Jak myślicie, skąd te dysproporcje? ;)))))))))
  • Re: Porównajcie sobie rozwój MIRBUD vs POLIMEX-MOSTOSTAL za ostatnie 5 l Autor: ~Pawełek [109.125.254.*]
    Weź pyra już nie pisz tych bzdur. Ile można?
  • Re: Porównajcie sobie rozwój MIRBUD vs POLIMEX-MOSTOSTAL za ostatnie 5 l Autor: ~Pyra [83.27.24.*]
    Dnia 2022-10-07 o godz. 16:46 ~Pawełek napisał(a):
    > Weź pyra już nie pisz tych bzdur. Ile można?

Czyli nie mam co liczyć na merytoryczny komentarz? :) No oczywiście, że nie. W końcu mam do czynienia z akcjonariuszem PXM. Gdybyś wiedział co to merytoryka i fakty, to byś tu nie siedział ;))

PS: Daję Ci szansę. Wskaż główne wskaźniki ekonomiczne i je porównaj. Mirbud VS Polimex na przestrzeni ostatnich lat. :))

I zapytam jeszcze raz. Dlaczego Mirbud ma je o 300-400% większe, a PXM zaledwie o 30-40%? Ja nie wiem, a Ty wiesz?

PS2: Możesz też wyłączyć energetykę i porównać wyłącznie Polimex-Infrastrukturę do Mirbud ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• Re: a co tu porównywać :)))) kurs spółek mówi sam za siebie. Autor: ~aqwert [195.14.26.*]
    No i starczy tego, ze dwie sesje polimek urusł, teraz czas na trzy miesięczne spadki. Standard, a jak widzę całe hordy naganiaczy na wzrosty, to pewnik ze bedą spadki, też standard.
  • Re: a co tu porównywać :)))) kurs spółek mówi sam za siebie. Autor: ~Pyra [83.27.24.*]
    Dnia 2022-10-07 o godz. 17:43 ~aqwert napisał(a):
    > No i starczy tego, ze dwie sesje polimek urusł, teraz czas na trzy miesięczne spadki. Standard, a jak widzę całe hordy naganiaczy na wzrosty, to pewnik ze bedą spadki, też standard.

Co urosło? :)
    Widziałeś jaki potrzebny był obrót, by dźwignąć dziada o te kilka groszy? :)) To potwierdza jedynie moją hipotezę, że akcji do wywalenia nie brakuje.

Problemem są wyłącznie naiwniacy, których brakuje do kupowania dziada po tak chlordanem wycenie.

Kto kupił te miliony akcji po 2,8 - 3,1 zł?

Możliwe, że PKN pozbierał trochę z rynku, bo planują wezwanie? Dlatego obligatariusz wymienił akcje, bo wie, że PKN weźmie od niego te 500 000 akcji z ucałowaniem ręki po 2,8 zł - a dla niego to zysk ;))

Dajcie se spokój ;) 1.xx albo i tak skończycie z niczym. Ten papier został na to skazany. Rafako to przyszłość.
  • Re: a co tu porównywać :)))) kurs spółek mówi sam za siebie. Autor: ~Pyra [83.27.24.*]
    Zresztą - co to za inwestycja? :D Do 2026 r. nie będzie dywidendy - co jest jasno zapisane, jak byk na stronie Padlinexu.

No więc mamy 4 lata:
    FAKTY:

1) Średnia inflacja w perspektywie 4 lat to (OPTYMISTYCZNIE) ok. 12%. Czyli z roku na rok wasze pieniądze będą warte o 12% mniej.

2) Żadnej dywidendy od padliny nie dostaniecie.

3) Obligatariusz będzie drukował. Docelowo 300 mln. akcji.

4) Kurs akcji nie drgnie powyżej 3 zł. Średni poziom to będzie 2,5 zł.

VS MIRBUD:

1) Pewna dywidenda - która będzie chronić wasze oszczędności

2) Brak dodruków

3) Potężny rozwój gwarantowany

4) Szansa na wzrost kursu.

A teraz spójrzcie na swoje portfele i dodajcie sobie wyżej przedstawione straty do aktualnych strat.

No chyba, że gracie krótkoterminowo. W takim razie sprzedacie akcje po 1,5 zł. kupione po 4 zł. XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
[x]
POLIMEXMS 1,69% 8,11 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.