Ale fakt, to co ktoś tutaj robi z kursem to jawna gra na wytrzepanie niecierpliwych. Tylko dziś; najpierw góra do 15,10 zł, a teraz już mamy gruby minus i 13,50 zł. A więc spread na poziomie 1,60 zł w ciągu dnia... Ehhh... No cóż, czekamy...
tak w ramach ciekawostki, spójrzcie na arkusz zleceń... strasznie dziurawy (150k zł wystarczy żeby podbić cenę do 20 zł, największe "batony" są po 20k zł - tyle co nic)
Oczywiście w miarę jak kurs rośnie, to pojawiają się kolejne zlecenia sprzedaży, ale tutaj po dobrym info (np. szacunki) może być naprawdę szybki powrót na poziomy 18-20 zł.
Zobaczymy, jestem bardzo ciekawy wyników za Q3, oby nie rozczarowały.
Free float to teraz 8-9%, wiec trudno, żeby duży ruch był na akcjach. Zgadzam się-tu jedno dobre info podbije kurs o 2-3 PLN w górę. Tak samo jedno gorsze ponownie zepchnie, możliwe że chwilowo OTLOG w okolice 11 PLN, chociaż ciężko znaleźć argumenty za tą tezą.
Pyk, ktoś sprzedał po 13,90 zł 6 akcji byleby kurs w zbić niżej, a następne zlecenie dopiero na... 13,15 zł. Niesamowite jest to jak duże są dziury w arkuszu...
Jeden wykłada kilka milionów złotych i bierze ponad pół miliona akcji za 14-20 zł, a kto inny nie potrafi utrzymać łap pod tyłkiem i sprzedaje swoje ponad 600 akcji za 13,15 zł, mimo iż wg arkusza wcześniej nikt za mniej niż 14,70 zł nie chciał sprzedać... <face_palm>
Jeśli to o Tobie mowa to weź już te swoje marne 8 tysięcy złotych i nie wracaj więcej na tą spółkę.
Coraz ciekawiej to wygląda: spadku po informacji o braku dywidendy w zasadzie nie było, wyraźnie zaczyna się ruch po okresie dłuższej stagnacji przy malutkich obrotach. Aż kusi żeby trochę dobrać z tego batonika po 13.00, ale z zasady nie uśredniam w dół...
No i coś tam go nadgryzają. :) Brawo dla inwestorów, że rozumieją, że insider nie wydaje ponad 7-10 mln zł na ponad 500 tysięcy akcji w cenach 14-20 zł by stracić, tak samo jak nie po to kupował pierwszy pakiet prawie 700 tysięcy akcji po 9-10 zł, by sprzedać gdy kurs przez dłuższy czas był w okolicy 8-9 zł.
Ja z chęcią dobiorę trochę na niższych poziomach - 12 zł albo niżej, więc zobaczymy czy spuszczą tak nisko. Te akcje na 13 zł wyglądają kusząco, ale aż tak nie chcę podwyższać średniej.
Ciężko będzie Ci dobrać poniżej 12,00 zł moim zdaniem. O ile teraz masz 12,90 zł czy w okolice 12,80-12,50 zł może jeszcze zjadą, ale pamiętaj, że po zakupach Nadolskiego free float jest tutaj baaardzo mały i gdy nadejdzie pora to kurs może bardzo szybko znowu odjechać w kierunku 20 zł. Ja już pełny pakiet akcji mam, po zakupach w okolicach 13 zł moja średnia zmieniła kod z 9,xx zł na 10,xx zł, ale to dosłownie różnica około 25 gr, więc teraz już ze spokojem będę czekał na odpowiednią dla mnie cenę. :)
Tak, wiem że kurs może az tak nisko nie zjechać, ale nie zależy mi aż tak bardzo na dokupieniu. Pakiet który mam mi wystarcza, chociaż wiadomo że dokupiło by się po pierwotnej cenie... :-)
Tak więc czekam, jak wpadnie to spoko, jak nie to też spoko.
Z drugiej strony arkusz jest tak dziurawy, że wszystko jest możliwe tutaj