północ? w końcu się ruszy bo marazm był ta północ to z powodu 5000000szt nowych akcji? Te nowe akcje po 500zł będą obejmowli czy nieco niższa cena będzie? czy ta cena wpłynie na wycenę naszej perełki? ja się nie znam podpowiedzieć proszę
jaka perełka takie wzrosty ;) Sprawdź wycenę SCPFL i RYVU. Dodam tylko że SCPFL dostało 100mln dolarów, które ma w kasie + ewentualne kamienie milowe... I kolejny projekt na ukończeniu. Niestety w bessie rynkami rządzą inne prawa. Aczkolwiek Rvyu wyceniana 200mln zł więcej niż Scope, przy czym przed Ryvu jeszcze długa droga do pokonania, którą scope ma za sobą. Ot taki paradoks
Ryvu ma potencjał na wartość dużo wyższą niż Scope. Wszyscy zainteresowani wiedzą jak wylicza się wartość spółki biotech. Oglądałem ostatnio film gdzie byII min prezesi SCPFL i RYVU. Bardzo budujące że mamy takich fachowców. Przyszłość Polski jest wielka. Trzeba tylko za bardzo nie przeszkadzać przedsiębiorcom.
Mam na myśli tylko tu i teraz. Nie mówię że Ryvu nie ma potencjału, absolutnie. Mam na myśli tylko fakt że Scope uwiarygodnił się a Ryvu ma ten proces przed sobą. A mimo wszystko jest wyżej wyceniany niż SCPFL, który za rogiem ma BEATROMICA o wartościach 4-6 razy większej niż pierwszy projekt i pieniądze w kasie na kilkanaście lat działalności. Koniec tematu bo zaraz będzie że naganiam. Wszystkiego dobrego !
Obie spółki topowe w swoich sektorach. Potencjał w biotechu jest większy niż w medtechu, ale budowa dużego biznesu jest dużo bardziej niepewna i ryzykowna. Obie spółki niedoszacowane, RYV ma lepszych inwestorów, jest bardziej rozpoznawalne zagranicą i wiadać że aktualnie jest bardziej grana (dla SCP sporym ograniczeniem jest new conect)