• Do przewidzenia Autor: ~lsi [185.28.179.*]
    Nawet pewnie mało kto sie pofatygował, żeby przeczytac raport, wazna strata netto i elo, bankrut
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~Eddie [46.76.92.*]
    Po przejrzeniu raportu kwartalnego nasuwa mi się wniosek, iż raport nie jest zły jak wyglądał w pierwszej chwili. Wynik ubiegłoroczny zaburzony był dodatnim wpływem umorzenia subwencji z tarczy Finansowej PFR w kwocie 3 142 tys zł .. W tym roku spółka jeszcze nie otrzymała takiej decyzji, spodziewana jest ona dopiero w 4 kwartale 2022 roku. Bez tego zdarzenia wyniki obecne byłyby lepsze od ubiegłorocznych. Ponadto rzuciły mi się w oczy duże różnice w stosunku do ubiegłego roku w postaci : przepływy pieniężne z działalności inwestycyjnej na poziomie -6.654 tys zł w roku obecnym w stosunku do -2189 tys zł w roku ubiegłym oraz przepływy pieniężne z dzialalności finansowej -811 tys zł w roku 2022 w stosunku do +2708 tys zł w roku 2021.
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~lsi [185.28.179.*]
    no właśnie o tym pisałem, przychody sporo do przodu
    ujemne przepływy spowodowane są inwestycjami,
    ale co tam własnie mamy 9.70, kursu jednocyfrego nie bylo tu od wielu lat, weź tu planuj portfel dlugoterminowy z takim akcjonariatem
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~Qqq [31.0.57.*]
    Spółka kupiła też na zapas roboty PUDU co jednorazowo obciążyło wynik 2 kw
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~Rob [37.7.37.*]
    Coś dokupiłem dzisiaj jak dla mnie to okazja nie ma co dywagować kto wyrzuca i dlaczego choć moim zdaniem wykorzystano zły czas na giełdzie i słabsze wyniki do zrzucenia kursu w okolice 9.7 może zrzucą jeszcze w okolice 9,2 choć wątpię łatwo teraz między 10-13 wyzbierają masę akcji i w lepszych czasach kurs odpali , te poziomy wydaja się bardzo dobre kupiłem i zamykam oczy na jakiś czas ewentualnie dokupię jak jeszcze spadnie
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~txy [85.232.238.*]
    Ale one nie wchodzą w wynik tylko w zapasy.
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~qqq [31.0.57.*]
    Wzrost zapasów to koszt i obciąża wynik

https://mojafirma.infor.pl/mala-firma/finanse-i-rozwoj/304211,Wplyw-poziomu-zapasow-na-wynik-finansowy-firmy.html
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~txy [85.232.238.*]
    Chodzi o koszt magazynowania i zamrożenia gotówki. Zapasy stają się kosztem wraz z rozchodem magazynowym. Dopóki nie sprzedadzą nie będzie kosztem tylko wydatkiem.
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~lsi [185.28.179.*]
    Zawsze mnie zastanawia zachowanie ludzi jak kurs spada, nie ważne fundamenty, im niżej tym więcej chętnych do sprzedania. Tydzień temu nikt by nie myślał o opylaniu po 12, ale dzisiaj 9.70 dobra cena na sprzedaż, owczy pęd, nigdy go nie zrozumiem
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~Dedalus [94.254.195.*]
    Ja dziś kupiłem znów 1,2k.

Niestety jest ten tajemniczy sprzedający, który kładzie na sprzedaż te 600sztuk.
    Przy tej wycenie i takich zapasach gotówki spolka mogłaby tez uchwalić skup akcji, bo to byłaby dobra lokata kapitału, który leży na kontach i trawi go inflacja a o lockdownach nikt już nie myśli.
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~Txy [31.0.86.*]
    Mamy kryzys spółka nie ma dużo gotówki na obecny moment. Powinna zwiększyć saldo, a nie ogłaszać skupu. Zobaczymy co gorsze pandemia czy kryzys.
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~Dedalus [86.111.104.*]
    Nie ma dużo gotówki? Czy ty w ogóle zaglądasz w raporty?
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~Txy [31.0.64.*]
    A zaglądałeś w nowy ? Chyba nie bo ma lekko 4 banki z 15.
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~qqq [83.28.238.*]
    te 600-750 sztuk to kładzie DM BOŚ bo ma umowę z LSI Software na animatora (wspiera płynność obrotu). Zlecenia są zarówno na K jak i na S na te same ilości.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~Minotaur [107.150.22.*]

Teraz trzeba obserwować Spółki z małą ilością akcji w karnecie MMCPL, Telesto, Constance
  • Re: Do przewidzenia Autor: ~Hanti [84.17.59.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.17.59.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.32.*]
[x]
LSISOFT 8,71% 43,70 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać