Zauważyłem że w granicach 2,49-2,44 pojawia się kilkanaście tyś akcji w sprzedaży ale kilka dni temu kupiłem kilka setek akcji po 2,40 i od razu znikła blokada, pozostała na 2,47 i tak się dzieje w koło Macieja moim zdaniem tak będzie aż do grudnia bo inwestorzy zaczną księgować straty i zyski i tu możliwe że pojawią się większe ilości akcji.
Według mnie kurs idzie poniżej 2 będzie na poziomach 1,2-2 PLN kursował, aż po nowym roku padnie komunikat o skupie akcji i dzięki temu za psie pieniądze odkupią co trzeba. Nie oszukujmy się, ale kurs w granicach ponad 4 PLN był tylko i wyłącznie spowodowany moda na covida niczym więcej. Nie trzeba dodawać, że poziom koło 1 PLN jest na rękę zarządowi bo gdyby było inaczej, to mielibyśmy espi częściej niż obowiązkowo.
Raczej nie bo niska wycena glc była spowodowana problemami z wydajnością i źle funkcjonująca linią
A COVID wybił glc powyżej 6 zł
Dla mnie jak najbardziej uczciwa wycena za walor to ok 4,5-5 zł przy tych inwestycjach jakie poczynili i nie ma co psioczyć, ale faktem jest to, że info z firmy prawie nie istnieje jakby zarządowi zależało na niskim kursie.
Jestem z okolic Radomia i tak jak w hutach szkła i u producentów płytek są redukcje tak tam nawet zatrudniają więc jak ktoś nie ma ciśnienia to proponuje poczekać ale to wasza kasa
Pozdro
Witam - coraz nizszy kurs akcji to chyba coraz nizsza reputacja Spółki i coraz niższa wycena Spółki .Z drugiej jednak strony jest psychologiczna presja na obnizanie kursu akcji. Brak jest nowych akcjonariuszy ,którzy by wchodzili w ten walor. Ale myślę ,ze do pewnego czasu i do kreślonego pułapu ceny. Wtedy pojawi sie ruch odwrotny-zakupy akcji większymi wolumenami. i wzrost ceny akcji..Zarząd musi sobie zdawać sprawę,,że przy niskiej wycenie zacznie tracic wiarygodność zacznie być spółka niszową-takich jakich jest wiele na rynku ! Samo to ,ze jest się na giełdzie nie czyni splendoru do zawiazywania nowych umów. Już czas ,by Zarzad zainteresował sie swoimi notowaniami na giełdzie ! poprzez espi z działalności i miarodajną wycena akcji adekwatna do swojego potencjału .Czekam na ruch powrotny do okolic 3-4zł. Pozdrawiam-Martin.
Blokada jest ewidentna. Czy zarzad ma w tym interes ? Oczywiscie ze ma! Po pierwsze zgarnia troche akcji po 2zl z groszami , a po drugie , wyobrazcie sobie ilu bedzie dodatkowo chetnych na oddanie akcji jak kurs nagle wzrosnie o chociazby 20%. Mnostwo ludzi , znuzonych tym walorem bardzo chetnie odda za 2,80 - 3,15zl. Nie wspominajac juz poziomy na chwile obecne niby NIEOSIAGALNE typu 3,30-3,50. Ktos zadal pare dni temu pytanie jak w biezacej cenie kupic 100tys akcji - odpowiedz : a no wlasnie tak jak zarzad to wlasnie chce zrobic / robi :) taka moja teoria.
Podzielam Twoja opinię ! Oni maja czas-my mamy frustrację i zamrozony kapitał .Oni dążą do max. obniżki kursu akcji- my czekamy na odwrócenie trendu..Oni mając akcje stawiaja zaporowy wolumen po prawej stronie- my mamy juz pełen portfel tych akcji. Oni czekaja - i tutaj są zgodni z nami-MY TEŻ CZEKAMY ! Zobaczymy-kto kogo wykoleguje ? Martin.
iruś napisał ze do grudnia będzie blokada a ja myślę ze do 15 listopada do wyników bo później będzie czas 5 miesięcy na skup akcji przez RN spółki do wyników za 1 kwartał lub rocznych. Ktoś ewidentnie obniża kurs i pilnuje aby nie urusł
Jeszcze jedno wydaje mi się że Melimonki dążą do spółki rodzinnej pozostając jednocześnie na giełdzie wiec może rodzina Melimonki skupuje powoli akcje a może to oni blokują kurs do wysypania akcji w grudniu pozdrawiam agnieszka
ja dzos dla experymentunwystawilem 3.5k na poziomie 2,43 i okazalo soe ze ich aitomat zaczal gryzc to zlecenie po 2 szt. po czym ktos sie kapnal, i wstawil zlecenie na 2,38 i mamy znow po rowno po 600. ster jest ewidentny. niestety trzeba do KNF zglosic bo sami sie urzedasy nie zajmą.
OK, blokada kursu jest oczywista. Ale chyba dziala w obie strony. Po Lewej non stop pojawia sie ktoś kto zbiera po 3500 tys akcji. Przed chwilą ktoś sprzedal 3500 i w mniej niż 30 sekund, mimo że po lewej stronie pustki i najlepsza oferta sprzedazy wynosila 2,16 ; ktoś momentalnie znowu dolozyl po 2,29 - 3500tys akcji zeby kupic.
Może i to dobry znak ; bo to oznaczałoby , że ktoś zbiera. A Jak ktoś zbiera, to ma w tym jakiś cel
Kupiłam dzisiaj po 2,085 i od razu blokada straszak podniósł się na 2,10 ale ktoś puścił po 2,05 dla mnie to ewidentnie blokada jak długo do 15 listopada czy grudnia
W końcu się ruszyło w górę, mam nadzieję że nie znajdą się już wystraszeni sprzedający. Ja już siedzę w papierze po 2,1 i mam zamiar porządnie zarobić, ZNOWU. Pozdro dla wytrwałych. Kolega z Radomia mówił że to duży zakład dbający o dobrych pracowników.
Cały czas ktoś blokuje kurs (zaniżacz) jeszcze tylko 4 sesje i zobaczymy co będzie się działo ? Moim zdaniem to Artur M blokuje celem jest skup akcji przez Magdę i Andreasa po 15 listopada .
te 3800 sie bedzie zmianiac; kluczem jest to rowna kwota najbliższa 8 tys zł
przed chwila wzialem 1000x 2,26 z prawej (gdzie stało 3800 sztuk) ; oczywiscie po 10 sekundach ktos wycofal pozostale 2800 :D i wstawil chwile pozniej po 2,29 - ale juz tylko 3500 !!
nie pierwszy taki dowód na to, że ktos niby wystawia akcje z prawej, ale jak zaczyna ktos skupowac, to ucieczka w popłochu :D