Ja wszedłem na górce... myślałem,że jeszcze podbiją przed dywidendą,ale tak się nie stało a teraz czekam na niski pułap aby dokupić. Skoro tu zajrzałem, to pewnie też chcesz dokupić
Mimo tego ogólnokrajowego marazmu wydaje mi się że dla Atremu lepsze notowania niedługo wrócą. Spadki duże fakt ale niewiele trzeba żeby drastycznie ruszać kursem
NIe wiem kto sprzedaje akcje spółki która raprotuje wynik na koniec roku. Po przychodach widac jaki bedzie wynik. 120mln przychodów , 10% marży = 12mln.
Duży napewno nie sprzedaje, bo 40 tys. to nawet brakuje do 1 szt minimalnego zakupu :) Ktoś słaby oddaje, liczył na szybki wzrost i niweluje stratę. To spółka dywidendowa, kupujesz i czekasz na marzec. Będzie płakać oddając za 3 zł , a w marcu będzie po 6.
Jak sie kupuje po 2,8 , a dywidenda będzie 1,4 = 50% :))) Jeszcze potwierdzili to nowym samodzielnym konraktem.
Spółka zdrowa i dużo pozytywnych sygnałów.
Sasinowe nie grozi :)
Ty to wiesz, ja to wiem, ale wydaje mi się tak jak mówisz że wielu się wystraszyło dość szybkiej i dużej obsówki. Dla mnie okazja do dokupienia i liczę się z tym że jeszcze trochę spadnie
jak tylko pojawia się wolny cash to się dokupuje :) Wszystko poniżej 3,6 zł to w ciemno , mega okazja.
Możesz zobaczyć jak kurs sięzachował po ogłeoszeniu dywidendy 0,66, startując z 2,50.
Poszło na 5 i zatrzymało się na 3,6, a później pod dywidende znowu pod 5.
Przypominam 10% marży z 120mln przychodu = 12 mln.
Czyli dywidenda = ~1,3 ?! Plus nowe kontrakty na następne lata, czyli Kupując do 3,6 , masz dywidendę na klika lata zapewniona, nie patrząc na kurs.
Nawet jakbyś miał 1mln to nie kupiłbyś za 3 zł, bo nie ma tyle akcji na sprzedaż.
Nie wiem czy nawet średnia by ci wyszła 4 :))
Tygodniowy obrót to 135 tys. przy sr 3,1
Więc 2,5 :)) to pewnie 50 tys. i znowu 3 zł
Ile jest słabych rąk ?
Myślę, że próbuje ktoś i jak widać coś tam mu się udaje ale nie wszystko idzie do niego :))