0.95 za sztukę i i nikt tego patykiem nie tyka. Po ile będą brać? Po 50 spekulacyjnie? Po 20? 10? Jeśli spółka taka dobra to czemu nikt nie kupuje po promocyjnej cenie? A moze rynek mówi że to za dużo jak na to co spółka sobą reprezentuje? Moim zdaniem nikt w to nie wchodzi ze względu na koszt alternatywny. Po co lokować kapitał akurat tutaj jak można znaleźć multum ciekawszych aktyw do alokacji kapitału.
Na tą chwilę bardzo dobra uwaga, pisać też trzeba umieć. Marudzisz kolego hoossa już od dłuższego czasu. Zła firma, nie trafiona inwestycja, sprzedawaj.
Zakładam, że forumowicz założył powyższy temat w celu zebrania informacji o sytuacji w firmie. Ja napisałem jaka jest sytuacja i pozwolę sobie podbić ten post 14.11.2022. Czy czekam ze zbyciem śmiecia do tego czasu? Nie. Czy kiedyś to kupię? Nie.
Żeby pokazali największą stratę w historii firmy to musieliby rozliczyć zapasy. Te zaś ciągle rosną i straty w raportach tuszują. Nie czarujmy się od raportu do raportu to patrzymy czy gotówki jeszcze starczy na marzenia o potędze. Drift jest w zasadzie niedochodowy. CMSR byłby gdyby był na czas a tak to CMS21 wampirzy sławę i kasę. Zakłądam że będzie miał jednak pozytywny wpływ na wynik ale z całą pewnością nie nawiąże nawet do całości kosztów firmy. A koszty są bardzo duże ponieważ próbują rozwijać Gearshift w który ja osobiście nie wierzę i będzie to dla mnie pozytywna niespodzianka jak to kiedyś wyjdzie i się sprzeda. Zgadzam się z kolegą hossa (który na tym forum kiedyś pisał że CMSR będzie miał wyścigi dragsterów :))) ) że do tego czasu firma może polec. Na dzień dzisiejszy po zakończeniu 3 kwartału nie ma żadnej widocznej promocji CMSR co mnie osobiście najbardziej zastanawia. Widać to zarówno na sensortower jak i po ilości opinii w sklepie google. Wstępnym sukcesem jest poprawa jego pozycjonowania w skepie googe na tyle że i bez promocji ktoś to pobiera. Ale przed apką jeszcze długa droga a przed firmą wiele wydanej kasy zanim to w pełni zadziała. Do tego czasu może nie być PlayWay na pokładzie. Lepiej żeby im się udało ulokować Drifta na konsole żeby dostać z tego kasę. To wtedy jeszcze ten pociąg pojedzie. Jest tu jeszcze kilka pozytywów które mnie tu trzymają ale nie chce mi się już rozpisywać.
To się wszystko może dobrze skończyć i być wielki sukces ale na razie są koszty i straty. Kurs wcale nie jest zaniżony. Uwzględnia ryzyko a spółka jest w silnym trendzie spadkowym i dopiero rosnąca kasa na koncie firmy to zmieni. Pozdrawiam wszystkich.
A komu ty to sprzedaż? Nikt poza ubranymi tego nawet przez przypadek nie weźmie. Takimi żałosnymi podbitkami robisz sobie tylko krzywdę a ja po troszeczku zejdę z tego. Dajesz się podkręcać ale nie uratujesz firmy bo tam mają akcjonariuszy głęboko. . Zerknij na twettera.
Kupuję akcje firmy, która robi gry, a nie produkuje tweety. Dopiero zaczynam w ECC, choć spółką interesuję się już od dłuższego czasu. Uznałem, że obecna cena jest dla mnie odpowiednia, jeśli się pomyliłem to trudno, moje ryzyko.