• Arkusz zlecen Autor: ~HorticoDyw [37.47.71.*]
    Mam dostep tylko do podgladu 5 ofert sprzedazy i tam po prawej, do poziomu ponad 4 zl praktycznie nic nie ma (akcji za 2k zl), i nie wyglada na to jakby ktos "sypal" (brakuje dokladanych zlecen sprzedazy po 5000 akcji jak to bylo przed publikacja raportu). Czy ktos z obserwujacych spolke ma moze dostep do calego arkusza zlecen i moglby napisac z grubsza jak to wyglada? Dzieki.
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~kowacz [79.189.59.*]
    https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/HOR/typ/1
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~HorticoDyw [37.47.71.*]
    Dziekuje, z podeslanego arkusza wynika ze przy zaangazowaniu 50k kapitalu pln jestesmy 25% wyzej niz obecniej.
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~prof [77.222.239.*]
    no proszę, a teraz pakiety 5k pojawiają się na kupnie? Zmiana kierunku?
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~kasz [88.156.135.*]
    Dnia 2022-10-04 o godz. 13:45 ~HorticoDyw napisał(a):
    > Dziekuje, z podeslanego arkusza wynika ze przy zaangazowaniu 50k kapitalu pln jestesmy 25% wyzej niz obecniej.

Ciekawa teoria. Przy przejściu 4 zeta pojawią się sypacze i nigdzie wyżej nie wyjdzie.
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~maniek [37.109.33.*]
    a po ile ci sypacze brali ze po 4 beda sprzedawac?
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~UpUp [5.173.19.*]
    Wyglada na to ze HorticoDyw mial racje, ktos zainwestowal tylko 6000 zl i pozbieral z prawej przy okazji podbijajac kurs o prawie 25%. Ja jestem spokojny o spolke, wyniki i dywidende, nawet gdyby ta dywidenda miala byc tylko na poziomie 50gr (konserwatywnie, bo moze byc jeszcze wyzej) to i tak bedzie kosmos i przyciagnie kupujacych. Cierpliwosci.
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~Lolo [81.190.57.*]
    Słabo to wygląda pod względem płynności.
    Tak jak spadek był spory tak i wzrost może być dynamiczny tutaj.
    Dla mnie nie ulega wątpliwości, że ci co zakupili akcje Hortico poniżej 4 zł moga spać spokojnie.
    Wydaje mi się, że w tym roku III kw to mniejsza ilość zwrotów niż rok temu co by spowodowało mniejszą stratę niż rok temu.
    Obawiam się jednak o poziom sprzedaży poza nasionami. Niestety Mrówka mogła już odczuć wzrosty cen i zmniejszenie popytu w budowlance. To się pewnie pogłębi w kolejnych kwartałach. Jak się mniej buduje to i mniej zieleni robi się wokół.
    Pozytywy to brak zadłużeń i dobra pozycja gotówkowa, która w grudniu zostanie jeszcze poprawiona dzięki ostatniej racie ze sprzedaży nieruchomości.
    Na nowe inwestycje dziś bym nie liczył za szybko. Ale kondycja ogrodnictw i całej branży może się nieco pogorszyć przez wzrosty kosztów energii. I to będzie tworzyło sporo okazji do fajnych zakupów. Trzeba być cierpliwym i gotowym na to, że rynek jest słaby i nie można dziś oczekiwać wzrostów sprzedaży i zysku. Kurs już to z resztą zdyskontował. Kto wierzy w rozwój branży ogrodniczej w PL może jednak spać spokojnie.
    Dla przypomnienia C/WK jest na poziomie 1,02 a C/Z 3,24 (bez sprzedaży nieruchomosci nieco więcej ale i tak wyjątkowo nisko)
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~inwestor [89.64.79.*]
    Obecnie trochę się wyjaśniło, znamy cenę prądu dla firm. Nie będzie to sugerowane przez operatorów 2,20, a jest to ważne przy produkcji folii. Większość firm jeszcze ma ceny 0,4 - 0,7.
    Cena węgla jeszcze jest droga ale są duże szanse że koło grudnia będzie znacznie taniej i szklarnie zwykle ogrzewane węglem wiosną 2023 będą dochodowe a więc będą dalej działać.
    Nie cała budowlanka jest w zapaści. Duże wyhamowanie jest w deweloperce. Jest to zamierzone działanie deweloperów, zmniejszają podaż bo jest mniejszy popyt. Wątpię w to że mrówka obsługiwała deweloperów. Pewnie obsługuję lokalne firmy budowlane budujące i remontujące domy w okolicy. Obecnie jest duży boom na docieplenia budynków. Spodziewam się niedługo znacznego wzrostu remontów poddaszy (docieplenia, przystosowanie do zamieszkania)
    Miejmy nadzieję że mają zrobione zapasy nawozów i zarobią na tym wyższe marże.
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~Re [37.30.100.*]
    Bzdury, zwroty będą duże i to ma znaczenie , 3 wsparciem
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~Inwestor [185.157.14.*]
    Bzdura. Zwroty nie przełożą się na cenę akcji - coroczna strata za q3 jest już w cenie. Marazm do grudnia, w grudniu obsuwa o 10-15% przez księgowanie straty przez inwestorów, potem druga połowa stycznia gra pod wyniki q4. Rynek się okropnie spłycił i nie jestem krótkoterminowym optymistą, ale mam pewność że w terminie 6-9 miesięcy Hortico wróci na godziwe poziomy.
  • Re: Arkusz zlecen Autor: ~Trik [5.173.241.*]
    To zależy od poziomu dywidendy. Jeśli potwierdzą się słowa prezesa, że część zysku z działki wypłacą akcjonariuszom to powinno być, patrząc po wynikach, z 50 gr dywidendy. Wtedy kurs znowu ruszy w kierunku 5 zł.
[x]
HORTICO -0,62% 6,42 2025-10-24 16:16:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.