Ja chcecie jeszcze dokupić to dajcie uczciwa cenę. Redukcja będzie mniejsza bo wszyscy przecież nie odpowiedzą. Przecież wiadomo że lentex bedzie zdjęty z giełdy tylko nie wiadomo kiedy i za ile. Ale skoro robi drugi skup w tym roku to prędzej niż dalej.
A moze jednak nie bedzie takiej duzej redukcji? Co z pozostala kasa ze sprzedazy wykladzin ? Ponad 70 milinow zostanie w spolce? skup - ulica odda w skupie a potem co dywidenda ?
Ten skup jest pewnego rodzaju dywidenda... po co rozdawać pieniądze skoro można zrobić skup... Ulica sprzeda swoje 6-8% portfela ( bo zapewne taka będzie redukcja) za 12zł a spółka stanie się posiadaczem większej ilości własnych akcji...
To tak jakby zjeść ciastko... i mieć ciastko...
A jak widać po komentarzach i moralach akcjonariuszy są już wymeczeni Lentexem wiec znaczna cześć nie bedzie odkupować... Tak wiec dalej bedzie wyciskanie cytryny az stopniowo mali - mniejszościowi się wykrusza... zostaną tylko panowie M. i S.
Jak większość dzisiejszej drobnicy odda to co ma w skupach, to dopiero wtedy ltx zaświeci swoim blaskiem. Kto ma duży pakiet akcji ltx ma dużo czasu, bo czeka go duża nagroda
Trzymam akcje lenia ładnych parę lat i kupuję lub sprzedaję drobne pakiety do 1000 sztuk ale wystarczy mi że raz lub 2 razy do roku są dodatkowe wpływy czyli dywidenda lub skup akcji. Nie reklamuję ani nie zniechęcam do kupna lenia. W sumie nie interesuje mnie cena akcji nawet w okresie średnioterminowym - jest to dla mnie taki fundusz inwestycyjny.