Pytanie do znawców bo ja jestem zielony. Z tego co widzę w opisach dotyczących Krugerranda to powinien mieć średnicę 32,69 ale widzę też oferty w których potrafi mieć 32,80 reszta parametrów jest taka sama. Ofertę z monetami o różnych średnicach można znaleźć u chyba jednego z najpopularniejszych sprzedawców w Polsce. Moje pytanie jest czy taka różnica w średnicy jest normalna czy podejrzana a może wiąże się z czymś innym?
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej Mennicy Skarbowej również stacjonarnie gdzie będziecie mogli sobie porównać różne monety bulionowe z wielkiej szóstki. Pozdrawiamy serdecznie!
W takim razie najlepiej wybrać się do mennicy skarbowej, gdzie sprawdzisz dostępną ofertę i po prostu porozmawiasz z ich obsługą co do tych aspektów. Możesz też u nich zakupic potrzebne akcesoria do sprawdzenia monet.
Widziałam, że co do złota to dużo osób zachwalało sobie Mennicę Skarbową. Sama przejrzałam ich ofertę i faktycznie jest ona korzystna, tym bardziej też, że realizacja zamówień jest bardzo szybka
W sumie się w to nie zagłębiałem. Jeśli chcesz to możesz do punktu stacjonarnego mennicy skarbowej się wybrać i tam dopytać o wszystko, może też sprawdzą :)