• czy ja dobrze widzę ?? Autor: ~asd [89.64.55.*]
    że monnari ma 97baniek na koncie a kapitalizacja jest 101baniek???
  • Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: b-f [95.91.226.*]
    Akcji w obrocie jest 15 mln?
  • Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: ~asd [89.64.55.*]
    30 563 089 szt.

https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/MONNARI-TRADE
    Czyli co z tego wynika?
  • Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: ~ON [176.103.75.*]
    Dnia 2022-10-01 o godz. 19:24 ~asd napisał(a):
    > że monnari ma 97baniek na koncie a kapitalizacja jest 101baniek???

Bardzo dobrze widzisz ...........Jest z czego wypłacić dywidendę ............i na Inwestycje .........
  • Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: ~Azatem [178.217.140.*]
    Tak w kwestii formalnej.
    I dobrze ... i nie dobrze ... liczycie
    Monnari Trade SA ma w środkach pieniężnych i ich ekwiwalentach 37 mln na koniec okresu. Zdecydowana większość tej kwoty została wygenerowana dzięki pożyczkom z PFRu. Czyli dyskusyjną kwestią jest to czy jest tutaj co dzielić - zwłaszcza w formie dywidendy za rok 2021.
    Rzeczywiście natomiast Grupa Monnari ma tych środków 97,7 mln i to jest kasa w większości spółki Modern Profit SA, która zrealizowała sprzedaż części udziałów w OG. A zatem Grupa Monnari ma obecnie rewelacyjnie wskaźniki - zwłaszcza na tle lat ubiegłych.
    Zdecydowanie na plus dodatni wynik operacyjny. Jeszcze większy plus za gigantyczny wynik netto Grupy. Największy, ze udało sie odzyskać pieniądze od wspólnika OG. Ale czekam na informację jak zostaną wykorzystane pieniądze ze sprzedaży, bo "taki czas zdarza sie raz na sto lat" jak śpiewał klasyk. Pytanie natomiast co dalej....
  • Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: ~Dywidendowy [185.25.123.*]
    Azatem tyle czekamy, to 1rok czy 2 lata to jest nic !!! A tyle przyjdzie nam poczekać tak sądzę. Pamiętaj, że dopóki nie skończą skupu kurs będzie duszony, ale jak dokończą to tak jak pisze Kontraktowy tu będą się działy rzeczy.....
  • Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: ghost_man [46.171.121.*]
    Dnia 2022-10-03 o godz. 10:35 ~Dywidendowy napisał(a):
    > Azatem tyle czekamy, to 1rok czy 2 lata to jest nic !!! A tyle przyjdzie nam poczekać tak sądzę. Pamiętaj, że dopóki nie skończą skupu kurs będzie duszony, ale jak dokończą to tak jak pisze Kontraktowy tu będą się działy rzeczy.....

tak z ciekawości się tylko zapytam - co się dzieje z tymi akcjami skupowanymi ??
    Doprecyzuj pytanie, czy chodzi CI co zrobią z akcjami skupionymi po zakończeniu skupu?
    Po jakiej cenie będzie skup?
    Po pierwsze, nabywanie akcji nastąpi (również w transakcjach pakietowych) „za cenę nie przekraczającą wartości wyższej spośród ceny ostatniej niezależnej transakcji giełdowej i najwyższej bieżącej niezależnej oferty kupna na giełdzie”. Mówiąc w nieco prostszych słowach, transakcje nie będą odbiegały od panującą ceny rynkowej.
    Po drugie, „w przypadku nabywania akcji w wyniku składania zleceń maklerskich liczba akcji nabywanych w ciągu jednego dnia nie może przekroczyć 25 % średniego dziennego wolumenu obrotu akcjami spółki, jaki został notowany na giełdzie w ciągu ostatnich 20 dni kalendarzowych poprzedzających dzień nabycia akcji”. Jeśli zatem spółce zależy na szybkim przeprowadzeniu skupu, można oczekiwać stopniowego wzrostu wolumenu z każdym kolejnym dniem.
    Trzeba jednak tutaj dodać, że powyższe ograniczenia „nie mają zastosowania do nabywania akcji spółki poza obrotem zorganizowanym, w tym poprzez zawarcie umowy pożyczki, której przedmiotem są akcje spółki”. A taka forma skupu została również dopuszczona.

Zgodnie z uchwałą akcje własne skupione w ramach programu mogą zostać:
    • umorzone,
    • przeznaczone do dalszej odsprzedaży,
    • mogą być przedmiotem zastawu na zabezpieczenie zobowiązań zaciągniętych przez spółkę;
    • ich własność może być przeniesiona tytułem zapłaty za nabycie przez spółkę lub spółkę od niej zależną aktywów finansowych, w szczególności udziałów lub akcji w spółkach,
    a także mogą zostać zbyte w wykonaniu zobowiązania spółki do zwrotu akcji, będących przedmiotem pożyczki oraz wynagrodzenia za udzielenie pożyczki, jeśli jest ono wyrażone w akcjach spółki.
    Dnia 2022-10-03 o godz. 11:04 ~Dywidendowy napisał(a):

> Zgodnie z uchwałą akcje własne skupione w ramach programu mogą zostać:

> przeznaczone do dalszej odsprzedaży,

i o to mi chodzi ...
    kto od dłuższego czasu skupuje te akcje ??
    kto decyduje o zbyciu akcji ??
    kto ma prawie 33% udziałów w WZA ??
    czy jest ktoś w stanie przegłosować inną decyzje niż pan od 33 % akcji :) :) ??

• Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: ~Ser [78.8.54.*]
    Ja aktualnie raczej czekam na wezwanie, pytanie ile zaproponują aby realnie Misztal mógł zdjąć Monnari z giełdy. Kwota akceptowalna dla rynku i do uniesienia przez samą spółkę to okolice 5-6zł tak wiec jest pod co grać.
    Duchu obawiam się, że ta cała spółdzielnia Roberta Kontraktowego jest w zmowie z najważniejszym i nas cały czas o to oskarża, bo sami to robią! Pamiętaj o tym, że wszystkie nowe nicki, nawet te zalogowane to wszystko są ONI !
    Dnia 2022-10-03 o godz. 11:54 ~Dywidendowy napisał(a):
    > Duchu obawiam się, że ta cała spółdzielnia Roberta Kontraktowego jest w zmowie z najważniejszym i nas cały czas o to oskarża, bo sami to robią! Pamiętaj o tym, że wszystkie nowe nicki, nawet te zalogowane to wszystko są ONI !

to jak z politykami - najlepiej oskarżyć przeciwnika o to co sam robię ..:) :)
    tok myślenia prawidłowy .. :) zalogowane nie są ich .. wpisz sobie IP zobaczysz ,.. :)
    zalogowany nik to zbyt duże ryzyko - łatwo dojść do źródła :)

Dnia 2022-10-03 o godz. 11:50 ~Ser napisał(a):
    > Ja aktualnie raczej czekam na wezwanie, pytanie ile zaproponują aby realnie Misztal mógł zdjąć Monnari z giełdy. Kwota akceptowalna dla rynku i do uniesienia przez samą spółkę to okolice 5-6zł tak wiec jest pod co grać.

to jest realne ..

o ile spółka nie skupi z rynku takiej ilości która po sprzedaniu panu M pozwoli zrobić przymusowy wykup .. wówczas cena już nie będzie atrakcyjna dla nikogo ( nie pamiętam już tych progów procentowych, a nie chce mi się szperać w necie )

zawsze powtarzam :
    kupując akcje danej spółki nie stajesz się jej właścicielem tylko WIERZYCIELEM i w ramach zabezpieczenia swojej pożyczki otrzymujesz karteczkę z napisem ile pożyczyłeś i to wszystko ..
    przykład najbardziej aktualny to GNB ile mają akcjonariusze ze swoich pieniędzy ?? ZERO ..

• Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: ~gg [91.236.4.*]
    95% - nie sądzę żeby się udało tyle zebrać akcji.
    padło pytanie :
    kto po takim raporcie wystawi akcje na S ??

ten kto chce sprzedać 17 tys po 3,50 zł .. oto odpowiedź ..
    Ale Macie problem, ja wiem kto? Wy Powinniście też wiedzieć....to nie jest takie trudne domyśleć się, zwłaszcza w tej sytuacji jaką mamy, wieloletnie uwalanie kursu i bessa na rynku. Nawet takie rewelacyjne wyniki nie powodują popytu. na rynku rządzi strach i spółdzielnia to wykorzystuje maksymalnie jak może.
    No i ledwie odrobina optymizmu zakiełkowała w moim sercu, rzeczywistość szybko sprowadziła mnie na ziemię. Szkoda że nie mam tyle wolnych środków, bo z czystej złości wykupiłbym ten pakiet a jak trzeba by było to kolejny....
    Szkoda, że nie Masz wolnych środków. Wkurzyłbyś bardzo prawdziwą spółdzielnię od prezesa podbierając im akcje z prawej strony, które wystawiają na straszenie.
    Eee tam. Gordon Gekko mawiał, żeby się nie ekscytować. I skoro już cytujemy Sun Tzu "jeśli wróg jest silniejszy walcz albo ustąp i dokonaj oceny". No, może nie dokładnie tak ....
    Chyba zatem ustąpię, wyłączę notowania i poczekam na dywidendę z PZU na poprawę humoru.
    Nikt nie sprzedaje poza spółdzielnia, tak to wygląda. Więc jak się nie pojawi duży gracz to jesteśmy w d. upie :)
    Dnia 2022-10-03 o godz. 13:48 b-f napisał(a):
    > Nikt nie sprzedaje poza spółdzielnia, tak to wygląda. Więc jak się nie pojawi duży gracz to jesteśmy w d. upie :)

duży gracz dlatego jest duży, że jest dobrym graczem ..:) :)
    oni wchodzą w spółki gdzie sa w stanie zarobić na kursie akcji tu prezes posiadając 33 % przy pomocy swoich słupków jest niestety bardzo mocnym graczem i pokazuje to skupując pakietami - jemu absolutnie nie zależy na wzroście kursu.
    Cały czas Ci piszę, że wróg jest silniejszy, a nie banda trolli. To jest prawdziwa spółdzielnia i to pewnie związana z prezesem, dlatego zrobią co zechcą. Dywidendy tu chyba jednak nie będzie, bo to co bardzo głośno krzyczą to na końcu okazuje się nieprawdą. Napewno ich zamiarów nie damy rady odkryć. Żegnam, bo szkoda czasu i nerwów.
    raport super ... kurs z wielkim wysiłkiem + 6,6 % ... studziłem optymizm w sobotę i jak widzę nie pomyliłem się
    do tego wolumen 45 tys ... obrót 158 tys .. no szału nie ma delikatnie mówiąc

zastanawiam się co będzie jak padnie jakaś negatywna informacja ... hhhmmm

• Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: gosc_ [93.159.139.*]
    Tylko wejście warena b. tutaj pomoże :)
    Banan to banan.
    Banan i to straszny takie monnari ma tyle kasy prawie co kapitalizacja firmy a na gpw rosną takie śmiecie jak yolo 19% albo jakieś czewone torebki .
    Dnia 2022-10-03 o godz. 19:41 ~asd napisał(a):
    > Banan i to straszny takie monnari ma tyle kasy prawie co kapitalizacja firmy a na gpw rosną takie śmiecie jak yolo 19% albo jakieś czewone torebki .

albo MDG - 100% dziś ..:) :)
  • Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: gosc_ [93.159.139.*]
    Prezes sypnie 0,3 zł dywidendy to Wam. się humor poprawi.
  • czy ja dobrze widzę ?? Autor: ~mały [85.221.158.*]
    może lepiej niech uruchomi skup
    a za co jest zbierać
    wtedy to nie 0,30 zapuka
    jak wycofają te akcje z S to kurs zrobi swoje i dywidenda nie jest potrzebna
    amen
    cos zaczyna rosnąć nasze monnari , obroty rosną powoli i może jest tak że inwestorzy zaczynają widzieć i myśleć że jest zdołowane to mnnari i warto kupić
    idzie powoli do góry ale to jest kwestia czasu i zobaczymy kurs monnari wysoko
  • Re: czy ja dobrze widzę ?? Autor: ~Darek [83.4.109.*]
    Dnia 2022-10-06 o godz. 13:32 ~asd napisał(a):
    > idzie powoli do góry ale to jest kwestia czasu i zobaczymy kurs monnari wysoko

To jest oczywiste że kurs niebawem będzie dwucyfrowy tak jak pisał kontraktowy w swojej analizie ..................wystarczy spojrzeć na wyniki i kasę jaką Monnari ma w kasie prawie 100 mln zł ..............a przed nami 4Q czyli żniwa dla spółki ...........dodatkowo druga połowa działki OG warta grube dziesiątki mln zł zysku .................tak więc tylko patrzeć jak maszynka ruszy i zaczną się mocne wzrosty ............ no ale czekamy na 2 zł którą zapowiadał wielonik z spółdzielni prezesa :))) dziś zostało z niego tutaj tylko pośmiewisko bo myślał że kogoś nagoni jeszcze na sprzedaż hahaha :))) Nie ma takiej drugiej spółki jak Monnari z takim potencjałem do wzrostu i z takimi zyskami jakie teraz osiąga gdzie nigdy wcześniej w historii nie osiągały takich zysków jak teraz :) Wszystko się potwierdziło to co pisał Kontraktowy a więc teraz tylko patrzeć jak kurs ruszy i będzie bił kolejne nowe maxima ..................
    obroty powoli rosną tak jak kurs , trzeba czekać na zyski i tyle
[x]
MONNARI -1,64% 6,00 2026-05-13 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.