• Redukcja Autor: ~Genek [5.173.104.*]
    Spodziewana redukcja zapowiadanego skupu to 93-96 %
  • Re: Redukcja Autor: ~Trebor [80.54.0.*]
    Dokładnie 96%
  • Re: Redukcja Autor: ~Xxx [62.133.129.*]
    Ja chcecie jeszcze dokupić to dajcie uczciwa cenę. Redukcja będzie mniejsza bo wszyscy przecież nie odpowiedzą. Przecież wiadomo że lentex bedzie zdjęty z giełdy tylko nie wiadomo kiedy i za ile. Ale skoro robi drugi skup w tym roku to prędzej niż dalej.
  • Re: Redukcja Autor: ~Genek [5.173.104.*]
    Jaki drugi ?
    Sorki zapomniałem , ze 19 stycznia cosik było i mi umknęło
  • Re: Redukcja Autor: ~Fazi [46.149.211.*]
    A moze jednak nie bedzie takiej duzej redukcji? Co z pozostala kasa ze sprzedazy wykladzin ? Ponad 70 milinow zostanie w spolce? skup - ulica odda w skupie a potem co dywidenda ?
  • Re: Redukcja Autor: ~Investor [31.0.47.*]
    Ten skup jest pewnego rodzaju dywidenda... po co rozdawać pieniądze skoro można zrobić skup...
    Ulica sprzeda swoje 6-8% portfela ( bo zapewne taka będzie redukcja) za 12zł a spółka stanie się posiadaczem większej ilości własnych akcji...

To tak jakby zjeść ciastko... i mieć ciastko...

A jak widać po komentarzach i moralach akcjonariuszy są już wymeczeni Lentexem wiec znaczna cześć nie bedzie odkupować...
    Tak wiec dalej bedzie wyciskanie cytryny az stopniowo mali - mniejszościowi się wykrusza... zostaną tylko panowie M. i S.

Jak większość dzisiejszej drobnicy odda to co ma w skupach, to dopiero wtedy ltx zaświeci swoim blaskiem.
    Kto ma duży pakiet akcji ltx ma dużo czasu, bo czeka go duża nagroda
  • Re: Redukcja Autor: ~lo [157.25.126.*]
    Prosta kalkulacja , przy 10k akcji i redukcji na poziomie 95% zysk wynosi 2250zł (minus koszty operacyjne i podatek)

I zostajesz z plikiem akcji, które kosztują duzo mniej niż zapłaciłeś.
    Kurs po skupie znowu spadnie w okolice 7,20 albo nawet poniżej
    Interes życia !
  • Re: Redukcja Autor: ~cep [194.36.19.*]
    ~lo, przy Twoich wyliczeniach, brakuje ceny akcji. Pewnie przeoczyłeś coś przeoczyłeś albo znasz się na rachunkach jak Tusk na polityce.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.20.236.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Redukcja Autor: ~Jurek [83.20.236.*]
    Franek mówił że jedynym twoim sukcesem było skończenie z wyróżnieniem szkoły dla niekumatych
  • Re: Redukcja Autor: ~lo [157.25.126.*]
    ja brałem małymi pakietami , przez ostatnie prawie pół roku. Srednio mi wychodzi poniżej 8 zł ,

Dla zaokrąglenia przyjąłem 8 zł.

Co do pozostania z plikem akcji to tym też sie nie martwie.

Spółka ma kase i kumaty zarząd , który wie jak zadowolić akcjonariuszy.

Oczywistościa jest , żę umorzenie częśći akcji wpływa na wartość pozostałych.

Mam czas a pakiet w Lentexie nie używam do DT.

Nikogo do niczego nie namawiam , licze jak mnie nauzyli w podstawówce i co roku płace pit.
  • Re: Redukcja Autor: ~bogdan [178.235.177.*]
    Trzymam akcje lenia ładnych parę lat i kupuję lub sprzedaję drobne pakiety do 1000 sztuk ale wystarczy mi że raz lub 2 razy do roku są dodatkowe wpływy czyli dywidenda lub skup akcji. Nie reklamuję ani nie zniechęcam do kupna lenia. W sumie nie interesuje mnie cena akcji nawet w okresie średnioterminowym - jest to dla mnie taki fundusz inwestycyjny.
[x]
LENTEX -1,10% 7,22 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.